Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Aktuālāko kultūras, mākslas, izklaides notikumu TOP 5

© Publicitātes foto

Piedāvājam ieskatu gaidāmajos kultūras, mūzikas, izklaides un cita satura pasākumos gan Rīgā, gan citviet Latvijā.

Rundāles pilī muzicēs Liepājas Simfoniskais orķestris

1. jūnijā pulksten 17.00 Rundāles pilī Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Māra Kupča vadībā koncertēs ar vijolnieci Evu Ter-Sarkisovu un soprānu Ilzi Grēveli-Skaraini. Programmā - Ravela, Respīgi, Hendeļa un citu ģeniālu itāļu, franču un vācu komponistu meistardarbi.

«Mūzika, ko atskaņosim, komentārus neprasa. Tā vienkārši ir skaistākā mūzika, kāda var būt, un vēl jo baudāmāka tik skaistā vietā, kāda ir Rundāles pils,» teic diriģents Māris Kupčs.

Šekspīra operas un kino sajūtu ballīte

20. jūnijā, sākot no plkst. 18.00, kinoteātris «Splendid Palace» aicina uz lielā ekrāna izbaudīt visslavenāko Šekspīra traģēdiju visneparastākajā veidolā Baza Lurmena filmā «Romeo + Juliet», kā arī noskatīties tiešraidē no Vīnes valsts opernama - Džuzepes Verdi «Otello» pirmizrādi.

Šajā vakarā viesiem būs iespēja izvēlēties starp diviem Šekspīra meistardarbiem - klasisko Baza Lurmena 1996. gada filmu «Romeo + Juliet» ar Leonardo Di Kaprio un Klēru Deinsu galvenajās lomās vai tiešraidi no Vīnes valsts opernama - Džuzepes Verdi «Otello» pirmizrādi, kurā galveno lomu izpildīs Latvijas operas mākslinieks Aleksandrs Antoņenko.

Papildus visiem Šekspīra cienītājiem būs iespēja iejusties tā laika atmosfērā, izbaudot kinoteātra pagalmā uzburtā Veronas dārza noskaņas.

Biļetes uz pasākuma seansiem iespējams iegādāties kinoteātra kasē un www.splendidpalace.lv.

Jūrmalā būs Grigorija Ļepsa koncerts

14. jūlijā plkst. 19.00 ar koncertu Dzintaru koncertzālē uzstāsies Krievijā populārais dziedātājs Grigorijs Ļepss. Programmā iekļautas labākās un publikas iemīļotākās dziesmas.

Grigorijs Ļepss atšķirībā no daudziem populāriem dziedātājiem katru dziesmu pārvērš īstā šedevrā, ik notī, ik vārdā ieliekot savu neticamo talantu, savu pāri plūstošo temperamentu, negaidītu spēku un bezgalīgu maigumu.

Tieši tādēļ katra viņa izpildītā dziesma, kas tik tikko izskanējusi radio, kļūst par hitu un saņem visas iespējamās mūzikas balvas un godalgas. Klausoties Ļepsu, skatītāji ne vien aizmirst par savām nedienām, bet arī uzlādējas ar šā neatkārtojamā mūziķa enerģiju un atjaunojas dzīvei, mīlestībai un radīšanai!

Biļetes uz koncertu pieejamas «Biļešu servisa» kasēs.

Ventspils gatavojas vērienīgam šlāgerfestivālam!

6. jūlijā plkst. 20.00 Ventspilī, Reņķa dārzā, norisināsies šlāgerfestivāls «Uz dziesmotā viļņa», kurā visu laiku iecienītākās estrādes melodijas izpildīs vairāk nekā 30 populāru dziedātāju un grupu, savukārt muzikālo priekšnesumu starplaikos apmeklētājus priecēs harismātiskie pasākuma vadītāji - Latvijas Nacionālā teātra aktrise Marija Bērziņa un Dailes teātra aktieris Ģirts Ķesteris.

Festivālā populāri dziedātāji un grupas - Andris Baltacis, Jānis Moisejs, brāļi Ziemeļi, Liene Šomase, Kaspars Markševics, Ineta Rudzīte, Ainars Bumbieris, Tihovsku ģimene, māsas Legzdiņas, Rikardions, Aigariņš, grupas «Zeļļi», «Neaizmirstulītes», «Mākoņstūmēji», «Crazy Dolls», «Dvinskas muzikanti», «Bruģis», «Klaidonis», «Dakota», «Vēja runa», «Tālbraucēji», «Zaļā galma kapela», «Dobeles zemessargi», «Lauku muzikanti» - izpildīs savas populārākās dziesmas. Festivāla īpašie viesi būs komponists Jānis Lūsēns, kurš šogad atzīmē 60 gadu jubileju, kā arī dziedātāji Uģis Roze, Ingus Pētersons, Žoržs Siksna un Laimis Rācenājs & «Neaizmirstulītes». Pēc pusnakts zaļumballi spēlēs grupa «Dakota».

Biļetes uz koncertu var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs.

«Rammstein» grandiozais brīvdabas šovs!

6. augustā Lucavsalā norisināsies vienas no vispopulārākajām Vācijas supergrupām «Rammstein» brīvdabas koncerts. Ieeja tiks atvērta no plkst. 17.00, bet «Rammstein» koncerts sāksies plkst. 19.30.

Pasaules slavu «Rammstein» iemantojuši ar iespaidīgiem pirotehnikas elementiem bagātiem šoviem. Ikkatru koncertu caurvij nebeidzams sprādzienu un liesmu kokteilis, kurā katra nākamā dziesma grandiozitātē pārspēj iepriekšējo. Nereti galvenā pirotehniķa lomu uzņemas arī grupas līderis Tils Lindemans, kurš atsevišķus skaņdarbus izpilda, pat pilnībā esot liesmu pārņemts!

Pēdējās biļetes uz koncertu iespējams nopirkt «Biļešu servisa» kasēs.