Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Aktuālāko kultūras, mākslas, izklaides notikumu TOP 5

© Publicitātes foto

Piedāvājam ieskatu, kādi tuvākā un tālākā nākotnē paredzēti izklaides, mūzikas notikumi, kas norisināsies dažādās Latvijas vietās.

Dreģe, Indriksone un Hānbergs pastāstīs par māju sajūtu

Rīgas svētku laikā, 18. augustā pulksten 12.00, Eduarda Smiļģa Teātra muzeja pagalmā norisināsies pasākums «Dzīvojot Pārdaugavā - Latvijas teātra leģendu Olgas Dreģes, Baibas Indriksones un publicista Ērika Hānberga radošā tikšanās».

Pasākuma laikā trīs Latvijas kultūras dzīves leģendāras personības - izcilās teātra aktrises Olga Dreģe un Baiba Indriksone, kā arī publicists Ēriks Hānbergs - piedāvās sarunu par to, ko katram no māksliniekiem nozīmē māju sajūta, neiztrūks arī jautri atgadījumu stāsti par kaimiņiem (zināms, ka Olgai Dreģei kaimiņos mīt aktieris Uldis Dumpis), Ērika Hānberga novērojumi par leģendāriem Pārdaugavas iemītniekiem, kā arī dzejas lasījumi un pa kādai dziesmai… Olga Dreģe stāstīs par iepazīšanos ar Baibu Indriksoni, viņu kopīgajiem vakariem Āgenskalnā un par to, kādēļ viņa Pārdaugavu izvēlējusies par dzīvesvietu.

Pēc pasākuma skatītāji tiks aicināti uzkavēties, lai tiktu pie kārotajiem autogrāfiem un varētu kopā nofotografēties.

Pasākumā ieeja bez maksas.

Īsts latgaliešu skrējiens - Sarkaņkalna ezera apkaimē

24.-25. augustā Rēzeknes novada Vērēmu pagasta Sarkaņkalnā norisināsies pirmais Sarkaņkalna ezeru skrējiens. Sarkaņkalns atrodas tikai nepilnus 10 km no Rēzeknes!

24. augustā pulksten 14.00 tiks dots starts bērnu skrējienam, kam vēlāk, pulksten 17.00, sekos starts tautas distancei 14 km garumā, trase vedīs gar Sološu un Adamovas ezera krastiem un gleznainām Adamovas ezera parka vietām. Pēc skrējiena pulksten 19.00 notiks apbalvošana un tad buļbu balle, kur aicināti visi interesenti, gan skrējiena dalībnieki, gan atbalstītāji. Tradicionāli citās valstīs notiek «pasta party» (ballīte), bet šoreiz gan skrējējiem, gan atbalstītājiem tiks piedāvāti kartupeļi, kas pēc sastāva ir līdzīgi pastai. Šāda veida ballītes ir viena no ievērojamākām tradīcijām pasaules lielākajos maratonos. Buļbu balle sniegs iespēju satikties ar citiem dalībniekiem, apspriest distances, iegūt vērtīgus padomus skriešanas stratēģijai un, protams, jauki pavadīt laiku Sarkaņkalnā. Visus apmeklētājus priecēs dažādas muzikālās grupas. Pēc buļbu balles nākamajā dienā, 25. augustā, pulksten 10.00 starts tiks dots pašiem izturīgākajiem - 28 km distances dalībniekiem.

Sīkāka informācija un reģistrēšanās - www.sarkankalns.lv.

Reģistrēšanās skrējienam notiek līdz 20. augustam.

Pie klausītājiem dodas koncertprogramma «Gaismēnu spēles»

23. augustā pulksten 19.00 VEF Kultūras pilī un 24. augustā pulksten 19.00 Vidzemes koncertzālē «Cēsis» izskanēs koncertprogramma «Gaismēnu spēles», kurā savīsies Alfrēda Kalniņa solodziesmas Latvijas Nacionālās operas izcilo solistu Ingas Šļubovskas-Kancēvičas un Jura Jopes sniegumā, kā arī leģendārās Dailes teātra aktrises Olgas Dreģes lasītie Viljama Šekspīra soneti. Pie klavierēm - Latvijas Nacionālās opera galvenais koncertmeistars Mārtiņš Zilberts. Šīs programmas koncerti gaidāmi arī rudenī citviet Latvijā.

Biļetes uz koncertiem var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un interneta platformā www.bilesuparadize.lv.

Ralfs Eilands piedāvā: sākam ar «stand up» un beidzam ar dejām

Ralfs Eilands un Latvijas Radio bigbends uzstāsies 24. septembrī pulksten 19.00 Rīgā, VEF Kultūras pilī, un 9. oktobrī pulksten 19.00 Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars».

Dzīvs koncerts, dzīva mūzika un dzīvas emocijas, tas ir «Cits Pauls» ar Ralfu Eilandu un Latvijas Radio bigbendu. Kinomūzika, dziesmas, kas skan jau vairāku paaudžu garumā un ir visiem mīļas un zināmas. Moderns aranžējums, Ralfa enerģija un jaunības azarts, tas aizrauj klausītāju līdz sirds dziļumiem. Kā raksta mediji - kur ir Ralfs Eilands, tur vienmēr ir intriga, jo dziedātājs uz skatuves spēj izšaut ko tik negaidītu, ka atliek vien apbrīnot viņa universālo talantu.

21. gadsimta klausītājs ir prasīgs, zinošs un atvērts nezināmajam un gatavs darboties līdzi. Tādēļ Maestro skaņdarbus varēsiet klausīties «funk», «soul», regeja, «drum 'n' bass» un džeza aranžējumos. Koncertā skanēs arī Ralfa Eilanda oriģinālmūzika.

Būs arī kas netradicionāls. Koncertā «Cits Pauls» kā «iesildošais» elements klausītāju atraisīšanai uzstāsies Latvijā zināmi «stand up» meistari. Viegls humors un ne tikai skatītājus gaida jau pašā sākumā, kas liek nojaust, ka nekas nebūs kā parasti, viss būs citādi.

Biļetes uz koncertiem pieejamas «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās un interneta platformā.

Grupa «Bi-2» pirmo reizi Baltijā ar lielo stadiona koncertu!

2017. gada rudenī aizsāktā grupas «Bi-2» liela mēroga turneja albuma «Notikumu horizonts» atbalstam, kuras laikā mūziķi uzstājās gandrīz 100 pilsētās, tuvojas noslēgumam.

Liepājas iedzīvotāji un viesi varēs redzēt un noklausīties dziesmas no albuma «Notikumu horizonts» dzīvā izpildījumā «Daugavas» stadionā - vienīgais stadiona koncerts Baltijā notiks 13. septembrī pulksten 16.00.

Koncertturnejai «Notikumu horizonts» tika izstrādāta oriģināla scenogrāfija, jauns gaismas un video fragmentu šovs, ko translē uz unikālā grozāma ekrānā, kurš ir speciāli izveidots šovam «Notikumu horizonts».

Biļetes uz Liepājas koncertu pieejamas visās «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās.