Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Aktuālākie kultūras, mākslas, izklaides notikumi - TOP5

© publicitātes, Hideki Shiozawa, F64 photo agency, Oleg Zernov, Mārtiņš Plūme

Piedāvājam ieskatu gaidāmajos izklaides, kino, mūzikas, operas, kultūras un cita satura sarīkojumos, kas norisināsies gan Rīgā, gan citviet Latvijā.

Liepājā gatavojas starptautiskam zvaigžņu festivālam

Liepājas simfoniskais orķestris aicina uz 27. Liepājas Starptautisko zvaigžņu festivālu, kas no 9. līdz 16. martam notiks Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars». Divu nedēļas nogaļu garumā izskanēs pieci izcili koncerti. Festivālu 9. martā Liepājas koncertzāles «Lielais dzintars» Lielajā zālē atklās Liepājas simfoniskais orķestris un Rīgā dzimušais pasaulslavenais Izraēlas čellists Miša Maiskis.

10. martā festivāls aicina uz īpašu džeza vakaru. Tajā trīs brāļi - džeza mūziķi no Dānijas «3xHess» - piedāvās iespēju iepazīties ar šīs zemes džeza mūzikas labākajām tradīcijām.

14. martā Lielajā zālē viesosies kamerorķestris «Sinfonietta Rīga» un tā galvenais diriģents Normunds Šnē.

15. martā festivāls piedāvās talantīgā pianista Vestarda Šimkus solokoncertu.

16. martā ar vērienīgu koncertu «Elgars. Gerontija sapnis» noslēgsies 27. Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls. Koncertā līdzās Liepājas simfoniskajam orķestrim muzicēs arī Valsts akadēmiskais koris «Latvija» un solisti - Rihards Mačanovskis (basbaritons), Tūri Dede (mecosoprāns, Igaunija) un Marks Vilde (tenors, Skotija).

Biļetes uz festivāla koncertiem pieejamas visās «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

«Māsa Kerija» uzsākusi ceļojumu!

Pie skatītājiem devies atjaunotais Raimonda Paula un Jāņa Petera skaistākais kopdarbs «Māsa Kerija». Emocionāli jaudīgā mūzikas un dejas izrāde tapusi Valda Lūriņa režijā un Alberta Kivlenieka horeogrāfijā. Kerijas, Herstvuda un Druē mīlas trīsstūri uz skatuves izdzīvo Kristīna Zaharova, Normunds Rutulis un Rihards Lepers, bet stāstu papildina profesionālu dejotāju grupa.

Izrāde «Māsa Kerija» būs skatāma 1. martā plkst. 19.00 Valmieras kultūras centrā, 2. martā plkst. 15.00 un 18.00 Jelgavas kultūras namā, 3. martā plkst. 14.00 un 18.00 Rīgas VEF Kultūras pilī, 9. martā plkst. 14.00 un 17.00 Alūksnes kultūras centrā, 10. martā plkst. 17.00 Latgales vēstniecībā «Gors», 16. martā plkst. 17.00 Krustpils kultūras namā un 17. martā plkst. 15.00 Madonas kultūras namā.

Biļetes iepriekšpārdošanā nopērkamas «Biļešu paradīzes» kasēs

Uz Rīgu pošas Grigorijs Ļepss!

Katra Krievijas dziedātāja Grigorija Ļepsa uzstāšanās ir neaizmirstams notikums un īsta dāvana tūkstošiem fanu. 14. martā plkst. 19.30 Ļepss ar koncertu uzstāsies «Arēnā Rīga». Programmā iekļautas labākās un publikas iemīļotākās dziesmas mākslinieka neatkārtojamā izpildījumā.

Grigorijs Ļepss atšķirībā no daudziem populāriem dziedātājiem katru dziesmu pārvērš īstā šedevrā, ik notī, ik vārdā ieliekot savu neticamo talantu, savu pāri plūstošo temperamentu, negaidītu spēku un bezgalīgu maigumu.

Biļetes uz koncertu var iegādāties «Biļešu servisa» kasēs.

Rīgas modes nedēļai šopavasar jubileja!

Baltijas vērienīgākais modes projekts «Rīgas modes nedēļa», kurš norisināsies no 26. līdz 30. martam, šajā pavasarī notiks jau 30. reizi.

Šajā modes nedēļā Latvijas un ārvalstu dizaineri izrādīs savas 2019.-2020. gada rudens-ziemas sezonas kolekcijas.

Iepazīsti Latvijas jaunos džeza mūziķus!

No 3. līdz 6. aprīlim kinoteātrī «Splendid Palace» norisināsies džeza mākslinieku konkurss «Riga Jazz Stage», kurā uzstāsies arī pieci Latvijas džeza izpildītāji.

Šogad 26 konkursantu vidū ir iekļuvuši arī pieci dalībnieki no Latvijas - Annemarija Moiseja, Katrīna Kabiņecka un Santa Šillere kategorijā «Džeza vokāls», Atis Andersons un Elza Ozoliņa kategorijā «Džeza piano». Visi dalībnieki konkursam pieteikušies pirmo reizi.

Konkursa pirmajā dienā, 4. aprīlī, publikai būs iespēja dzirdēt konkursantus, kuri pārvarējuši pirmo kārtu un kuri mērosies saviem muzikālajiem spēkiem par iekļūšanu finālā. Koncertā uzstāsies dalībnieki no ASV, Austrālijas, Dienvidkorejas, Igaunijas, Japānas, Krievijas, Ķīnas, Lielbritānijas, Lietuvas, Turcijas, Ungārijas, Ukrainas, Vācijas, Zviedrijas un Latvijas.

Konkursa finālā, 5. aprīlī, par balvām cīnīsies labākie dalībnieki, kas būs izturējuši pirmo koncerta kārtu.

Gala koncertā, 6. aprīlī, tiks apbalvoti finālisti, bet vakara otrajā daļā rīdziniekus un Rīgas viesus priecēs «Riga Jazz Stage» īpašā viešņa un rezidējošā māksliniece - krāšņā portugāļu džeza dīva Marija Žoau.

Biļetes pieejamas «Biļešu servisa» kasēs.