Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Mežaparkā notikušas realitātes pārvērtības

Mežaparka apmeklētāju balvas ieguvēja, nīderlandiešu mākslinieka Rubena Poncia gleznojums «Kubumānija». © Publicitātes foto

Ar krāšņu un Latvijā līdz šim neredzētu franču ielu performanču akrobātu šovu sestdien noslēdzās 2. starptautiskais trīsdimensiju mākslas festivāls «Rīgas ilūzijas». Savas sajūtas 3D tehnikā Mežaparka alejā gleznoja 15 mākslinieku no 11 pasaules valstīm. Mākslas darbi uz asfalta būs skatāmi visu vasaru.

Trīs dienas no agra rīta līdz vēlam vakaram Mežaparka alejā tiešā Jaunlaulāto kalniņa tuvumā 15 mākslinieku uz asfalta īstenoja savas sajūtas un vīzijas trīsdimensiju tehnikā, izmantojot akrila krāsas, kas vienlaikus ir videi draudzīgas un noturīgas pret lietu un nodilumu. Tāpēc radītos mākslas darbus Mežaparkā varēs skatīt visu vasaru. Jāpiebilst, ka pasaulē kopumā ir nedaudz vairāk par 50 māksliniekiem, kuri trīsdimensiju gleznas veido uz horizontālas virsmas - 15 pasaules līmeņa mākslinieku, vairāku starptautisku trīsdimensiju mākslas festivālu laureāti bija ieradušies Rīgā.

Starp mākslinieku pārstāvētajām valstīm bija Latvija, Lietuva, Igaunija, Nīderlande, Krievija, Meksika, Spānija, Argentīna, Itālija, Vācija un Ukraina. Latviju festivālā pārstāvēja jaunās paaudzes gleznotājs Ritums Ivanovs. 3D zīmējumu festivāli katru gadu tiek organizēti ASV, Apvienotajos Arābu Emirātos, Nīderlandē, Krievijā, Vācijā, Austrijā, Maltā un citās valstīs.

Pēc festivāla noslēguma visi mākslinieki bija vienisprātis, ka «Rīgas ilūzijas» ir vislabāk organizētais festivāls no visiem, kuros pasaulē nācies piedalīties, tāpēc viņi labprāt brauks uz Rīgu atkal, ja vien tiks aicināti.

Aplēses liecina, ka festivāla noslēguma dienā, 8. jūnijā, kad darbi jau bija gatavi un sākās Mežaparka apmeklētāju un arī bērnu balsojums par vistīkamāko mākslas darbu, bezmaksas pasākumu apmeklēja ap 7000 cilvēku.

Festivāla organizatora, SIA «Rīgas meži» simpātiju balva tika pasniegta latviešu māksliniekam Ritumam Ivanovam un itāļu māksliniekam Cuboliquido. Rīgas pilsētas simpātiju balvu saņēma meksikāņu mākslinieks Carlosalberto GH. Mežaparka apmeklētāju balvu saņēma Rubens Poncia no Nīderlandes un Adrija del Rokio no Meksikas. Bērnu simpātiju balvu saņēma mākslinieks no Meksikas Roberto Karloss Trevino Rodrigess.