Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Vai ir jauns pavērsiens Zāmueles un Fiļa šķiršanās lietā?

© F64 Photo Agency

Miljonāra, AS «ABLV Bank» līdzīpašnieka Oļega Fiļa un uzņēmējas Santas Bernālas (vairāk gan pazīstamas kā Zāmuele) lietas virzās uz priekšu, un patiesība par 2018. gada skaļāko šķiršanos pamazām nāk gaismā.

Brīvdienu žurnāls »Vakara Ziņas« jau pērn rakstīja par Oļega Fiļa un Santas Bernālas laulības šķiršanu un abpusējo aizvainošanu, kas vainagojās ar krimināllietu ierosinājumiem:

Santa un viņas tēvs Andrejs Zāmuelis pirmie iesniedza policijā iesniegumus par it kā vajāšanu un naudas izspiešanu (prasība atgriezt «Magnum bar» ieguldītos finanšu līdzekļus - Andrejs Zāmuelis bija īpaši apdāvināts no Santas puses ar SIA «Lion and Rockstar» kapitāldaļām un līdz ar to arī ar «Magnum bar» nekustamo īpašumu, iespaidīgiem naudas līdzekļiem, kas pirmreizēji nākuši no Oļega Fiļa dāvinājuma Santai, un ļoti dārgajām sporta automašīnām «Porsche Macan S» un «911 Turbo» kabrioletu (juridiski tas nozīmē mantas slēpšanu vai nobēdzināšanu pirms iespējamas piedziņas)).

Oļegs Fiļs par krāpšanos ar «Magnum bar» nodrošinājumu ir vērsies tiesībsargājošās instancēs, kā rezultātā ir ierosināta krimināllieta.

Karš publiskajā telpā

Kā novēroja »Vakara Ziņas«, interneta portālos pietiek.com un puaro.lv ilgstoši notika Civiltiesas un Kriminālprocesu materiālu noplūdināšana. Sākotnēji par neveiksmīgiem Santas Zāmueles un viņas tēva mēģinājumiem ierosināt kriminālprocesu pret Oļegu Fiļu par it kā Santas Zāmueles un viņas bērnu vajāšanu, zinot, ka Oļegam Fiļam ir savi četri bērni, no kuriem viens vēl ir pavisam maziņš, un viņš pašlaik rūpējas arī par diviem savas draudzenes Kristīnes Jelinskas bērniem.

Santa bija «pilnīgi iztukšojusi» bijušo ģimenes māju līdz pēdējai dakšai, un Oļegs, to ieraugot, bija šokā.

2019. gada 7. un 17. martā šajos pašos interneta portālos bija noplūdināti Civiltiesas materiāli, kuros redzams, ka Santa Zāmuele, iespējams, krāpusi Oļegu Fiļu, nekautrēdamās saņemt aptuveni 4 miljonus eiro, «Harry Wiston» dārglietas, vairākus pulksteņus un superdārgas automašīnas jeb, vienu vārdu sakot, ļoti dāsnus dāvinājumus.

Interesanti, ka nekur nebija noplūdināti dati par Oļega Fiļa uzņēmumu aizdevumiem Santas Zāmueles kompānijām, kas pēc tuvu avotiem zinošām personām varēja sasniegt 1,8 miljonus eiro!

Ko rāda sociālo mediju konti

Santa Bernāla kādu laiku atvērusi savu sociālās vietnes «Instagram» kontu, kurā redzams, ka viņa dzīvo ASV un viņas ikdiena ir ballītes, visdārgākie vīni un ceļojuma galamērķi, kas nebūt neliecina par kādu vajāšanu no Oļega Fiļa puses.

Tāpat sociālajā vietnē parādās arī pagātnes bildes, kurās nojaušamas Santas Zāmueles un viņas šābrīža vīra Deivida Alana Bernāla II maigās attiecības laikā, kad Santa bija vēl precēta ar Oļgu. No drošiem, bet oficiāliem avotiem kļuvis zināms, ka Santa, iespējams, ilgstoši slēpusi attiecības ar Deividu. Pat vienā no sociālajā vietnē «Instagram» atrodamajām bildēm gadu līdz šķiršanās redzams Deivids, kas paslēpies aiz milzīgas šampanieša pudeles, kā arī atrodamas bildes, kur Santa un Deivids pārvietojas pa smalka restorāna zāli, gandrīz sadevušies rokās, bildes, kurās Deivids kaismīgi apskauj Santu un raksta, ka Santa Zāmuele ir viņa «baby». Santa Zāmuele tāpat, iespējams, manipulē ar saviem «Instagram» sekotājiem. Piemēram, attēls no slimnīcas, kur Santa guļ pie sistēmas, atkopjoties no it kā tiesvedības sagādātajiem pārdzīvojumiem. Tajā pašā dienā viņa atpūtās ar draugiem un dzēra dārgus dzērienus, svinot savu dzimšanas dienu. Viņa bija «ietagota» pie vairākām publiskām kopbildēm smejoties un svinot. Un vēlāk nonāca slimnīcā...

Arī Oļegs Fiļs un viņa tagadējā dzīvesbiedre Kristīne Jelinska atvēruši publiski savus «Instagram» kontus. Gan Oļegam, gan Kristīnei ir katram savs foto blogs, kurā tiek dokumentētas ikdienas gaitas un kopīgie piedzīvojumi - mājas solis, bērni, ceļojumi, restorānu apmeklējumi, dažādi pasākumi un ballītes, ģimeniski izbraucieni un citi ļoti īpaši brīži.

Kopš brīža, kad Oļegs un Kristīne kļuva par pāri, abi jau pabijuši arī vairākos kopīgos tuvu un tālu zemju ceļojumos.

Izskatās, ka Oļega Fiļa un Kristīnes Jelinskas savienība tomēr izturējusi laika pārbaudi, un abi atstāj ļoti saticīga un skaista pāra iespaidu.

Ko uzrāda oficiālie avoti?

Santas Zāmueles tēvs Andrejs Zāmuelis kļuvis par meitai piederošās SIA «Lion and Rockstar» jauno īpašnieku. «Lion and Rockstar» reģistrēta 2013. gada oktobrī. Sākotnēji «Lion and Rockstar» pamatkapitāls bija 1,42 eiro un tās vienīgā īpašniece bija Sabta Zāmuele, 2015. gada oktobrī kompānijas pamatkapitāls tika palielināts līdz 2845 eiro, 2016. gada novembrī - līdz 423 000 eiro, 2017. gada novembrī tas tika samazināts līdz 3000 eiro, bet šogad martā par kompānijas vienīgo īpašnieku kļuva Andrejs Zāmuelis.

2018. gadā «Lion and Rockstar» apgrozījums bija 24 000 eiro apmērā un kompānija cieta zaudējumus 32 409 eiro apmērā.

Santas Zāmueles uzņēmumi «Magnum bar» un «Signature Wines» reģistrēti 2015. gada oktobrī. Abu šo kompāniju pamatkapitāls ir 3000 eiro, un Santa ir to vienīgā īpašniece. 2017. gadā «Magnum bar» apgrozījums bija 3591 eiro apmērā, bet zaudējumi - 149 148 eiro, savukārt «Signature Wines» apgrozījums pērn bija 292 232 eiro, bet zaudējumi - 247 113 eiro. Pašlaik visām kompānijām, kuras joprojām kā valdes locekle vada Santa Bernāla, ir likuma pārkāpums - gada pārskati par 2018. gadu nav iesniegti un var novērot nodokļu parādus.

Tāpat Uzņēmumu reģistra datos vērojams, ka SIA «Lion and Rockstar» kapitāldaļām ir uzlikts zvērināta tiesu izpildītāja nodrošinājums saskaņā ar Oļega Fiļa civilprasību par rupju nepateicību laulības laikā un dāvinājumu atcelšanu.

Iespaidīgais strīds

Oļegs Fiļs, saņemot jautājumus komentēt šo rakstu, atbildēja, ka viņš nekomentēs notiekošās Civiltiesvedības un Krimināllietas virzību. Tiesa gan, Civiltiesas un Kriminālprocesa no Santas Zāmueles puses noplūdinātie materiāli liecina tikai par to, ka Oļega Fiļa vairākkārt piedāvātie mierizlīguma priekšlikumi atdūrušies pret neizskaidrojamu uzvedību - nespēju pildīt savas saistības.

Santa Bernāla, saņemot »Vakara Ziņu« jautājumus par šo situāciju, līdz pat žurnāla nodošanai uz tipogrāfiju nav sniegusi atbildes. Tāpēc mēs turpinām gaidīt viņas komentāru šajā lietā, ko jau publicēsim kādā no nākamajiem žurnāla numuriem. Visa šī situācija mums, lasītājiem, dod cerību arī turpmāk sekot līdzi šiem procesiem un uzzināt aizvien jaunus faktus par šo iespaidīgo strīdu starp Oļegu un Santu!