Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Lolita Neimane atklāti par Latvijas sieviešu svara problēmām

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

14. maijā darba dienas garumā Rīgā norisinājās īpašs notikums, proti, jau otro gadu pēc kārtas sievietes no dažādām Latvijas vietām pulcējās VEF Kultūras pilī uz izaugsmes un iedvesmas forumu «Līdere 2019». Pat reanimatologs Pēteris Kļava uz brīdi samulsa, ieraugot skatītāju rindās sēžam tik daudz daiļā dzimuma pārstāvju. Tiesa gan, Kļava bija izņēmums, jo lielākoties ar iedvesmas stāstiem, stiprinošiem vārdiem un noderīgu informāciju dalījās lektores sievietes – savas jomas profesionāles, kā arī sabiedrībā pazīstamas personas.

Arī Latvijas populārākā dietoloģe Lolita Neimane forumā «Līdere» iepazīstināja klātesošās dāmas ar aktualitātēm uztura zinātnē, kā arī pati noklausījās citu lektoru iedvesmas stāstus. Lolita atzina, ka Latvijas sievietes ir īpašas: «Gan mēs pašas to jūtam, gan citi to novērtē!»

Lai arī Latvijā sievietes ir veiksmīgas un daudz strādā, lai sasniegtu panākumus karjerā, dietoloģe iesaka dāmām pret sevi izturēties mīlīgāk: «Nevajadzētu tikai skaldīt un valdīt. Protams, biznesa sievietes un uzņēmējas bez šīm īpašībām vienkārši nevar. Es arī esmu sava līmeņa vadītāja, bet esmu daudz mierīgāka. Tomēr pievienošos tām dāmām, kas teiks, ka ģimenē to mamutu vajadzētu nomedīt vīrietim. Taču, tā kā mēs katra esam tik atšķirīga un individuāla, vienotu likumu un noteikumu nebūs.»

Vaicājot dietoloģei, kā tad Latvijas dāmām ir ar svara problēmām, Lolita Neimane atklāj, ka kopumā Latvijas sievietes ir brīnišķīgas un prot par sevi parūpēties, taču liekais svars ir ļoti nopietna problēma daudzām dāmām: «Es nupat ciemojos pie savas māsas Hamburgā un pēc redzētā varu teikt, ka sievietes atšķiras kā diena pret nakti. Mūsu sievietes tomēr prot sevi pasniegt. Tiesa gan, auguma aprises un liekais svars nav iepriecinošs. Mēs neesam paši sliktākie Eiropā, bet neesam arī labākie. Mums būtu jāskatās un jāmācās no Skandināvijas valstīm - Zviedrijas, Norvēģijas un Nīderlandes.»

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" numurā vai www.vz.lv