Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Aktuālāko kultūras, mākslas, izklaides notikumu TOP 4

© Publicitātes foto

Piedāvājam ieskatu, kādi tuvākā un tālākā nākotnē paredzēti izklaides, mūzikas un cita rakstura notikumi, kas norisināsies dažādās Latvijas vietās.

Iespēja ziedot grūtībās nonākušu mūziķu atbalstam

30. augustā jau trešo gadu Latvijā tiks atzīmēta Latvijas Radio 5 - «pieci.lv» aizsāktā iniciatīva «#GrupuKrekluDiena». Šogad, līdztekus savu mīļāko mūziķu godināšanai un foto publicēšanai sociālajos tīklos ar mīļākās grupas T kreklu, notiks arī 12 stundu dzīvā ētera labdarības koncertsērija, kuras laikā saziedotie līdzekļi tiks veltīti grūtībās nonākušo Latvijas mūziķu atbalstam. Pasākumu organizē «pieci.lv» sadarbībā ar «Fonds Līdzskaņa» un Latvijas Radio 2.

Labdarības koncertsēriju no Latvijas Radio 1. studijas vienlaikus tiešraidē pārraidīs «pieci.lv», Latvijas Radio 2, kā arī sabiedrisko mediju portāls «lsm.lv». Sekot līdzi koncerta norisei tiešraidē varēs arī «Fonds Līdzskaņa» «Facebook» kontā. 12 stundu garajā koncertsērijā uzstāsies 12 Latvijas mūziķu, grupas un muzikālās apvienības.

Savukārt ziedojuma tālrunis 90067008 (viens zvans = 1,42 EUR), kas darbosies arī koncerta laikā, būs aktīvs no 26. līdz 31. augustam.

Kopš 2016. gada «Fonds Līdzskaņa» ir sniedzis palīdzību 14 dažādiem mūziķiem un viņu ģimenēm - Aleksandram Šlujevam, Valdim Atālam, Robertam Gobziņam, Valteram Frīdenbergam, Dainim Dobelniekam, Rolandam Balodim-Ūdrim jeb Ūdrītim, Aleksandram Kublinskim, Harijam Zariņam, Evai Bindei, Sondrai Zaļupei, Valdai Rudzītei, Guntaram Muceniekam un citiem.

Nekad nav par vēlu pievērsties veselīgam dzīvesveidam!

31. augustā no pulksten 11.00 līdz 17.00 Vecāķu pludmalē norisināsies «Veselīga dzīvesveida diena». Tajā gan lieliem, gan maziem visas dienas garumā būs iespēja profesionāļu vadībā piedalīties sportiskās aktivitātēs un sacensībās gan pludmalē, gan uz ūdens.

Visas dienas garumā darbosies Veselības stacija, kurā veselības aprūpes speciālisti sniegs ekspreskonsultācijas. Pasākuma dalībniekiem būs iespēja veikt holesterīna un glikozes līmeņa pārbaudi, kā arī izmērīt asinsspiedienu un noteikt ķermeņa kompozīciju, saņemot īsu speciālista konsultāciju par visu mērījumu rezultātiem. Interesenti varēs piedalīties informatīvā nodarbībā par veselīgu uzturu un saņemt atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem pie onkologa, pārbaudīt aizdomīgās dzimumzīmes pie dermatologiem, kā arī konsultēties par psihoemocionālas veselības veicināšanu pie psihoterapeita. Uz aktivitātēm Veselības stacijā nav nepieciešams iepriekšējs pieraksts, tomēr jārēķinās, ka speciālisti pieņems rindas kārtībā.

Seniori būs īpaši gaidīti cigun meistarklasē, kas norisināsies Dainas Kalniņas un Mairas Gūtmanes pavadībā. Mierīgāku aktivitāšu cienītājiem būs iespēja piedalīties nūjošanas meistarklasē, apgūstot pareizu tehniku.

Dalība visās pasākuma aktivitātēs ir bez maksas. Nodarbībās nav nepieciešamas priekšzināšanas, un tajās ir aicināts piedalīties ikviens!

Liepājas simfoniskais orķestris 139. koncertsezonu atklās ar grandiozu lielkoncertu

21. septembrī pulksten 18.00 Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars» ar patiesi vērienīgu notikumu Liepājas simfoniskais orķestris (LSO) tā galvenā diriģenta Ģintara Rinkeviča vadībā atklās jauno koncertsezonu. Koncerta programmā skanēs grandiozā Gustava Mālera Otrā simfonija, kuras atskaņošanai nepieciešams paplašināts orķestra sastāvs - tie būs 130 orķestra mūziķi (uz un aiz skatuves, lai panāktu telpisku efektu!), arī koris, ērģeles un divu sieviešu balsu solo.

Koncertā vēl bez LSO un Lietuvas Valsts simfoniskā orķestra piedalīsies arī Kauņas Valsts koris. Savukārt vokālās solo partijas izpildīs dziedātājas ar spožu starptautisko karjeru - Vācijā rezidējošais angļu kontralts Klaudija Hakla un mūsu dīva soprāns Maija Kovaļevska.

Biļetes pieejamas visās «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās un interneta platformā www.bilesuparadize.lv.

Ralfs Eilands sagatavojis dzīvu koncertu

Ralfs Eilands un Latvijas Radio bigbends uzstāsies 24. septembrī pulksten 19.00 Rīgā, VEF Kultūras pilī, un 9. oktobrī pulksten 19.00 Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars».

Dzīvs koncerts, dzīva mūzika un dzīvas emocijas, tas ir «Cits Pauls» ar Ralfu Eilandu un Latvijas Radio bigbendu. Kinomūzika, dziesmas, kas skan jau vairāku paaudžu garumā un ir visiem mīļas un zināmas. Moderns aranžējums, Ralfa enerģija un jaunības azarts, tas aizrauj klausītāju līdz sirds dziļumiem. Kā raksta mediji - kur ir Ralfs Eilands, tur vienmēr ir intriga, jo dziedātājs uz skatuves spēj izšaut ko tik negaidītu, ka atliek vien apbrīnot viņa universālo talantu.

21. gadsimta klausītājs ir prasīgs, zinošs un atvērts nezināmajam un gatavs darboties līdzi. Tādēļ Maestro skaņdarbus varēsiet klausīties «funk», «soul», regeja, «drum 'n' bass» un džeza aranžējumos. Koncertā skanēs arī Ralfa Eilanda oriģinālmūzika.

Būs arī kas netradicionāls. Koncertā «Cits Pauls» kā «iesildošais» elements klausītāju atraisīšanai uzstāsies Latvijā zināmi «stand up» meistari. Viegls humors un ne tikai skatītājus gaida jau pašā sākumā, kas liek nojaust, ka nekas nebūs kā parasti, viss būs citādi.

Biļetes uz koncertiem pieejamas «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās un interneta platformā.