Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Aktuālāko kultūras, mākslas, izklaides notikumu TOP 5

© Publicitātes foto

Piedāvājam ieskatu, kādi tuvākā un tālākā nākotnē paredzēti izklaides, mūzikas notikumi, kas norisināsies dažādās Latvijas vietās.

Lielkoncertā «Vienā elpā» svinēs Pētersona 60. jubileju

28. jūlijā Kandavas Ozolāju estrādē un pēc tam arī citviet Latvijā izskanēs krāšņs lielkoncerts «Vienā elpā», kurā piedalīsies dziedātāji Aija Andrejeva, Igo, Ieva Kerēvica, Agnese Rakovska, Ingus Pētersons, Igo un Atis Ieviņš, Vidzemes kamerorķestris (diriģents Andris Veismanis) un instrumentālā grupa Jāņa Strazda vadībā. Koncertos īpaši tiks svinēta dziedātāja Ingus Pētersona 60 gadu jubileja.

Koncertprogramma «Vienā elpā» skanēs:

28. jūlijā pulksten 16.00 Kandavas Ozolāju estrādē,

9. augustā pulksten 19.00 Cēsu pils parka estrādē,

10. augustā pulksten 19.00 Saulkrastu pludmalē (Rūķīši),

15. augustā pulksten 19.00 Limbažu estrādē,

24. augustā pulksten 19.00 Stopiņu Līgo parka estrādē,

12. oktobrī pulksten 19.00 Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars»,

2. decembrī pulksten 19.00 VEF Kultūras pilī.

Biļetes uz koncertiem var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv

Labdabīga attieksme pret cilvēkiem festivālā «Laba Daba»

Mūzikas un mākslas festivāls «Laba Daba» norisināsies Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā «Ratnieki» Līgatnes pagastā no 2. līdz 4. augustam. Festivālā pārstāvēti dažādi mūzikas žanri: regejs, etnofolks, roks, elektronika, «punk», «ska» un cita mūzika, ko izpildīs gan pašmāju mūziķi, gan mākslinieki no ārvalstīm. Kopumā būs dzirdami vairāk nekā 60 koncertu. Paralēli muzikālajam piedāvājumam festivālā darbosies kino māja, ģipša krūšu atliešanas darbnīca, sporta turnīri futbolā, kroketā un pludmales volejbolā, teātra un mākslas performanču skatuve un dažādas radošās un izzinošās darbnīcas visām paaudzēm.

«Laba Daba» 11 pastāvēšanas gadu laikā ir kļuvis par vienu no ģimenēm draudzīgākajiem festivāliem Latvijā. Ik gadu festivālu apmeklē ne vien gados jauni cilvēki, bet arī vecvecāki un aizvien vairāk ģimeņu ar maziem bērniem. «Labai Dabai» draudzīga attieksme pret visu paaudžu cilvēkiem piedēvēta gluži dabiski - festivāla atšķirīgās atmosfēras dēļ. Īpašo atmosfēru veido: skaistā vieta un dabas tuvums, jo festivāls notiek Gaujas Nacionālajā parkā; labdabīgi noskaņoti un atvērti cilvēki; pateicīgais apmeklētāju skaits; tīrība festivāla laikā; kā arī vienlīdzīgais daudzums gan muzikālajā piedāvājumā, gan paralēlajās aktivitātēs.

Festivāls iepriekš saucās Starptautiskais mūzikas festivāls «Laba Daba», bet šogad nosaukums mainījies uz Mūzikas un mākslas festivāls «Laba Daba», kas norāda uz festivāla formāta maiņu, papildinot muzikālo programmu ar mākslas programmu - eksperimentālo teātri, dejām un performancēm.

Kopumā dažādās festivāla norises vietās būs vērojamas vairāk nekā 20 laikmetīgās dejas, objektu un netradicionālo formu teātra un cirka izrādes, kā arī audiovizuālās mākslas performances, kuras pievērsīsies sociāli nozīmīgiem tematiem. Piemēram, dejas kamerizrāde «No miglas», režisora Klāva Knuta Sukura humora izrāde «Par normālu čali», laikmetīgās dejas izrāde «Rokzvaigzne», teātra un cirka grupa «The Lady» no Izraēlas ar izrādi bērniem no trīs gadu vecuma, izrāde «Zenīts», ko piedāvā Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris. Festivālā piedalīsies Rīgas cirka skola ar dažādām bezmaksas meistarklasēm, kā arī būs skatāmas dažādas Latvijas Kultūras koledžas un Latvijas Kultūras akadēmijas studentu un absolventu performances un izrādes. Savukārt Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris izspēlēs ainas no Fjodora Dostojevska romāna «Noziegums un sods».

Festivāls sagatavojis programmu arī bērniem, kā arī darbosies jau apmeklētāju iemīļotais bērnudārzs «Laba vieta», un būs pieejama mazuļu «Babyroom» terase un telšu pilsētiņā atsevišķa, labiekārtota, klusāka zona ģimenēm. Ieeja festivālā bērniem līdz 13 gadu vecumam (ieskaitot), vecāku pavadībā, ir bez maksas. Ja bērni ir vecumā virs 13 gadiem, ģimenes par izdevīgāku cenu var iegādāties arī festivāla grupas biļetes, kas iegādājamas komplektos pa piecām biļetēm. Visi biļešu veidi pieejami «Biļešu servisa» kasēs.

«Splendid Palace» sezonu atklās ar īpašu pirmizrādi

Kinoteātris «Splendid Palace» 96. sezonu atklās 21. augustā - dienā, kad leģendārajai un skatītāju tik mīlētajai aktrisei Vijai Artmanei apritētu 90 gadu. Godinot aktrises piemiņu un ievērojamo ieguldījumu Latvijas teātra un kino dzīvē, kinoteātra Lielajā zālē būs iespējams noskatīties Latvijas Televīzijas jaunāko dokumentālo filmu - režisores Agitas Cānes-Ķīles un scenārija autores Dairas Āboliņas kopdarbu «Aktrise un laiks. Vija Artmane».

Filmu veidojusi LTV komanda - režisore Agita Cāne-Ķīle, scenārija autore - Daira Āboliņa, operators Edgars Bite, producenti Ieva Rozentāle un Artis Dobrovoļskis.

Latvijas Televīzijas dokumentālā filma «Aktrise un laiks. Vija Artmane» kinoteātrī «Splendid Palace» 21. augustā pulksten 19.00.

Biļetes iespējams iegādāties mājaslapā: www.splendipalace.lv.

Madona uzņems Pasaules čempionātu rollerslēpošanā

Šovasar pirmo reizi Latvijā norisināsies Pasaules čempionāts rollerslēpošanā. Labākie sportisti junioru un pieaugušo grupās no aptuveni 20 pasaules valstīm no 7. līdz 11. augustam tiksies «Smeceres sila» trasē Madonā. Īpaši interesanti skatītājiem būs čempionāta pilsētas posmi, kas notiks Madonas ielās.

Paralēli sportiskajām aktivitātēm paredzēta piesātināta kultūras programma - 8. augustā pulksten 19.00, programmu atklājot, uzstāsies Madonas pilsētas kultūras nama pūtēju orķestris, vadītājs Andrejs Cepītis, kā arī grupa «Triānas parks». 9. un 10. augustā skvērā pie Madonas pilsētas kultūras nama no pulksten 14.00 līdz 22.00 būs pieejama atpūtas zona un kafejnīcas. 9. augustā no pulksten 16.30 līdz 17.15 uz Raiņa ielas varēs vērot ielu vingrotāju «Street Warriors», kā arī bungu šovu «Drumline Latvia» izpildījumā. Vakarpusē pilsētas Saieta laukumā, pulksten 19.00, uzstāsies grupa «Very Cool People» un paredzēta grupas «The Sound Poets» uzstāšanās, savukārt 21.30 sagaidīsim «Very Cool People» un Kristīnes Prauliņas uzstāšanos. 10. augustā Madonas pilsētas kultūras namā paredzēta «Kabare de Rīga» izrāde, savukārt no pulksten 22.00 pie Madonas pilsētas vidusskolas (Skolas iela 10) norisināsies zaļumballe.

Pasaules čempionāts rollerslēpošanā Madonā norisināsies no 7. līdz 11. augustam. 8. augustā pulksten 9.00 paredzētas individuālās distances, savukārt pulksten 19.00 Saieta laukumā, pilsētas centrā, norisināsies sacensību svinīgā atklāšana. 9. augustā rollerslēpotāji dosies pilsētas ielās, pulksten 16.00 sākot ar sprinta sacensībām, savukārt 10. augustā pulksten 15.00 paredzēts masu starts brīvajā stilā. Sacensību noslēdzošajā dienā, 11. augustā, no pulksten 9.00 «Smeceres sila» trasē paredzēta komandu sprinta stafete, kā arī laureātu apbalvošana.

Ar dejisku soloprogrammu «Liepājas vasarā» koncertēs Agnese Egliņa

17. augustā pulksten 18.00 Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars» uz krāšņu un dejisku ritmu ietvertu solokoncertu festivālā «Liepājas vasara» aicina viena no pieprasītākajām latviešu pianistēm - Agnese Egliņa.

Vienmēr enerģiskās un optimisma pilnās pianistes Agneses Egliņas skatuves priekšnesumu raksturo drosmīga temperamenta dzirksts un sievišķīgi smalka iejūtība. Tā ir mūziķe, kas pazīst humoru kā domu ķīmiju un mākslas katarsi kā radošu atklāsmi.

Biļetes pieejamas visās «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv.