Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Mairis Briedis: Gribēju dēlu laist boksā, bet viņš izvēlējās šahu

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Profesionālais latviešu bokseris un WBC Dimanta jostas īpašnieks Mairis Briedis (34) piedalījās «FIDE World Chess Grand Prix Riga 2019» otrajā posmā, veicot tradicionālo pirmo gājienu. Starp citu, tas nav vienīgais, kas Mairi saista ar šahu.

No 12. līdz 24. jūlijam pirmo reizi Latvijā, Nacionālajā bibliotēkā, norisinās viens no šaha pasaules čempionāta 2019.-2020. gada cikliem - prestižais «FIDE World Chess Grand Prix Riga 2019». Veikt tradicionālo pirmo gājienu īpašā ceremonijā tiek aicināti sabiedrībā zināmi viesi - tā ir sena šaha tradīcija. Viens no goda viesiem bija arī profesionālais bokseris Mairis Briedis, kurš šahu uzskata par karalisku spēli un pastāstīja, ka bieži sacenšas šajā sporta veidā ar savu dēlu.

«Gribēju, lai dēls iet manās pēdās un trenējas boksā, taču bokss dēlam negāja pie sirds un viņš priekšroku deva šaham. Mans dēls ir tāds pats ideālists kā es - ja viņam spēlē kaut kas neizdodas, tad mājās ir skandāls. Tā kā dēlam ir tikai desmit gadu, viņam reizēm zūd koncentrācija. Kad viņam šķiet, ka tūlīt mani uzveiks, viņš sapriecājas un pārstāj domāt par spēli, nododoties sapņošanai par gaidāmo uzvaru. Reizēs, kad atrodu iespējas spēli uzvarēt, tad tās ir asaras un histērija no dēla puses.»

Mairis arī atzīmēja, ka viņš regulāri spēlē šahu, jo tas attīsta garīgo elastību un pacietību, kas ir svarīga ne tikai profesionālajā sportā, bet arī dzīvē.