Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Aktuālāko kultūras, mākslas, izklaides notikumu TOP 5

© Publicitātes foto

Piedāvājam ieskatu, kādi izklaides, mūzikas un cita satura notikumi tuvākā un tālākā laika periodā norisināsies gan Rīgā, gan citviet Latvijā.

Smilšu skulptūru parks būs atvērts arī vasarā

Baltijā lielākais smilšu skulptūru parks sācis strādāt pēc vasaras darba laika. Kā ierasts, smilšu mākslas darbi Jelgavā, Pasta salā, būs apskatāmi visas vasaras garumā no pulksten 10.00 līdz 20.00 katru dienu. Smilšu skulptūru parkā var iepazīt antīkās pasaules tēlus un leģendas 15 lielformāta smilšu tēlniecības darbos.

Ieejas maksa skulptūru parkā - 2 eiro; skolēniem, studentiem, pensionāriem un cilvēkiem ar kustību traucējumiem 1 eiro.

Liepājā uzstāsies blūza dvēsele

Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars» 6. jūlijā pulksten 19.00 norisināsies amerikāņu blūza un soulmūzikas dziedātāja, dziesmu autora un ģitārista Jūdžina «Hideaway» Bridžesa koncerts. Kā nomadam viņa mājas ir tur, kur gaidāms nākamais koncerts - katru gadu Bridžesa ceļš ved no Amerikas līdz pat Austrālijai, piestājot koncertzālēs un festivālos Eiropā, Āzijā un daudzās citās pieturvietās visā pasaulē. Bridžesa īpašo skanējumu ar nepārspējamu enerģiju un augstvērtīgu muzikālo sniegumu Liepājā papildinās viena no Baltijā senākajām un zināmākajām rokenrola grupām «Keksi». Grupu pirms 21 gada dibināja tās līdzšinējais līderis Aleksandrs Sircovs jeb Muravejs. Šo gadu laikā «Keksi» piedzīvojuši bagātu koncertdzīvi, muzicējuši neskaitāmos festivālos gan Latvijā, gan ārvalstīs.

Biļetes uz koncertu var iegādāties «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

Atpūsties pie dabas «Saules festivālā»

Vissaulainākais notikums - «Saules festivāls» - jūlija pirmās nedēļas nogalē, no 5. līdz 7. jūlijam, jau sesto gadu aicina ģimenes un draugus atpūsties dabā Daugavas ieloka skautajā viesu namā «Ievu līcis», izzinot sevi vairāk nekā 35 dažādās darbnīcās. «Saules festivāls» trīs dienu garumā priecē ar dažādām darbnīcām un meistarklasēm (vienlaikus notiek 8-11 nodarbības), pulcējot pazīstamus speciālistus, no kuriem var iedvesmoties un mācīties. «Saules festivālā» ir iespējams baudīt pirtis, klasisko un gaisa jogu, meditācijas, boksa un pašaizsardzības nodarbības, radošās darbnīcas, lekcijas, dejas, mūziku, veģetāro un vegānu virtuvi un citas sirdij tuvas un varbūt vēl neatklātas nodarbes.

Šie ir svētki ar veģetāro un vegāno virtuvi un bez apreibinošām vielām. Ģimenēm ar mazuļiem, iepriekš rezervējot, ir iespēja nakšņot numuriņos, kā arī ir matraču vietas viesu nama jumta telpā. Pārējie dalībnieki tiek aicināti ņemt savas teltis, hamukus un guļammaisus, lai izbaudītu miljons zvaigžņu viesnīcas priekšrocības.

Plašāka programma festivāla interneta vietnē: http://saulesfestivals.lv

Minifutbola čempionāts atgriežas!

Šogad aprit 10 gadi kopš amatieru minifutbola čempionāta «Mītava Open» dibināšanas, tāpēc grupa «Prāta vētra» un Latvijas Futbola federācija (LFF) sadarbībā ar Latvijas pilsētu pašvaldībām atjauno turnīru «Mītava Open», kurš vairāku gadu garumā pulcēja futbola cienītājus visā Latvijā! «Mītava Open 2019» norisināsies 2019. gada vasarā no 6. jūlija līdz 24. augustam četrās Latvijas pilsētās:

· 6. jūlijs - Talsu posms, Sporta halles futbola stadions

· 27. jūlijs - Gulbenes posms, Gulbenes sporta centrs

· 10. augusts - Preiļu posms, Bērnu un jauniešu sporta skola

· 24. augusts - Jelgavas posms, Zemgales Olimpiskais centrs

Turnīrā varēs piedalīties jebkura amatieru izveidota futbola komanda, samaksājot dalības maksu 80 eiro apmērā par katru posmu, savukārt skatītājiem ieeja pasākumos būs bez maksas.

Turnīrā nevar piedalīties Latvijas un citu valstu čempionātu futbola līgu spēlētāji, kuri 2019. gada ietvaros ir pieteikti Latvijas virslīgas, 1. līgas vai LTFA virslīgas čempionātos. Pieteikšanās turnīram «Mītava Open 2019» turnīra interneta mājaslapā www.mitavaopen.lv.

Atklāta Vaikules festivāla programma pa dienām

Starptautiskais mūzikas festivāls «Laima Rendezvous Jūrmala» šogad Dzintaru koncertzālē norisināsies laikā no 18. līdz 21. jūlijam. Nupat kā festivāla organizatori sastādījuši un publiskojuši arī festivāla koncertu programmu. «Šogad festivāls svinēs piecu gadu jubileju. Jau par tradīciju kļuvis turēt noslēpumā viesmākslinieku vārdus, kā arī sadalījumu pa dienām, lai saglabātu intrigu,» stāsta producente Elita Mīlgrāve.

18. jūlijs: Inese Galante, Mario Biondi, Lolita, Makss Barskihs, Alekseev, Arturs Pirožkovs, Intars Busulis, «Musiqq», Maruv, Sati Kazanova, NK | Nastja Kamenskih, Bianka, Dana Sokolova, «Radio Trio», Aija Andrejeva, Miša Romanova, Jānis Stībelis, Uku Suviste, «Freedom Ballet» un Laima Vaikule.

19. jūlijs: Stass Mihailovs, Sergejs Mazajevs, Nino Katamadze, Aļona Sviridova, Intars Busulis, Aleksandrs Panajotovs, Anna Maria, Roberto Kel Torres, «SunStroke Project», Aleksejs Čumakovs, Iveta Mukučjana, Samanta Tīna, Dāvids Kalandija, Andris Ērglis, Jānis Stībelis, «Freedom Ballet» un Laima Vaikule.

20. jūlijs: Monatik, Noa, Ļubova Uspenska, Tomass Nevergrīns, Anna Aglatova, Nino Katamadze, Erkešs Šakejevs, Uzari, Markus Riva, Patrisha, «DaGamba», «Framest», Intars Busulis, «Freedom Ballet» un Laima Vaikule.

21. jūlijs: Grigorijs Ļepss, Sergejs Lazarevs, Valērijs Meladze, Jeļena Vaenga, Valērijs Sjutkins, Noa, Emin, Lauris Reiniks, «Vremja i Steklo», Intars Busulis, Sirušo, Jānis Stībelis, Aļbina Džanabajeva, «Freedom Ballet» un Laima Vaikule.

Biļetes uz festivāla koncertiem var iegādāties www.laimafestival.lv.