4.lapa
Aina Poiša vāra melleņu un lāceņu ievārījumus
«Ir divas lietas, ko gatavoju regulāri katru vasaru - lāceņu un melleņu ievārījumus, kam pievienoti bumbieri.
Recepte melleņu ievārījumam ir vienkārša. Uz vienu litru melleņu ņem divus vidējus bumbierus un sagriež. Cukuru pievieno pēc gaumes. Kad ievārījums gatavs, tam pievieno kanēļa standziņas un pilda burkās. Ja vēl pie mazas burciņas iesaiņo kanēļa standziņu, izdodas brīnišķīga Ziemassvētku dāvana. Mazās skaistās burciņās saliek atmiņas par vasaru. Garša šim ievārījumam ir fantastiska. Savukārt gatavojot lāceņu ievārījumu, pievienoju ingveru, lai ir asumiņš, un apelsīnu miziņas, lai ir drusku rūgtumiņš. Sanāk plaša garšu buķete.
Sastāvdaļas ievārījumiem man sagādā uzticams draugs no Valmieras, kas piezvana jūlijā un jautā, cik daudz es vēlos ogas un citas dabas veltes. Tad arī izstāstu visu, ko vēlos. Viņš ir priecīgs, un es esmu priecīga,» atklāj psihoterapeite un raidījumu vadītāja Aina Poiša.