Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Aktuālāko kultūras, mākslas, izklaides notikumu TOP 5

© Publicitātes foto

Piedāvājam ieskatu, kādi izklaides, mūzikas notikumi tuvākā un tālākā nākotnē norisināsies gan Rīgā, gan citviet Latvijā.

Jāņa Šipkēvica dziesmu izrāde «Zenīts»

Dziesmu izrāde «Zenīts» vēsta par skolas gadiem kā maģisku pasauli, kurā spēlē rotaļīgs un aizkustinošs iztēles orķestris un divi dziedoši puikas atceras 90. gadu Domskolas gaiteņus, futbolu ar dzēšgumiju, picu pārtikas plēvē, skolotāju kurpju papēdīšu klikstoņu, Černi etīdes, «Air Jordan» un supervaroni Mario.

Izrāde veidota kā paša komponista Jāņa Šipkēvica un viņa kādreizējā klasesbiedra, cikla dzejas autora Marta Pujāta emocionāls un dinamisks vēstījums par skolas gados piedzīvoto. Solisti - Rīgas Doma kora skolas audzēkņi Eduards Jansons, Olivers Veldre, Emīls Dzenītis, «LNSO zenītansamblis» Gunta Kuzmas vadībā.

Izrāde skatāma 21. maijā plkst. 12.00 Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars». Biļetes uz izrādi iespējams iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs.

«Splendid Palace» sarūpējis pārsteigumus bērniem!

Kinoteātris «Splendid Palace» turpina priecēt pašus jaunākos skatītājus, sestdienu rītos piedāvājot īpašus seansus ģimenēm ar bērniem.

Jau 11. maijā plkst. 12.00 ģimenes ar bērniem laipni aicinātas noskatīties filmu «Pokemon® detektīvs Pikaču». Šī 2019. gada Japānas un ASV filmiņa vēsta par augstākā līmeņa detektīva Harija Gudmena pazušanu. Un tagad viņa 21 gadu vecajam dēlam Timam ir jānoskaidro, kas īsti ir noticis. Viņam talkā nāks tēva partneris detektīvs Pikaču - asprātīgs un apburošs pokemonu slepenpolicists, kurš ir mīkla pat pats sev. Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

18. maijā plkst. 12.00 gaidīsim mazos skatītājus uz Krievijas un ASV filmu «Lielais ceļojums», kas stāsta, kā kāds izklaidīgs stārķis ir sajaucis adreses un atnesis lācim pandu mazuli. Kārtībai jābūt, tāpēc lācis nolemj nogādāt mazuli īstajiem vecākiem. Kopā ar ceļabiedriem - zaķi, alni, pelikānu, vilku un tīģeri - lācis mēro grūto un raibiem piedzīvojumiem bagāto ceļojumu uz Dienvidķīnu. Filma dublēta latviešu valodā.

25. maijā plkst. 12.00 2018. gadā Vācijā radīta animācijas filmiņa «Pūķīša Kokosiņa piedzīvojumi džungļos». Mazais pūķītis Kokosiņš pirmo reizi dodas uz vasaras nometni kopā ar saviem draugiem Oskaru un Matildi. Viņi ir priecīgi un satraukti, jo tās ir pirmās brīvdienas, kuras viņi pavadīs kopā. Bet kuģis, ar kuru viņi dodas ceļā, pazaudē kursu, un piedzīvojumi sākas daudz agrāk. Filma dublēta latviešu valodā.

Biļetes iespējams iegādāties kinoteātra kasē, kā arī www.splendidpalace.lv.

Biļešu cena:

Pieaugušajiem - 7,50 eiro

Studentiem 5,5 eiro

Bērniem, skolēniem, senioriem - 4,50 eiro

Bērniem vecumā līdz 3 gadiem ieeja bez maksas

Tuvojas Petera jubilejas lielkoncerts «Dzejnieka sirdsvārdi»

Ar grandiozu lielkoncertu «Dzejnieka sirdsvārdi» «Arēnā Rīga» 8. jūnijā plkst. 20.00 tiks ieskandināta dzejnieka Jāņa Petera 80 gadu jubileja.

Koncerta «Dzejnieka sirdsvārdi» īpašais viesis būs komponists Mārtiņš Brauns, kura sadarbībā ar dzejnieku ir tapuši tādi skaņdarbi kā «Dvēselīte», «Mīla ir kā uguns» un daudzi citi tautā iemīļoti skaņdarbi.

«Dzejnieka sirdsvārdi» pirmajā daļā skanēs populārākās dziesmas no teātra izrādēm un kinofilmām «Kerija», «Šveiks», «Īsa pamācība mīlēšanā», «Klāvs, Mārtiņa dēls», «Nāc pie puikām», «Kabīrijas naktis», ko izpildīs aktieri Dita Lūriņa, Andris Bērziņš, Jānis Paukštello, Varis Vētra, Gunārs Placēns, Jānis Kirmuška, Edgars Lipors un Juris Jope, kā arī ansamblis «Dzeguzīte». Ar savu dalību koncertu kuplinās arī TDA «Dzintariņš» un «Ačkups». Koncerta otrā daļa būs īsts superhitu laiks - dziesmas, kuras par savām dēvē jau vairākas paaudzes, dziedās Viktors Lapčenoks, Žoržs Siksna, Igo, Ingus Pētersons, Imants Vanzovičs, Juris Vizbulis, Samanta Tīna, Ieva Sutugova, Ginta Krievkalna, Artūrs Biķernieks, Ivo Grīsniņš-Grīslis un Normunds Rutulis, kuriem pievienosies Rīgas Doma zēnu koris un koris «Pa Saulei» diriģenta Jāņa Ozola vadībā, un muzikālā apvienība «Vintāža».

Koncerta laikā tiks demonstrēti arī unikāli foto un video hroniku materiāli no Latvijas arhīviem un dzejnieka ģimenes arhīva, tostarp - iepriekš publiski neizrādītas senākās kinohronikas ar Jāni Peteru.

Biļetes uz lielkoncertu «Dzejnieka sirdsvārdi» vēl ir nopērkamas visās «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā - www.bilesuparadize.lv

Stings atgriežas!

Ar īpašu koncertu «Sting: My Songs» 10. jūnijā plkst. 20.00 «Arēnā Rīga» atgriezīsies izcilais britu mūziķis Stings.

«Sting: My Songs» koncertturneja būs dinamisks šovs, kurā skanēs Stinga publikā iemīļotākās dziesmas, atainojot viņa daudzpusīgo karjeru.
Stings ir komponists, dziedātājs, dziesmu autors un aktieris, kurš guvis atzinību šajās jomās, taču viņš vienmēr ir jaunu vēsmu meklējumos. Stings piedzima Ņūkāslā Anglijā, bet 1977. gadā pārcēlās uz Londonu, kur kopā ar Stjuartu Koplendu un Endiju Sammersu nodibināja grupu «The Police». Grupa izdeva piecus albumus, ieguva sešas «Grammy» balvas un 2003. gadā tika uzņemta Rokenrola slavas zālē.
Biļetes uz Stinga koncertu var iegādāties «Biļešu servisa» kasēs.

Račs ar svētku koncertu atklās grāmatu

22. augustā Dzintaru koncertzālē Guntars Račs ar svētku koncertu atvērs savu jauno dzejoļu grāmatu «Mīlestība ir».

Koncertā piedalīsies grupas «bet bet», «Saldās sejas» un īpašie viesi. Kopā ar jauno grāmatu «Mīlestība ir» koncertā tiks prezentēts arī grupas «Saldās sejas» pirmais studijas albums «Klausieties visi!». Jaunajā grupas «Saldās sejas» albumā būs iekļautas jaunas Rača, Kleina un Jāņa Narkevica dziesmas. Jaunākā no tām ir «Tu esi mana zvaigzne», kura šonedēļ nonāks arī Latvijas radiostacijās.

Biļetes uz koncertu jau ir iegādājamas «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā.