Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. 10 lietu, kas raksturo Zani Vaļicku

© «STV Pirmā!» publicitātes

Iedvesmojoša, sievišķīga un ar dzirkstošu uguntiņu acīs – tāda ir Zane Vaļicka, kas ik otrdienas vakaru kopā ar Valdi Melderi un Dainu Jāņkalni ļaujas aizraujošām un atklātām sarunām ar pašmāju slavenībām TV kanāla «STV Pirmā!» veidotajā šovā «Starp mums runājot». Zane ir arī aktiermeistarības pasniedzēja un aktrise teātrī «Austrumu robeža», kā arī divu bērnu mamma, kura neprātīgi mīl dzīvi un labprāt metas jaunos izaicinājumos. Arī šoreiz – kopā ar «STV Pirmā!» kolēģēm viņa aizsākusi iniciatīvu «30 dienu kleitās vai svārkos» un aicina arī citas sievietes jūnijā tērpties koši un sievišķīgi, bet bildes ievietot sociālajos tīklos, izmantojot tēmturi #STVUzvelcKleitu. Un, kas zina, – iespējams laimēt pārsteigumu no «STV Pirmā!» un «Rīga Plaza». «Man kleita ir ekskluzīvs apģērbs, jo ikdienas steigā, protams, džinsos ir daudz ērtāk! Taču šī akcija ir lieliska iespēja atgādināt mums, sievietēm, ka esam un jebkurā situācijā paliekam «princeses»! Sievietei jāsteidzas lēnām un jāļauj vīrietim sajust, ka esam gaisīgas un trauslas. Tādas, kuras ir jāpasaudzē un jāpalutina!» iesaistīties akcijā arī citas sievietes uzrunā Zane Vaļicka.

Bērni

Lai kur es būtu un ko darītu, mana dzīve riņķo ap viņiem. Bērnu labsajūta un rūpes par viņiem ir pāri visam. Šeit paskaidrojumi lieki - viņi ir mana dzīve.

Darbs

Es sevi uzskatu par veiksminieci, jo tas, ko daru, ir mans aicinājums, nevis vienkārši darbs un iespēja dzīvot pārtikušu dzīvi. Darbs televīzijā mani pārsteidz katru dienu ar savu straujo ritmu un cilvēkiem, ko sastopu. Teātris ir iespēja sapņot, izprast sevi un apkārtējos. Tehnikums un pasniedzējas darbs savukārt ir stimuls sekot uzmanīgi līdzi tam, kas notiek pasaulē un tās attīstībai, jo mani audzēkņi ir prasīgi. Gribu sniegt viņiem savu pieredzi un reizē arī pati mācos no viņiem.

Sports

Mans veselīgākais ieradums ir regulāras sportiskās aktivitātes. Cenšos trīs reizes nedēļā apmeklēt sporta zāli un vismaz reizi nedēļā doties skriet vai izbraukumā ar divriteni. Sportošana man ļauj justies fiziski spēcīgai, lai neviens ikdienas izaicinājums nebūtu par grūtu un palīdzētu atbrīvoties no stresa. Tā ir meditācija, bez kuras nav iedomājama mana ikdiena.

Draugi

Bez draudzeņu atbalsta daudzas lietas un notikumi būtu krietni grūtāk izdzīvojami. Draudzeņu man nav daudz, bet tās, kuras ir, viņām varu uzticēties. Un nekas jaukāks nav iedomājams par kopīgu vakaru, kas pavadīts ar draugiem pie laba vīna glāzes un garšīga ēdiena, vai dodoties kopīgos pārgājienos un atklājot arvien jaunas un interesantas lietas.

Garšīgs ēdiens

Man ļoti patīk gatavot. Ar gardu ēdienu mēdzu iepriecināt gan ģimeni, gan draugus. Varu veselu dienu pavadīt virtuvē, un tas mani nenogurdinās. Garšaugu smarža liek man justies dzīvai un iedvesmo.

Ceļojumi

Ja būtu tāda iespēja, tad visus savus iekrājumus tērētu tikai ceļojumiem. Lai arī esmu apceļojusi gandrīz puspasauli, tā mani nebeidz pārsteigt. Neesmu bijusi vien Āzijā, bet nešaubos, ka ceļojums uz Ķīnu, Japānu vai Indiju vēl man priekšā.

Rūpes par sevi

Tas šķiet pašsaprotami. Manuprāt, katrai sievietei friziera, kosmetologa, manikīra apmeklējums reizi mēnesī ir norma. Pusgadā obligāts ir zobu higiēnists, jo daba man dāvājusi sirsnīgu smaidu no vienas auss līdz otrai. Modes mākslinieks Dāvids reiz to glaimojoši sauca par Latvijas Džūlijas Robertsas smaidu.

Mode

Sekoju līdz modes jaunumiem. Tomēr vienmēr izsijāju no jaunajām tendencēm «savu» modi. Jau kādu laiku esmu nonākusi pie pamatprincipa apģērba izvēlē - īpaša oriģinalitāte apģērbā sievietei pēc 40 gadiem ir elegances ienaidnieks. Vairs nav nepieciešams sevi padarīt atšķirīgu ar apģērba palīdzību, mēs jau piedzimstam atšķirīgi. Turklāt kleita, kas piestāv augumam un ir veidota no laba, kvalitatīva materiāla, ir lieliska jebkurā situācijā.

Smaržas

Kopš bērnības atminos un izjūtu pasauli ar smaržas palīdzību. Vēl joprojām atceros, kā smaržoja mani bērnības brīvdienu rīti - pēc mammas ceptajām pankūkām, bet tēta rīta buča - pēc skūšanās losjona.

Nekad neizeju no mājas neiesmaržojusies.

Dzeja

Man patīk vakaros pirms iemigt ielūkoties kādā dzejas grāmatā. Pēc rakstura esmu nelabojama romantiķe, un tas gadu gaitā nemainās. Arī tehnoloģiju laikmetā man joprojām patīk pieskarties grāmatu lapaspušu papīram, jo tad dzeju baudu ne vien garīgi, bet, šķiet, sajūtu to arī fiziski. Ļoti lepojos ar mūsu mājas gana plašo bibliotēku.