Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Aktuālāko kultūras, mākslas, izklaides notikumu TOP 5

© Publicitātes foto

Piedāvājam ieskatu gaidāmajos kultūras, mūzikas, izklaides un cita satura pasākumos gan Rīgā, gan citviet Latvijā.

Talantīgi horeogrāfi prezentēs jaunus deju rakstus!

Tautas deju ansamblis «Teiksma» 18. maijā plkst. 18.00 Ķīpsalas hallē pārsteigs skatītājus ar jaunu un līdz šim vēl neredzētu repertuāru koncertā «Jaunus rakstus izrakstīt», kurā būs skatāmas septiņu jauno horeogrāfu dejas. Šoreiz pie vārda tikuši «Teiksmas» dejotāji: Reinis Rešetins, Marta Helēna Vanaga, Dāvis Ērglis, Druvis Anusāns, Māris Konstants, Aija Konstante un Jānis Kalniņš.

«Esmu lepns, ka vienā kolektīvā ir tik daudz talantīgu jauniešu - topošie un esošie horeogrāfi un deju kolektīvu vadītāji. Iespējams, nākotnē viņi būs tie, kas sniegs savu ieguldījumu dejas nozarē Latvijā. Ja arī nākotnē jaunieši turpinās čakli strādāt, varbūt kāds kļūs pat par deju svētku virsvadītāju,» atklāj tautas deju ansambļa «Teiksma» mākslinieciskais vadītājs un horeogrāfs Jānis Ērglis.

Biļetes uz šo kreatīvo jauniešu veidoto koncertu var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs visā Latvijā vai tīmekļa vietnē www.bilesuparadize.lv un Ķīpsalas hallē.

Biļešu cenas uz koncertu: 6,00-15,00 eiro. Papildu informācija par biļetēm: 67067500 vai e-pastā: music@bt1.lv

Latvijā tiksies pasaules skaistākie kaķi

Pasaules skaistākie, tituliem bagātākie un slavenākie kaķi pulcēsies starptautiskajā kaķu izstādē «Schesir Baltic Winner Show 2019», kas notiks 18. un 19. maijā no plkst. 10.30 līdz 16.00 Olimpiskajā Skonto hallē, Melngaiļa ielā 1a. Izstādē būs apskatāmi vairāk nekā 300 dažādu šķirņu kaķi no 16 Eiropas valstīm, kas sacentīsies par Baltijas uzvarētāja titulu, kā arī skatītājiem būs iespēja vērot kaķu skriešanās sacensības.

Šī nedēļas nogale Rīgā iezīmējas skriešanas zīmē, tāpēc arī kaķi izstādes laikā solidarizēsies ar maratona dalībniekiem un sacentīsies savā starpā ne tikai par skaistākā kaķa titulu, bet arī par ātrākā kaķa titulu profesionālas treneres vadībā. Savukārt skatītājiem sestdien noteiktās stundās būs iespēja vērot dažādu kaķu šķirņu prezentācijas, kuras vadīs nozares profesionāļi, un uzdot sev interesējošus jautājumus. Izstādes apmeklētāji varēs nobalsot par savu skaistāko kaķi. Bērnus un to vecākus priecēs bērnu stūrītis.

Biļetes varēs iegādāties uz vietas, pie ieejas izstādes zālē.

Operā sezonas pēdējā pirmizrāde!

24. maijā Latvijas Nacionālajā operā (LNO) notiks sezonas pēdējā pirmizrāde - franču komponista Fransisa Pulenka operas «Karmelīšu dialogi» pirmais šī meistardarba iestudējums Latvijā. Vienu no 20. gadsimta nozīmīgākajām operām iestudē muzikālais vadītājs un diriģents Mārtiņš Ozoliņš, diriģents Jānis Liepiņš un radošā komanda no Francijas - režisors Vensāns Busārs, scenogrāfs Vensāns Lemērs, kostīmu māksliniece Klāra Pelufo-Valentīni, gaismu mākslinieks Nikolā Žilī, kā arī latviešu kustību režisore Elīna Lutce.

Galveno - Blānšas - lomu Latvijas Nacionālās operas jauniestudējumā atveidos Latvijas skatītāju iemīļotā lietuviešu operdziedātāja Vida Miknevičute un franču soprāns Perīna Madefa, nākamajā sezonā šo lomu interpretēs arī Laura Teivāne. Lomās Inga Šļubovska-Kancēviča, Marlēna Keine, Kristīne Gailīte, Evija Martinsone, Ieva Parša, Laura Grecka, Ilona Bagele, Aira Rūrāne, Raimonds Bramanis, Mihails Čuļpajevs, Rihards Mačanovskis, Jānis Apeinis un citi.

«Karmelīšu dialogus» šosezon vēl var noskatīties 25. maijā un Rīgas Operas festivāla ietvaros - 7. un 15. jūnijā.

Biļetes uz jauniestudējumu var iegādāties LNO un «Biļešu paradīzes» kasēs.

Bruknas labdarības koncertā būs meistarklases un radošas darbnīcas

9. jūnijā plkst. 14.00 Bruknas muižā pirms gadskārtējā labdarības koncerta «Uzcel savu baznīcu!» tiks atklātas tēlnieka Sanda Aispura 12 apustuļu skulptūras, savukārt norvēģu mākslinieks Eiriks Brandala aicinās uz elektronisko skulptūru izstādi. Mākslu mīlošus un darboties gribošus apmeklētājus meistarklasēs un radošajās darbnīcās Bruknas muižas dārzā gaidīs Ieva Bondare, Ilze Patmalniece, Sandra Strēle un Artis Kleinbergs.

Pirmo reizi uz koncerta «Uzcel savu baznīcu!» skatuves Bruknas muižā plkst. 16.00 uzstāsies publikas atsaucību guvušie mūziķi Jānis Šipkēvics, Gatis Irbe (Gacho) un Daumants Kalniņš. Savukārt Renārs Kaupers iedvesmos un liks aizdomāties par mūžīgām vērtībām. Koncerta apmeklētājus priecēs mūziķi, kuri jau vairākkārt ir kāpuši uz Bruknas muižas skatuves - Kristīne Zadovska, Aija Andrejeva, Igo, Aivars Hermanis, Ieva Akuratere, grupa «Putnu balle» un citi Latvijā pazīstami mākslinieki. Debija būs LMMDV zēnu korim no Liepājas. Kā allaž koncertu vadīs Maija Kalniņa.

Vērienīgs tenisa festivāls Jūrmalā!

No 21. līdz 28. jūlijam tenisa centrā «Lielupe» pasaules tenisa zvaigznes sacentīsies par 250 000 dolāru lielu balvu fondu un 280 reitinga punktiem.

Savu dalību jau apstiprinājušas tādas zvaigznes kā 2017. gada «Roland Garros» uzvarētāja un bijusī pasaules piektā rakete Jeļena Ostapenko #31, 2018. gada «US Open» turnīra pusfināliste Anastasija Sevastova #13 (uz 02.05.2019.) un WTA uzlecošā zvaigzne un 2016. gada Vimbldonas junioru turnīra uzvarētāja Anastasija Potapova #74, kā arī virkne citu spilgtu WTA spēlētāju.

Festivāla teritorijā būs izveidotas īpašas zonas visiem tenisa festivāla apmeklētājiem. Programmā iekļautas sporta spēles un konkursi ar pasākuma partneru un pasaules tenisa zvaigžņu piedalīšanos, autogrāfu sesijas un meistarklases ar tenisistēm, kur ne vien pieaugušie, bet arī bērni varēs aprunāties ar saviem elkiem, kā arī citi pasākumi.

Katru vakaru spēļu grafikā ir ieplānots dienas mačs. Festivāla teritorijā jūs gaidīs ne vien dažādas atpūtas zonas, bet arī dažādu koncepciju ēdienu tirdziņš. Viesiem, kas būs iegādājušies VIP kategorijas biļetes, būs atvērts īpašs VIP restorāns ar šefpavāra autorvirtuvi.

Biļetes uz tenisa festivālu var iegādāties «Biļešu servisa» kasēs.