Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Aktuālāko kultūras, mākslas, izklaides notikumu TOP 5

© F64 Photo Agency

Piedāvājam ieskatu gaidāmajos šīs vasaras kultūras, mūzikas, izklaides un cita satura sarīkojumos un festivālos, kas norisināsies dažādās Latvijas vietās.

Uz Bausku jābrauc klausīties kantrimūzika!

Starptautiskais festivāls «Country Bauska» norisināsies jau šīs nedēļas nogalē, 12. un 13. jūlijā, Bauskas Pilskalna estrādē.

Festivāla noslēgumā apmeklētājiem būs iespēja izbaudīt kantrimūzikas leģendas Alberta Lī ģitāras skaņas. Viņš bieži muzicējis kopā ar Ēriku Kleptonu, pēdējā laikā mūziķim ir koncertprogrammas ar Vinsu Džillu un Villiju Nelsonu. Pirmo reizi prestižajai «Grammy» balvai viņš tika nominēts kā komponists, kad sarakstīja dziesmu «CountryBoy», ko izpildīja Rikijs Skags. 2002. gadā viņam piešķirta «Grammy» balva kā labākajam kantrimūzikas ģitāristam. Latvijā Albertu Lī jau pazīst, jo pirms vairāk nekā desmit gadiem, kad Pits Andersons Rīgā organizēja rokenrola festivālu, viņš uzstājās kopā ar grupu «Rhytm Kings».

Otrs galvenais mākslinieku kolektīvs «Cousin Hatfield» ir vieni no retajiem Eiropā, kas uzstājas «western swing» stilā. Tas noteikti ir viskrāšņākais no visa, ko kantri mūzika piedāvā, proti - tradicionālā kantri sintēze ar džeza mūziku. Tā ir tehniski sarežģīta un no mūziķiem prasa augstu profesionalitāti. Uz festivāla lielās skatuves uzstāsies arī Igaunijas grupa «Chick N Band», vācu «Big S», kā arī virkne pašmāju mūziķu: «Latvian Blues Band», «Carnelian & Bekars Band», «Sestā jūdze», «Dakota», «The Rolltones» un «Martins Jatnieks Band».

Savukārt uz festivāla mazās skatuves uzstāsies: «Eddie Dove Band», «Hank Williams Tribute» no Lietuvas, «Bekars», Aivars Birzmalis un Jānis Misiņš, «Zelta kniede», «Mustangs», «CountrySide». Abu festivāla dienu garumā paredzēti līnijdeju priekšnesumi.

Biļetes uz mūzikas festivālu «Country Bauska» iespējams iegādāties visās «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās un internetā.

Laiks posties uz vasaras stilīgāko festivālu «Positivus 2019»

26. un 27. jūlijā, piepildot Salacgrīvas Zvejnieku parku ar neaizmirstamiem pasaules mēroga zvaigžņu, aktuālāko Baltijas grupu un spilgtu jauno talantu koncertiem, norisināsies vasaras stilīgākais festivāls «Positivus».

Festivālā sagaidīsim šī brīža karstāko britu rokgrupu «The 1975». Grupa popularitāti izpelnījās 2013. gadā, izdodot savu pirmo debijas albumu «The 1975», kas ar hitiem «Chocolate» un «Sex» iekaroja Lielbritānijas albumu topa virsotni. Otrs gaidītākais mākslinieks ir Austrālijas grupa «Cut Copy», kas pielīdzināma tādiem pasaulē zināmiem mūziķiem kā Air, Daft Punk un LCD Soundsystem. Grupas dziesmu atskaņošanas skaits mūzikas vietnēs «Spotify» un «YouTube» pārsniedz miljonu.

Festivālā uzsāsies arī daudzi citi atzīti un interesanti skatuves mākslinieki, piemēram, Disclosure Dj set, Elderbrook, «Superorganism», Ivan Dorn, Daddy Was A Milkman, ansis, Adam Naas, «Husky Loops», «Ewert and The Two Dragons», Emma Jean Thackray, «Deniss Pashkevich Funk Therapy Collective», «Very Cool People» un citi.

Biļetes uz festivālu šogad ir ievērojami pieejamākas un nopērkamas www.positivusfestival.com un «Biļešu servisa» tīklā.

Dziedi līdzi vecajiem, labajiem «Čikāgas piecīšu» hitiem!

Muzikālā izrāde «Čikāgas piecīši. Leģendu atgriešanās» šovasar apceļo Latviju. Valda Lūriņa režisētajā izrādē leģendārā ansambļa dalībniekus atveido Mārtiņš Brūveris, Mārtiņš Egliens, Inita Sondore, Ginta Krievkalna, Marģers Eglinskis, Rolands Beķeris un Ieva Sutugova.

Nākamās izrādes notiks 28. jūlijā pulksten 17.00 Tukuma Durbes estrādē, 2. augustā pulksten 19.00 Saldus Kalnsētas parkā, 3. augustā pulksten 17.00 Kuldīgas pilsētas estrādē, 4. augustā pulksten 17.00 Jelgavā, Pasta salas brīvdabas koncertzālē «Mītava».

Biļetes uz koncertiem iespējams iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs visā Latvijā un internetā.

Uzspēlē futbolu kopā ar ģimeni!

Latvijas Futbola federācija (LFF) izziņojusi vēl nebijušu pasākumu Latvijas futbolā - ģimeņu futbola festivālus «Foot Fam Fest». To norise dod ģimenēm iespēju pavadīt sportiski aktīvu kopīgo laiku, apceļot Latviju un iegūt vērtīgas balvas.

«Foot Fam Fest» pasākumos tiek aicinātas piedalīties ģimenes vismaz trīs un ne vairāk kā piecu cilvēku sastāvā, kur katrā no tām ir vismaz viens pieaugušais un vismaz viens bērns vai pusaudzis vecumā no 5 līdz 17 gadiem. Ģimenes «Foot Fam Fest» pasākumos veido futbola komandas, kas tiek iedalītas dažādās vecuma grupās un aizvada savstarpējas minifutbola spēles. To noslēgumā komandas atkarībā no ieņemtās vietas tiek pie kopvērtējuma punktiem, kas tiek ieskaitīti ģimenes kopējā iegūto punktu summā.

Papildu punktus ģimenes var iegūt, pasākuma norises nedēļā apmeklējot noteiktus tūrisma objektus, kas saistīti ar festivāla norises vietu. Pasākuma norises nedēļā festivāla dalībniekiem attiecīgo tūrisma objektu apmeklēšana tiek nodrošināta bez papildu samaksas.

Katra posma trīs labākās ģimenes, kas būs sakrājušas visvairāk punktu, tiks apbalvotas ar balvām, turklāt paredzētas specbalvas arī pārējiem dalībniekiem. Ģimene, kas kādā atsevišķā posmā iegūs visvairāk punktu, balvā iegūs ceļojumu uz Slovēniju, lai 16. novembrī klātienē apmeklētu Latvijas un Slovēnijas izlašu spēli 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Pašlaik jau ir sākusies ģimeņu pieteikšanās pirmajam festivālam, kas 3. augustā notiks Siguldā. Vēlāk tiks uzsākta pieteikšanās arī otrajam festivālam, kuru 24. augustā uzņems Saldus. Pieteikšanās uz Siguldas posmu iespējama līdz 29. jūlija pulksten 12.00. Reģistrētās ģimenes, tuvojoties pasākumam, saņem visu nepieciešamo informāciju par spēļu norisi un pieejamajiem tūrisma objektiem.

Visa informācija par «Foot Fam Fest» pieejama un reģistrēšanās iespējama, apmeklējot mājaslapu www.footfamfest.lv.

Festivāls «Laba daba» maina formātu. Būs ko redzēt!

No 2. līdz 4. augustam Līgatnes pagasta «Ratniekos» norisināsies «Laba daba», kas šogad paplašina nosaukumu no mūzikas uz mūzikas un mākslas festivālu. Nosaukumā iekļautais salikums «mūzikas un mākslas» norāda uz festivāla formāta maiņu, papildinot muzikālo programmu ar mākslas programmu - eksperimentālo teātri, dejām un performancēm.

Šogad «Suņa skatuve» jeb «Ratnieku» skaistais šķūnis, kas līdz šim apmeklētājus priecējis ar muzikālo programmu, pārtaps eksperimentālā teātra un kino paviljonā. Kopumā dažādās festivāla norises vietās būs vērojamas vairāk nekā 20 laikmetīgās dejas, objektu un netradicionālo formu teātra un cirka izrādes, kā arī audio vizuālas mākslas performances, kuras pievērsīsies sociāli nozīmīgiem tematiem.

Tiek arī plānoti vēl citi uzvedumi un kino filmu izrādīšana, dažādas Rīgas cirka skolas meistarklases ar iespēju līdzi darboties kā lieliem, tā maziem. Nemainīgi darbosies arī mazā kino zālīte ar «2 Annas» filmu programmu gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Biļetes uz festivālu «Laba daba» ir pieejamas «Biļešu servisa» kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv.

Tiek saglabāts arī vecuma slieksnis, līdz kuram ieeja festivālā vecāku pavadībā ir bez maksas. Biļetes nav nepieciešamas bērniem līdz 13 gadiem (ieskaitot).

Vienas dienas biļete ir derīga: no piektdienas pulksten 17.00 līdz sestdienas pulksten 8.59 vai arī sestdien no plkst. 9.00, kad sākas programma, līdz pat festivāla noslēgumam.