Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Aktuālāko kultūras, mākslas, izklaides notikumu TOP 5

© Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency

Piedāvājam ieskatu gaidāmajos izklaides, kino, mūzikas, operas, kultūras un cita satura sarīkojumos, kas norisināsies gan Rīgā, gan citviet Latvijā.

Bērziņš ar Maestro Paulu dodas koncerttūrē

Jau šopavasar pie klausītājiem dodas Maestro Raimonda Paula un aktiera Andra Bērziņa jaunā dziesmu programma «Es šonakt sēdēšu uz jumta» - divpadsmit īpaši viņam rakstītas jaunas dziesmas ar Leona Brieža, Guntara Rača un Jāņa Petera vārdiem, kā arī Imanta Ziedoņa, Viljama Šekspīra, Māras Zālītes, Raiņa un citu izcilu dzejnieku dzejas lasījumi Andra Bērziņa interpretācijā. Pirmais jaunās programmas koncerts notiks jau 16. martā plkst. 18.00 Neretas kultūras namā, savukārt 27. augustā šī koncertprogramma izskanēs Dzintaru koncertzālē.

Ir tapis arī jauns CD ierakstu albums «Es šonakt sēdēšu uz jumta», kuru varēs iegādāties koncertu norises vietās un saņemt mākslinieku autogrāfus. Līdzās citiem mūziķiem albuma studijas ierakstā piedalījušās arī Latvijas X Faktora finālistes «Radio trio».

Koncertu grafiks: 23.03. plkst. 19.00 Mazmežotnes muižā, 7.04. plkst. 16.00 Madonas kultūras namā, 11.04. plkst. 19.00 Inčukalna tautas namā

13.04. plkst. 19.00 Rojas kultūras centrā, 16.04. plkst. 19.00 Kuldīgas kultūras centrā, 17.04. plkst. 19.00 Jelgavas kultūras namā, 19.04. plkst. 19.00 Carnikavas tautas namā «Ozolaine», 21.04. plkst. 18.00 Valkas kultūras namā, 25.04. plkst. 19.00 Blīdenes kultūras namā, 27.04. plkst. 18.00 Kubulu tautas namā.

Biļetes uz koncertiem var iegādāties «Biļešu paradīzes» tīklā, kā arī koncertu norises vietās.

Atpakaļ laikā nokļūsiet ar «BeatLove» puišiem

1. aprīlī plkst. 19.30 Rīgas Kongresu namā ar savu vienīgo koncertu Baltijas valstīs uzstāsies viena no pasaulē zināmākajām «tribute» grupām «BeatLove». Koncerta apmeklējums aizved klausītājus atpakaļ laikā. Jūsu priekšā pēkšņi ir 60. un 70. gadu Liverpūles krodziņš «Cavern» ar pasaulslaveno Britu četrinieku uz skatuves.

«BeatLove» puiši neatdarina un neimprovizē. Viņi maksimāli autentiski nodod skatītājiem ne vien ģeniālās «Bītlu» kompozīcijas dzīvajā izpildījumā, bet arī uz skatuves līdz sīkākajām detaļām atbilst oriģinālajam Liverpūles četriniekam! Autentiski skatuves tērpi, frizūras un instrumenti. Skatītāji uzreiz atpazīst katrā no grupas dalībniekiem «Beatles».

Biļetes uz koncertu var iegādāties «Biļešu servisa» kasēs.

Igeta Gaiķe aicina uz savu jubilejas koncertu

Mūziķes Igetas Gaiķes jubilejas koncerts «Duni un dari!» notiks 31. martā plkst. 16.00 deju studijā «Dzirnas», kas atrodas Lāčplēša ielā 106, Rīgā.

Šobrīd Igeta Gaiķe strādā arī Agra Daņiļēviča deju skolā «Dzirnas», apmācot dejotājus dziedātprasmē, spēlē etnoprieka grupā «Ogas», vada Brīvās gribas ansambli «Stiprās sievas» un Prieka popkori, vada psihodrāmas grupas, meistarklases un seminārus, kā arī studē etnomuzikoloģiju.

Biļetes uz koncertu nopērkamas «Biļešu paradīzes» kasēs.

Pašmāju mūzikas grandi uz vienas skatuves

Lielajā piektdienā - 19. aprīlī - plkst. 19.00 VEF kultūras pilī notiks koncerts «Retro vakars».

Lieldienu laikam piestāvošā klusinātā noskaņā koncertā piedalīsies Latvijas mūzikas leģendas: dziedātāji Ieva Akuratere, Ira Krauja, Viktors Lapčenoks, Žoržs Siksna, Andris Daņiļenko, Viktors Zemgals, Uģis Roze, Imants Vanzovičs, Adrians Kukuvass, Ingus Pētersons. Māksliniekiem uz skatuves pievienosies pavadošā grupa «No pusvārda» Modra Laizāna vadībā (Juris Kristons - taustiņinstrumenti, Zintis Žvarts - saksofons, Aivars Gudrais - ģitāra, Modris Laizāns - bass, Ivars Kalniņš - sitamie instrumenti).

Šajā dienā savu jubileju svinēs divi koncerta dalībnieki - Uģis Roze un Imants Vanzovičs (abiem māksliniekiem šogad aprit 60 gadu), līdz ar to koncerts solās būt vēl aizraujošāks. Pasākumu vadīs un par atmosfēru gādās Latvijas Radio leģendārie diktori - Latvijas Radio teātra vadītāja Māra Eglīte un Gunārs Jākobsons.

Jūrmalā uzstāsies ukraiņu dīva Ani Loraka

Lai arī vasara vēl tālu, jau iespējams iegādāties biļetes uz dziedātājas Ani Lorakas solo koncertu, kas 21. augustā plkst. 19.30 norisināsies Dzintaru koncertzālē. Ani Loraka uz Latviju pošas ar koncertprogrammu «The Best».

Ani Loraka ir viena no spēcīgākajām vokālistēm mūsdienu estrādē. Viņas unikālā 4,5 oktāvu balss iekarojusi publikas sirdis visā pasaulē!

Biļetes uz koncertu var iegādāties «Biļešu serviss» kasēs.