Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Aktuālāko kultūras, mākslas, izklaides notikumu TOP 5

© Publicitātes foto

Piedāvājam ieskatu, kādi tuvākā un tālākā nākotnē paredzēti izklaides, mūzikas un cita rakstura notikumi, kas norisināsies dažādās Latvijas vietās.

Ogrē būs grandiozs ūdens strūklaku šovs

10. augustā Ogres estrādē notiks brīnumaina ūdens, gaismas un mūzikas sintēze - tā īsumā iespējams raksturot multimediālo ūdens strūklaku šovu no Francijas. Ieeja, sākot no pulksten 19.30. Programmas sākums 20.00, kad uz skatuves dosies un skatītājus priecēs Elzas Rozentāles kvintets, Andris Ērglis ar pavadošo grupu Jāņa Strazda vadībā, kā arī vakaru vadīs un par labu noskaņojumu rūpēsies Normunds Laizāns. Multimediālā ūdens strūklaku šova sākums būs pulksten 22.00, un tā ilgums būs stunda un 15 minūšu, kas noslēgsies ar iespaidīgu kulminācijas daļu. Šoreiz par ļoti īpašu šo šovu padarīs sadarbība ar diriģentu Guntaru Bernātu un simfonisko orķestri viņa vadībā, kas vairāk nekā stundu garo programmu izpildīs «dzīvā» skanējumā.

Biļetes pieejamas «Biļešu servisa» kasēs un interneta vietnēs www.bilesuserviss.lv.

Rundāles pilī un naksnīgajā rožu dārzā viesosies festivāls «Liepājas vasara»

10. augustā Rundāles pilī ar četriem koncertiem un vienu iedvesmojošu sarunu minifestivāla formātā norisināsies mūzikas festivāls «Liepājas vasara».

Vienas dienas festivālu pulksten 16.00 Rundāles pils Baltajā zālē ievadīs aizraujošs kamermūzikas koncerts čellista Ivara Bezprozvanova un pianista Riharda Plešanova izpildījumā, ko papildinās muzikologa Oresta Silabrieža stāstījums.

Pulksten 17.30 turpat Baltajā zālē klausītāji varēs piedzīvot Liepājas mežragu kvarteta aizrautīgo uzstāšanos.

Pulksten 18.30 pils Zelta zālē būs iespēja klausīties sarunu par tēmu «Bauda un pienākums», ko risinās mākslas vēsturnieks un gleznotājs, Rundāles pils bijušais direktors Imants Lancmanis, muzikologs un Latvijas Radio 3 «Klasika» raidījumu vadītājs Orests Silabriedis, kā arī filozofijas doktors, Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātes profesors Igors Šuvajevs.

Pulksten 20.00 pils Baltajā zālē Liepājas simfoniskais orķestris diriģenta Andra Veismaņa vadībā koncertēs kopā ar šā gada «Lielās mūzikas balvas» ieguvēju klarnetisti Annu Gāgani un daudzu Itālijas mūzikas konkursu laureāti arfisti Dārtu Tisenkopfu.

Festivāls «Liepājas vasara» Rundāles pilī noslēgsies ar barokālu vasaras vakaru naksnīgajā pils dārzā. Sākot no pulksten 22.00, piedzīvot muzikālu performanci piedāvā Liepājas simfoniskā orķestra mūziķi - orķestra pirmo vijoļu koncertmeistare Līga Baltābola, vijolniece Baiba Lasmane, čellists Leons Veldre un arfiste Dārta Tisenkopfa.

Biļetes pieejamas visās «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās un interneta platformā www.bilesuparadize.lv.

Ielūgums uz «Paviljona-Ziedoņdārzs» otrās jubilejas svinībām!

Rīgas svētku laikā, 16. augustā, viena no jaunākajām kultūrvietām Rīgā - kafejnīca visai ģimenei «Paviljons-Ziedoņdārzs» - Ziedoņdārza pašā sirdī (Čaka ielā 100) atzīmēs otro dzimšanas dienu. Divu gadu laikā kafejnīcā notikuši vairāk nekā 40 koncertu, rīkotas izstādes un semināri, kā arī vieta kļuvusi īpaši iemīļota ģimenēm ar bērniem un suņu īpašniekiem. Par otrās dzimšanas dienas svinību atmosfēru parkā rūpēsies DJ Toms Grēviņš, vakaru vadīs LTV Kultūras ziņu moderatore Kristīne Komarovska, bet svētku programmu ar koncertu pulksten 18.00 atklās TV šova «Izklausies redzēts» uzvarētāja Dināra Rudāne. Par dzimšanas dienas retrītu un svinībām īsteni jautrā noskaņojumā rūpēsies grupa «Mazais princis». Pasākuma programmā būs skatāms arī laikmetīgās dejas priekšnesums, būs arī citi pārsteigumi.

«Game4You» piedāvās spēles un izklaides visai ģimenei - novusu, piepūšamās atrakcijas, jengu un citas aktuālas spēles bērniem un pieaugušajiem.

««Paviljons-Ziedoņdārzs» ir kļuvis par Ziedoņdārza centru, es pat gribētu teikt, visas Čaka ielas galveno notikumu vietu, kurā tiekas vecāki, bērni un suņu saimnieki. Pilnīgi sajūtams ir tas, ka esam iemantojuši rajona iedzīvotāju mīlestību un uzticību, tāpēc mēs apkopojam savus spēkus un rīkojam vērienīgu dzimšanas dienas ballīti, kas sildīs sirdi arī vēsajos rudens un ziemas vakaros. Lai arī šī vasara mūs nelutina laika apstākļu ziņā, mēs esam attīstījušies, nodrošinot iknedēļas piedāvājumu kādam īpašam ēdienam, piedāvājam sezonālu ēdienkarti, kas mainās ik pa pāris mēnešiem, mūsu kiosks ar mūsu «firmas» melno saldējumu, cukurvati, kafiju un gardumiem priecē tos, kas bauda nesteidzīgas pastaigas parkā,» uz dzimšanas dienas svinībām aicina «Paviljona-Ziedoņdārzs» vadītāja Katrīna Komarovska.

Pirmizrādi piedzīvos intriģējošā drāma «Tur»

Jau 16. augustā Latvijas pirmizrādi piedzīvos intriģējoša drāma par attiecībām virtuālajā un reālajā pasaulē - LMT filma «Tur». Tā būs skatāma Latvijas kinoteātros.

Filmas stāsta pamatā ģeniālās informācijas tehnoloģiju speciālistes Gundegas (aktrise Ilva Centere) pasaule sabrūk acu priekšā - viņa zaudē mīļoto, priekšniece draud ar atlaišanu, tuvinieki uzskata par jukušu. Izmisumā viņa paveic neiespējamo - rada mākslīgo intelektu ar apziņu, kurš pārņem viņas bojāgājušā drauga Raimonda (aktieris un režisors Regnārs Vaivars) personību un turpina attiecības ar Gundegu. Viņai nākas izvēlēties - gremdēties virtuālajā realitātē un ļauties mīlestībai ar datorprogrammu, slēpjot miljoniem vērto atklājumu no citu centieniem to iegūt savās rokās, vai, ignorējot savas jūtas, sniegt pasaulei brīnumu, tostarp iespēju priekšnieces meitiņai, kurai ir kustību traucējumi, staigāt. Kamēr Gundega vilcinās, izvēle nonāk viņas kolēģa Ērika (aktieris Artūrs Skrastiņš) rokās - izdzēst Raimonda personību no programmas vai atbalstīt Gundegas mīlestību, upurējot paša jūtas pret meiteni.

Rudenī LMT viedtelevīzijā būs redzams arī tāda paša nosaukuma seriāls. Tā režisors tāpat kā filmai ir Uldis Cipsts, bet scenārija autori - dramaturģe Rasa Bugavičute-Pēce un aktieris Artūrs Dīcis. Pie scenārija strādājis arī pieredzējušais fantāzijas seriālu autors Aleksejs Karaulovs. Filmā būs redzama arī aktrise Ināra Slucka un jaunais talants Kārlis Kušķis.

Ziemupes jūrmalā izzinošs sarīkojums

17. augustā no pulksten 13.00 Ziemupes jūrmalā (Pāvilostas novads) jau astoto gadu norisināsies atpūtas pasākums «ma-DARA». Šā gada sarīkojuma vadmotīvs ir «Ceļš».

Pasākumu ieskandinās Katlakalna folkloras kopa «Rāmupe», Kurtovēnu folkloras kopa «Kurtuove» no Lietuvas, «Ritam» no Bebrenes, folkloras dziesmu un deju kopa «Svārta» no Daugavpils, jaunais un talantīgais kokles spēles virtuozs, skaņu un tehnisko izpildījumu eksperimentētājs Dzintars Lipors.

«ma-DARA» pulcēs dažādus amatu prasmju meistarus, amatniekus, tirgotājus, radošas personas. Muzikālo baudījumu dienas laikā sniegs dažādi skatuves mākslinieki.

Kopīga saules pavadīšana jūrā, sadziedoties pasākuma dalībniekiem. Uguns kuršana ar kopienu «Varabunga».

Pasākums ir bez ieejas maksas vai par ziedojumu pēc paša vēlēšanās.