Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Aktuālāko kultūras, mākslas, izklaides notikumu TOP 5

© Publicitātes foto

Piedāvājam ieskatu gaidāmajos kultūras, mūzikas, izklaides un cita satura pasākumos gan Rīgā, gan citviet Latvijā.

Jāņus ieskandinās ar koncertu «Gada īsākā nakts»

22. jūnijā ar TV3 Jāņu ieskandināšanas koncertu «Gada īsākā nakts» Jelgavā tiks atklāta Pasta salas brīvdabas koncertzālē «Mītava». Koncertā piedalīsies dūdu un bungu grupa «Auļi», grupas «Double Faced Eeels», «DaGamba», «Framest», «Triānas parks», «Laime pilnīga», «COLT», «Dziļi violets», «Franco Franco», kā arī solisti Atis Ieviņš, Dināra Rudāne, Jānis Aišpurs, Elza Rozentāle un daudzi citi populāri mākslinieki. Koncerta sākums - plkst. 20.

Turpinot vienotu koncepciju par Baltijā unikālo gājēju tiltu, kas savieno pilsētas centru ar Pasta salu, estrādei dots brīvdabas koncertzāles «Mītava» vārds, turklāt tikpat ievērības cienīgs kā tilts ir arī jaunais koncertzāles jumta pārsegums un konstrukcijas. Jelgavnieki īpaši uzsver jaunās koncertzāles funkcionalitāti: «Iepriekš brīvdabas pasākuma apmeklējumu varēja sabojāt lietus un vējš, turpmāk šādu nepatīkamu mirkļu vairs nebūs.»

Biļetes uz koncertu «Gada īsākā nakts» var iegādāties «Biļešu paradīzes» tīklā.

Regates laikā pievērsīs uzmanību Baltijas jūrai

25. jūnijā Rojā tiks dots starts Rīgas jūras līča regatei (Gulf of Riga Regatta 2019; turpmāk - GoRR), kas iezīmēs arī Latvijas atklāto jūras burāšanas čempionātu un jauniedibinātā Livonijas kausa izcīņu. Pulcējot ap 40 burāšanas komandām no Baltijas jūras reģiona valstīm, sacensības norisināsies no 25. jūnija līdz 29. jūnijam. Regates dalībnieki piestās Montu, Kuresārē, kā arī Roņu salā, ar finišu Kuivižu ostā.

Regates laikā paredzēti arī dažādi pasākumi, kuros plānots akcentēt jautājumus par Baltijas jūras ekoloģisko stāvokli, veicinot veselīgu diskusiju dalībnieku un regates apmeklētāju vidū.

Ikviens interesents ir aicināts 29. jūnijā apmeklēt Kuivižu ostu, lai no plkst. 11.00 līdz 15.00 varētu baudīt sacensību noskaņu klātienē. Īsi pirms apbalvošanas ceremonijas, plkst. 16.00, Latvijas Hidroekoloģijas institūta pārstāvji interaktīvi pastāstīs par jūras grunduli, kā arī būs unikāla iespēja šo zivi nobaudīt. Apbalvošanas ceremonija plānota plkst. 17.00. Ar pasākuma programmu iespējams iepazīties oficiālajā mājaslapā https://gulfofrigaregatta.eu/lv.

Vai vēlies kļūt par zvaigzni?

Izsludina pieteikšanos «Kaupēn, mans mīļais» Vallijas lomai

Sākusies Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes leģendārās rokoperas «Kaupēn, mans mīļais» jauniestudējuma veidošana koncertuzveduma versijā.

Ir pagājuši 20 gadi kopš rokoperas pirmā iestudējuma Liepājas teātrī, taču vēsturiskais stāsts par sabiedrības apjūsmoto noziedznieku savu aktualitāti nav zaudējis arī šodien. Kas ir mūsu varoņi? Vai ar mediju palīdzību par tādu sabiedrības acīs var kļūt ikviens, neatkarīgi no viņa nodomiem un rīcības?

Jauniestudējumā Dzejnieka lomā atkal redzēsim Zigfrīdu Muktupāvelu, kurš šo sauc par savu mūža lomu. Kaupēns būs jaunais un talantīgais Latvijas Nacionālā teātra aktieris Raimonds Celms, kura aktiermeistarība, skatuviskais šarms un dziedātāja talants zibens ātrumā iekarojis skatītāju, jo īpaši - daiļā dzimuma, sirdis. Mātes lomā iejutīsies Anmary jeb īstajā vārdā Linda Dinsberga, bet Kaupēna mīļotās meitenes Vallijas lomai koncertuzveduma radošā komanda izsludina atlasi, vēloties atrast pavisam jaunu un plašākai publikai vēl nezināmu dziedātāju - meiteni vecumā no 18 līdz 23 gadiem.

Lai piedalītos atlasē, pretendentēm līdz 26. jūnijam jāaizpilda pieteikuma anketa un patstāvīgi jāsagatavo divas dziesmas no izrādes. Anketa, dziesmu pavadījums un nošu materiāls atrodams «Producentu grupas 7» mājaslapā www.grupa7.lv. Noklausīšanās notiks 1. jūlijā Rīgas kinostudijā, un tajā piedalīsies komponists Jānis Lūsēns, dzejniece Māra Zālīte, režisore Paula Pļavniece, producents Aigars Dinsbergs. Tiks vērtētas ne vien meiteņu vokālās dotības, bet arī personības atbilstība Vallijas tēlam un aktiermeistarības iemaņas. Plašāka informācija - mājaslapā.

Koncertuzvedumu «Kaupēn, mans mīļais» veido «Producentu grupa 7». Tā pirmizrāde notiks 15. februārī Vidzemes koncertzālē «Cēsis», pēc tam koncerti sekos Rīgā, Alūksnē, Rēzeknē, Jelgavā un Liepājā. Jauniestudējumā piedalīsies arī Juris Bartkevičs, Akvelīna Līvmane, Katrīne Pasternaka, Zigurds Neimanis, Annija Putniņa, paplašināts instrumentālistu sastāvs Jāņa Lūsēna vadībā, Rīgas Doma kora skolas Mūziklu un Džeza nodaļas audzēkņi.

Laima Jansone aicina uz īpašu programmu

Uzreiz pēc vasaras saulgriežiem trīs unikālos koncertos pievērsties savai iekšējai pasaulei aicina 18. Introvertās mākslas festivāls «Ad Lucem». Viena no festivāla iemīļotākajām māksliniecēm ir izcilā latviešu koklētāja Laima Jansone. Ik gadu Laima priecē «Ad Lucem» klausītājus ar kādu jaunu programmu, un šogad 27. jūnijā plkst. 19.00 Rīgas Sv. Pētera baznīcā ar īpašu programmu viņa uzstāsies kopā ar pašas izveidoto koklētāju kopu «Austras koks». Laimas Jansones rokās senais latviešu instruments kokle atdzīvojies jaunās skaņās. Spēlējot kopā ar dažādu žanru mūziķiem - sākot ar popa un roka, beidzot ar džeza un akadēmiskās mūzikas pārstāvjiem, Laima ir pierādījusi, ka etnogrāfiskā kokle var skanēt ļoti mūsdienīgi. Šajā koncertā Laima muzicēs kopā ar pašas izveidoto koklētāju kopu «Austras koks», aicinot izbaudīt tīras kokles skaņas bagātīgā skanējumā. Latviešu mitoloģijā Austras koka saknes saistīja ar pazemes pasauli, stumbru ar dzīvo pasauli, koka lapotni ar debesu pasauli. Šo spēku «Austras koka» mūziķi smeļas kokles skaņās un vēlas nodod klausītājiem. Biļetes uz festivāla «Ad Lucem» koncertiem pieejamas «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās.

Operas zvaigzne Aleksandrs Antoņenko «Jūrmalas festivālā»

Jau piekto gadu Dzintaru koncertzālē norisināsies krāšņākais vasaras muzikālais notikums «Jūrmalas festivāls». 26. jūlija vakarā pirmo reizi «Jūrmalas festivālā» izskanēs itāļu komponista Pjetro Maskanji slavenākās operas «Zemnieka gods» koncertuzvedums. Vienā no skaistākajām itāļu operām kopā ar pasaulē slavenāko Latvijas tenoru Aleksandru Antoņenko uz Dzintaru koncertzāles skatuves uzmirdzēs jaunais vācu mecosoprāns Denīze Uzuna, Latvijā dzimusī un uz pasaules skatuvēm dziedošā Alise Zinovjeva, kā arī Latvijas Nacionālās operas solisti Jānis Apeinis un Andžella Goba.

Biļetes uz festivāla koncertiem pieejamas «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.