VAKARA ZIŅAS: Aktuālāko kultūras, mākslas, izklaides notikumu TOP 5

© F64 Photo Agency

Piedāvājam ieskatu, kādi tuvākā un tālākā nākotnē paredzēti izklaides, mūzikas un modes notikumi, kas norisināsies gan Rīgā, gan citviet Latvijā.

Krāšņi tērpi un dzīvesprieks operetē «Balle Savojā»

6. maijā pulksten 19.00 VEF Kultūras pilī varēsiet baudīt opereti «Balle Savojā». Lomās redzēsim un dzirdēsim dziedātājus - Lauru Teivāni, Nauri Indzeri, Valēriju Koļago, Emīlu Kivlenieku, Irmu Pavāri. Tāpat arī aktierus - Jāni Kirmušku, Klāvu Melli, Kārli Tolu - un operetes dejotājus, kori un orķestri. Operetes diriģents - Normunds Vaicis, režisors - Gundars Silakaktiņš, horeogrāfs - Alberts Kivlenieks, scenogrāfs - Ivars Noviks, kostīmu māksliniece - Jurate Jurjāne-Silakaktiņa un gaismu mākslinieks - Krišjānis Strazdīts.

Operetes ar džeziskiem akcentiem un tās komponista Paula Abrahama dzīvesstāsts ir viens no intriģējošākajiem stāstiem operetes vēsturē. Šīs operetes galvenais trumpis ir ne tikai neparasts, mūsdienīgs un daudzveidīgi krāsains muzikālais materiāls - tajā savu vietu atraduši gan klasiski, operetei gandrīz vai obligāti romantiski valši, gan Berlīnes džezs, gan kaislīgs tango, ieskanas ungāru čigānu melodijas un divdesmito gadu deju mūzika -, gan asprātīgs, profesionāli uzrakstīts librets.

Jauns pāris - Aristīds un Madlēna - nesen atgriezušies no gadu ilga medusmēneša. Aristīds negaidot saņem telegrammu no savas senas mīļākās, daiļās džeza dziedātājas Tangolitas, kurai reiz apsolījis, ka atsauksies, kad vien viņa aicinās. Ko darīt? Madlēna saprot, ka tiek krāpta, un nolemj doties uz balli inkognito un piekrāpt vīru ar pirmo pretimnācēju. Sešreiz precētais Turcijas vēstniecības atašejs Mustafa Bejs uzsāk flirtu ar Madlēnas māsīcu Deiziju, cerībā, ka sastapis savu septīto sievu. Izejot caur dažādiem sarežģījumu līkločiem, varoņi iegūst to, ko kāro.

Biļetes uz opereti pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs.

Latvijas mūziķi vienojas labdarībā. Arī tu vari pievienoties!

7. maijā «Arēnā Rīga» jau otro reizi norisināsies Latvijā populāru mūziķu, «Ziedot.lv» un Latvijas Televīzijas kopīgi organizētais labdarības koncerts smagi slimu cilvēku atbalstam «Vienoti par iespēju!». Šobrīd pie labdarības organizācijas «Ziedot.lv» ir vērsušies 12 onkoloģisko pacientu, kuru ārstniecībai nepieciešami 271 836,44 eiro, un koncerta mērķis ir palīdzēt šiem cilvēkiem viņu dzīves grūtākajā brīdī. Koncerts būs vērojams LTV1 un «Replay.lv», un ziedot iespējams gan tagad, gan koncerta laikā.

Uz «Arēnas Rīga» skatuves 7. maijā kāps vairāk nekā 30 populārāko Latvijas mākslinieku - Intars Busulis, «DaGamba», «The Sound Poets», «Skyforger», «Triana Park», «Dzelzs vilks», Aija Andrejeva, «Otra puse», «Pienvedēja piedzīvojumi», Ansis, «Tautumeitas», Ralfs Eilands, «Double Faced Eels», Edavārdi, «Latgalīšu reps», Fēlikss Ķiģelis, «Laika suns», Kristīne Prauliņa, «Very Cool People», Viņa, «Putnu balle», Kristīne Pāže, «Laime pilnīga», Miks Dukurs, «Indygo», Atis Ieviņš, «The Rolltones», Antra Stafecka, Jauno Jāņu orķestris un Goran Gora.

Biļetes iespējams iegādāties visās «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās.

Iespēja dzirdēt mūziku, kas skanējusi uz Mēness

10. maijā pulksten 19.00 Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars» Liepājas Simfoniskais orķestris atzīmēs 138. koncertsezonas noslēgumu, sava galvenā diriģenta Ģintara Rinkeviča vadībā atskaņojot vienu no visu laiku spēlētākajiem un iecienītākajiem simfoniskajiem superhitiem - Antonīna Dvoržāka Devīto simfoniju «No Jaunās pasaules». Programmā arī opermūzika ar Margaritu Vilsoni un Mihailu Čuļpajevu.

Runā, ka 1969. gadā Nīls Ārmstrongs - pirmais cilvēks, kas spēris kāju uz Mēness - vēsturiskajā brīdī atskaņojis tieši Dvoržāka simfoniju «No Jaunās pasaules».

Biļetes uz LSO rīkotajiem koncertiem pieejamas visās «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

Jānis Peters svinēs 80. jubileju!

Viens no Latvijas izcilākajiem dzejniekiem - Jānis Peters - šogad svinēs 80 gadu jubileju. Suminot dzejnieku apaļajā gadskārtā, 8. jūnijā «Arēnā Rīga» notiks lielkoncerts «Jānim Peteram - 80!»

Koncertā piedalīsies populārākie Latvijas teātru aktieri un dziedātāji, izpildot aizvadītajos gados tapušās dziesmas ar Jāņa Petera tekstiem no teātra izrādēm un kinofilmām. Koncerta pirmajā daļā dzirdēsim skaņdarbus no izrādēm «Māsa Kerija», «Šerloks Holmss», «Trīnes grēki», «Un atkal Pifs», «Šveiks», «Nāc pie puikām!», «Kabīrijas naktis» u.c., ko izpildīs Gunārs Placēns, Dita Lūriņa, Juris Vizbulis, ansamblis «Dzeguzīte» un ansamblis «Mūžīgais unisons», kurā darbojas Andris Bērziņš, Varis Vētra un Jānis Paukštello.

Savukārt koncerta otrajā daļā skanēs populārākās Jāņa Petera dziesmas no dažādām koncertprogrammām, ko atskaņos Viktors Lapčenoks, Igo, Žoržs Siksna, Ingus Pētersons, Samanta Tīna, Ieva Sutugova, Imants Vanzovičs, Ivo Grīsniņš-Grīslis, Artūrs Biķernieks. Par muzikālo pavadījumu rūpēsies muzikālā apvienība «Vintāža», bet koncertu kuplinās Tautas deju ansamblis «Dzintariņš».

Biļetes uz koncertu pieejamas visās «Biļešu paradīzes» kasēs.

Uz Vaikules festivālu pošas Ļepss un Meladze

Laimas Vaikules festivāls «Laima Rendez-vous Jūrmala 2019» Dzintaru koncertzālē norisināsies no 18. līdz 21. jūlijam.

Festivālā savu dalību jau apstiprinājuši populārie Krievijas mākslinieki Grigorijs Ļepss un Valērijs Meladze. Tāpat arī zināms, ka šogad festivālā uzstāsies tādas krievu dziedātājas kā Jeļena Vaenga, Lolita, kā arī ukraiņu popzvaigzne Svetlana Loboda.

Vaikule vienmēr uzsvērusi, ka daudz labprātāk festivāla četru vakaru programmu un mākslinieku sadalījumu pa dienām patur noslēpumā līdz pat pēdējam brīdim. «Man gribētos, lai festivāla zīmols runā pats par sevi, nevis paļaujas uz mākslinieku vārdiem. Muļķīgi nākt uz festivālu tikai kāda konkrēta mākslinieka dēļ. Katrs koncerts ir īpašs, un katru vakaru noteikti būs vairāki viesi, kuru dēļ ir vērts nākt. Man pat negribas nevienu atsevišķi izziņot. Bet noteikti varu garantēt - katrs festivāla vakars būs vērtīgs,» apsola Vaikule.

Biļetes uz festivālu «Laima Rendez-vous Jūrmala 2019» pieejamas festivāla mājaslapā www.laimafestival.lv .

Svarīgākais