Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Aktuālāko kultūras, mākslas, izklaides notikumu TOP 5

© Publicitātes foto

Piedāvājam ieskatu, kādi izklaides, mūzikas un cita veida satura sarīkojumi tuvākā un tālākā nākotnē norisināsies gan Rīgā, gan citviet Latvijā. Tāpat aicinām padomāt par tiem, kam nepieciešama palīdzība, jo, sabiedrībai apvienojoties, var paveikt lielas lietas.

Ķīpsalā pulcēsies titulētākie suņi un kaķi no 15 valstīm

Jau 8. un 9. jūnijā Ķīpsalā izstādē «Latvijas uzvarētājs 2019» par prestižiem tituliem sacentīsies titulētākie populāru un retu šķirņu suņi un kaķi no 15 valstīm.

Īpašs notikums gaidāms minču mīļotājiem, jo Latvijā pēc ilgāka laika notiks pasaules kaķu izstāde un arī prestižā starptautiskā konkursa «Pasaules Zelta kaķis 2018» fināls. Par godu šiem notikumiem uz Latviju pošas labākie un skaistākie dzīvnieciņi no Grieķijas, Šveices, Maltas, Ungārijas un pat tālās Ķīnas. Līdzās populārām kaķu šķirnēm Ķīpsalā būs sastopami arī tādi lieli retumi kā osikati, Bombejas un Mekongas bobteili, kas Latvijā vēl nav reģistrēti. Starp citu, šos retumus varēs vērot speciālā šovā 9. jūnijā plkst. 14.10!

Savukārt par «Latvijas uzvarētāja 2019» titulu Ķīpsalā sacentīsies vairāk nekā 1600 suņu. Vissīvākā konkurence būs mazajiem papiloniem, ņiprajiem Velsas pembrokkorgijiem, amizantajiem franču buldogiem un labsirdīgajiem labradoriem. Uz godalgotajām vietām pamatoti cer arī īsti retumi - īru ūdensspaniels, melnlāsumainais jenotu dzinējsuns, amerikāņu ūdensspaniels un tulpju jeb marķīzes suņi. Interesanti, ka nelielos, graciozos marķīzes suņus plaši izmanto Nīderlandes tulpju plantācijās ziedu sargāšanai!

Ja vēl tikai esi sava četrkājainā drauga meklējumos, izstāde būs lieliska vieta, kur iepazīt suņu un kaķu šķirņu daudzveidību un aprunāties ar pieredzējušiem speciālistiem un vairāku šķirņu kinoloģisko klubu pārstāvjiem! Jāatgādina, ka kucēnu un kaķēnu tirdzniecība izstādē nav atļauta.

Norises vieta un laiks:

Starptautiskais izstāžu centrs Ķīpsalā

8. jūnijā no 10.00 līdz 18.00

9. jūnijā no 10.00 līdz 17.00

Ņem vērā! Ja vēlies apmeklēt izstādi kopā ar savu suni, kas nepiedalās izstādē, pirms biļešu iegādes pie Izstāžu centra 11. vārtiem būs jāuzrāda suņa veterinārā apliecība, kā arī jāiziet veterinārā kontrole.

Biļešu cenas:

Pieaugušajiem - 4,50 eiro

Bērniem līdz 4 gadu vecumam ieeja bez maksas! Bērniem no 5 līdz 18 gadiem - 3,00 eiro Studentiem, pensionāriem, invalīdiem - 3,50 eiro Īpaši draudzīgs piedāvājums ģimenēm - Ģimenes biļete - 10,50 eiro (2 pieaugušie + 2 bērni vai 1 pieaugušais + 3 bērni) vairāk bērnu - 1,50 eiro par katru bērnu

Autostāvvieta - 3,00 eiro

Biļetes internetā: www.bezrindas.lv/lv/latvijas-uzvaretajs-2019/6411/

Koncertā «Uzcel savu baznīcu!» muzicēs Kaupers, Šipkēvics un Gacho

Vasarsvētkos, 9. jūnijā, gleznainajā Bruknas muižā labdarības koncertā «Uzcel savu baznīcu!» saplūdīs mūzikas mīļotāji un cēlas idejas atbalstītāji.

Jau astoto gadu Zemgales līdzenumiem pāri skanēs iemīļotu mākslinieku balsis labdarības koncertā «Uzcel savu baznīcu!». Ar ziedojumu palīdzību no pamatiem līdz jumtam visu acu priekšā ir tapusi starpkonfesiju baznīca, kuras durvis dienas ritumā ir atvērtas ikvienam.

Pirmo reizi uz koncerta «Uzcel savu baznīcu!» skatuves Bruknas muižā pulksten 16.00 uzstāsies publikas atsaucību guvušie mūziķi Jānis Šipkēvics, Gatis Irbe (Gacho) un Daumants Kalniņš. Savukārt Renārs Kaupers iedvesmos un liks aizdomāties par mūžīgām vērtībām. Koncerta apmeklētājus priecēs mūziķi, kuri jau vairākkārt ir kāpuši uz Bruknas muižas skatuves, - Kristīne Zadovska, Aija Andrejeva, Igo, Aivars Hermanis, Ieva Akuratere, grupa «Putnu balle», un citi Latvijā pazīstami mākslinieki. Debija būs LMMDV zēnu korim no Liepājas. Arī šoreiz koncertu vadīs Maija Kalniņa.

Biļetes uz Bruknas muižā notiekošo labdarības koncertu var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs.

Mārtiņš Jātnieks aicina uz festivālu «Country Bauska»

Starptautiskais «Country Bauska 2019» festivāls norisināsies 12. un 13. jūlijā Bauskas Pilskalna estrādē. Festivāls izskanēs 21. reizi, un tā klausītājus priecēs gan ārvalstu, gan pašmāju mūzikas leģendas. Mārtiņš Jātnieks, viens no festivāla organizatoriem, nupat kā laidis klajā savu jaunāko dziesmu «Tavas acis». Viņš aicina visus uz jūlija vidū notiekošo festivālu, kura mērķis šogad ir atklāt apmeklētājiem kantrimūzikas žanra daudzveidību un popularitāti.

Šogad pirmo reizi uz Eiropā tik ļoti iecienītās kantrimūzikas festivāla skatuves kāps grupa «Cousin Hatfield», kas apmeklētājiem sniegs ASV dienvidu daļai raksturīgos klasiskās kantrimūzikas ritmus, papildinot tos ar jauneklīgām džeza un blūza skaņām.

Klausītāji varēs baudīt arī ASV kantrimūzikas leģendas Alberta Lī uzstāšanos, kurš dalību festivālā Bauskā iekļāvis savā 2019. gada pasaules turnejas kalendārā. Uz festivāla lielās skatuves uzstāsies arī Igaunijas grupa «Chick N Band», vācu «Big S», kā arī virkne pašmāju mūziķu: «Latvian Blues Band», «Carnelian & Bekars Band», «Sestā jūdze», «Dakota», «The Rolltones» un «Martins Jatnieks Band».

Savukārt paralēli uz festivāla mazās skatuves uzstāsies: «Eddie Dove Band», «Hank Williams Tribute» no Lietuvas, «Bekars», Aivars Birzmalis un Jānis Misiņš, «Zelta kniede», «Mustangs», «Country Side». Abu festivāla dienu garumā paredzēti arī līnijdeju priekšnesumi.

Biļetes uz mūzikas festivālu «Country Bauska» iespējams iegādāties visās «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās un internetā.

«Palladium» uzstāsies viens no daiļrunīgākajiem dziesmu autoriem

3. augustā pulksten 20.00 koncertzālē «Palladium» Rīga uzstāsies viens no mūsdienu daiļrunīgākajiem dziesmu autoriem, mūzikas producents, «Grammy» balvas saņēmējs, grupas «Fleet Foxes» kādreizējais bundzinieks Father John Misty jeb īstajā vārdā Džošs Tilmans. Šis koncerts notiks «Positivus festivāla koncerti» cikla ietvaros.

Biļetes publiskajā tirdzniecībā nopērkamas «Biļešu servisa» tīklā.

Fotogrāfe no Amerikas iemūžina neizārstējami slimus bērniņus

Latvijā viesojās pasaules atzinību guvusī fotogrāfe Angela Forkere, lai fotografētu 10 ğimenes, kurās aug neizārstējami slimi bērniņi. Parādīt, ka ikviens bērniņš ir skaists un mīlēts, saredzēt vēstījumu, ko viņš šai pasaulei nes, - tāds ir Angelas vēstījums caur šiem mākslas darbiem.

«Šī gada sākumā, internetā ieraugot Angelas darbus, publicējām tos savā «Facebook» kontā un komentārā ierakstījām, ka mēs būtu pagodināti, ja Angela atbrauktu pie mums uz Latviju. Paši gan neticējām, ka šī iecere taps īsta. Angelas atbilde bija apstiprinoša - viņa piekrita braukt uz Latviju, neprasot samaksu par darbu. Pēc pirmās fotosesiju dienas varam teikt, ka tas ir kas stipri vairāk par tikai fotogrāfijām. Angelas pieskāriens mums visiem - bērniem, ģimenēm, komandai, sabiedrībai ir kas neizmērojami aizkustinošs un nozīmīgs,» stāsta Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības valdes priekšsēdētāja Anda Jansone.

Multifunkcionālā aprūpes centra «Sapņu tilti» izveidē var iesaistīties ikviens, kurš vēlas palīdzēt šim sapnim tapt īstam. Vairāk informācijas uzziniet šādos interneta resursos: www.palliative.lv,twitter.com/paliaprupe, facebook.com/palliative.