Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Evija Skulte: Ja man ir vientuļi, Aimurs ir klāt pēc trim stundām!

© F64 Photo Agency

Jau vairākus darba dienu vakarus pie TV3 skatītājiem atgriezies vasaras kaislīgākais seriāls «Viņas melo labāk», kurā jau septīto sezonu Martas lomā iejūtas Nacionālā teātra aktrise Evija Skulte. Tādēļ aprunājāmies ar aktrisi, lai uzzinātu, kā viņa sadzīvo ar seriāla varoni Martu un kāpēc vēl nav pasludināts viņas un dzīvesdrauga, igauņu uzņēmēja Aimura Krūša kāzu datums.

Evija Skulte uz «Viņas melo labāk» prezentācijas pasākumu bija ieradusies efektīgā mini kleitā un klātesošajiem atkal pierādīja, ka joprojām ir teicamā formā. Tiesa gan, nekādas superdiētas un speciālas tievēšanas programmas viņai neesot nepieciešamas. «Neko īpaši jau nedaru. Vienīgi ar sportu nodarbojos regulāri - pāris reizes nedēļā eju uz sporta klubu. Man nekas īpaši nav jādara, lai būtu labā formā. Normāli dzīvoju, un viss ir kārtībā. Sliktākā formā varu būt tikai tad, ja dzīvē notiek kaut kas slikts,» skaidrību ievieš Skulte.

Jau iepriekš vēstījām, ka aktrise šovasar varētu iestūrēt laulības ostā ar savu izredzēto - Aimuru Krūsi. Taču nu mazliet plāni ir mainījušies, un, iespējams, kāzu zvani šovasar vēl neskanēs. «Datumu vēl neesam izvēlējušies. Var jau būt, ka precamies tikai nākamajā vasarā. Vēl nezinām! Negribas steigties,» viņa piebilst. Evija Skulte stāsta, ka attiecības ar igauņu draugu ir lieliskas un nekas tajās nav mainījies. «Es pamatā dzīvoju Latvijā, un Aimurs brauc pie manis. Es tikai pa šo laiku esmu bijusi uz divām dienām Igaunijā. Ja man ir skumji un sagribas viņu redzēt, tad Aimurs jau pēc trim stundām ir Rīgā,» tā aktrise.

Šovasar, kad teātrī gaidāms atvaļinājums, Evija Skulte vēl nav saplānojusi atpūtas grafiku: «Ceļojumos braucam tāpat, tāpēc tas nav tik aktuāli. Atvaļinājumu vēl neesmu saplānojusi, man tomēr patīk vadīties spontāni un pēkšņi pieņemt kādu lēmumu. Ceļojumus nekad iepriekš neplānoju. Ja iekrīt kāda nedēļa brīva, tad mēnesi iepriekš domāju par aviobiļetēm. Šovasar man sanāks brīvāks. Spēlēju brīvdabas izrādēs «Īsa pamācība mīlēšanā» un «Lielais loms», ko spēlējām arī pagājušajā vasarā. Un, kad iekritīs brīva nedēļa, tad gan neko nedarīšu, jo ir vēlme pēc iespējas vairāk atpūsties, vairāk apskatīt Latviju un Igauniju. Nevis doties ļoti tālu prom no mājām, bet tepat tuvumā atpūsties. Ļoti gribētu arī kādu nedēļu padzīvot kādā nomaļākā vietā - viesumājā meža vidū vai jūras krastā, prom no cilvēkiem un civilizācijas. Esmu mazliet nogurusi no cilvēkiem.»

Eviju Skulti uz ielas atpazīst kā «Viņas melo labāk» Martu. «Kad aizbraucu uz ārzemēm, jūtos daudz brīvāka, jo tur neviens mani nepazīst. Tas mani vairs netraucē, ja cilvēki mani uz ielas atpazīst un sāk vērtēt. Tāpat kā mani kolēģi Lauris Dzelzītis, Andris Bulis, Māris Bezmers un Elīna Vāne, arī es šajā seriālā esmu jau no pirmās sērijas. Manuprāt, latvieši jau vispār ir diezgan kautrīgi, tādēļ es nevarētu teikt, ka uz ielas seriāla fani mani gāž no kājām nost. Taču caur sociālajiem tīkliem šī uzmanība ir pārāk uzmācīga, un lielākoties man raksta vīrieši. Daudzi, iespējams, nesaprot, ka man nav pienākums visiem atbildēt. Tas gan nenozīmē, ka es esmu iedomīga. Taču nevaru visu laiku veltīt, lai atbildētu uz vīriešu - fanu - vēstulēm.

Esmu piedzīvojusi arī kādu īpašu atgadījumu. Lielākoties mani ar Martu asociē bērni. Viņi domā, ka Eija un Marta ir viens un tas pats cilvēks. Pēc vienas vasaras izrādes pie manis pienāca kāda meitene ar mammu un lūdza autogrāfu. Es parakstījos un uzrakstīju viņai novēlējumu. Meitene izlasījusi pagriežas pret mammu un izbrīnīta vaicā: «Mammu, kas ir Evija?» Meitene bija ļoti vēlusies, bet es nebiju parakstījusies kā seriāla varone Marta.»

Pa šiem septiņiem gadiem, kamēr TV izrāda seriālu un tiek filmētas jaunās sezonas, Evija Skulte skaidro, ka viņas atveidotais Martas tēls itin nemaz nav mainījies: «Cenšos saglabāt Martas īpašības. Tikai apstākļi un dzīves notikumi ir mainījušies Martas dzīvē. Gadiem ritot, Marta koķetē ar neveiksmēm. Ko tik viņa nav gatava darīt, ja kaut kas nepaveicas - pat aizdomāties par pašnāvību. Savu līniju seriālā es zinu, bet man allaž bijis interesanti vērot, kādus pavērsienus piedzīvo citi seriāla varoņi.»