Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Ievu Rubeni vīrs pārsteidz Mākslas muzejā

© No personīgā arhīva

Gleznotāja un bijušā kamaniņu braucēja un tagadējā trenera Mārtiņa Rubeņa sieva Ieva Rubene 9. jūlijā svinēs 34. dzimšanas dienu.

«Dzimšanas dienas esmu atzīmējusi vienmēr, cik sevi atceros. Par bērnību vecāki stāstīja, ka tad, kad vaicāja, ko vēlos dāvanā, es esot teikusi - trīslitru burku ar marinētiem gurķīšiem un cieti žāvēto desu. Tie bija mīļākie bērnības našķi. Sasniedzot pilngadību, rīkoju balles ar muzikantiem, dejām, spēlēm un tematisku pārģērbšanos. Bieži draugi ir teikuši, ka manas jubilejas ir gada jautrākās ballītes ar dejām līdz rītam.

Atmiņu ir ļoti daudz. Pēdējos gadus vairs tik lielas balles neorganizēju, ciemos atnāk tuvākie draugi un mamma. Klājām skaistu galdu, man patīk cept dzimšanas dienas kūku, vairākus gadus pēc kārtas tā bijusi trīsstāvu medus kūka ar ogām. Spilgti atmiņā palikusi dzimšanas diena neilgi pēc kāzām, kad vīrs mani veda uz izstādi Mākslas muzejā. Izstaigājām to, un, kad tikām līdz ceturtajam stāvam, pēkšņi sāka parādīties mani draugi - te viens, te otrs, un visiem mugurā krekliņi ar manu gleznu apdruku. Tāda improvizēta manu gleznu izstāde. Draugi bija izlikuši arī plakātus ar izstādes nosaukumu. Tas bija ļoti saviļņojoši. Un kad izgājām no muzeja, parkā bija saklāts piknika galds ar ziediem un baloniem, un viens no draugiem spēlēja ģitāru. Katru gadu ir kāds pārsteigums. Ar vīru mums tā nu jau kļuvusi par tradīciju, ka viens otram plānojam dzimšanas dienu. Par šo gadu man vēl konkrētu plānu nav, visdrīzāk svinēšu mājās tuvāko draugu un ģimenes lokā, kopš mums ir meitiņa, vairāk visas svinības notiek mājās. Bet vīrs jau var pēkšņi izdomāt arī ko citu.

Vēl man patīk īsi pirms dzimšanas dienas apmeklēt pirts rituālu - pārdomāt, kāds bijis mans gads, un noskaņoties nākamajam,» atklāj jubilāre.

Sveicam Ievu dzimšanas dienā! Lai iedvesma radīt krāšņas gleznas!