Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Ekspolitiķis Māris Gailis pošas uz Maskavu filmēties

© F64

Vai zinājāt, ka ekspremjers, ceļotājs un uzņēmējs Māris Gailis filmēsies Krievijas seriālā? Viņam uzticēta amerikāņu žurnālista loma.

«Nesauksim to šoreiz par kinolomu, bet jā, šī ir ceturtā reize, kad filmēšos. Nupat arī filmējos latviešu kinofilmā «Homo Novus». Smejos, ka biju aktrises Regīnas Razumas atveidotās varones vīrs Benjamins uz vienu nakti. Filmēšana «Homo Novus» tiešām ilga vienu nakti no pulksten 19.00 vakarā līdz 5.00 no rīta.

Kad mācījos desmitajā klasē, spēlēju arī mazu epizodīti filmā «Mērnieku laiki», kas bija 1967. vai 1968. gadā, precīzi gan neatminos gadu. Un tad vēlāk ir bijusi viena neliela loma.

Daudzos projektos iekļūstu caur pazīšanos. Režisors Andrejs Ēķis man piedāvāja filmēties, jo esam čomi un kaimiņi. Viņš jau neteica, ka būs jāspēlē proktologs. Tas man bija pārsteigums. Savukārt režisore Anna Viduleja uzaicināja mani filmēties, jo esam labi draugi jau daudzu gadu garumā. Tāpat domāju, ka mani aicina filmēties, jo mana seja ir pazīstama vidējās paaudzes cilvēkiem. Es neesmu nekāds aktieris, un man nav talanta. Bet, lai cik jocīgi tas nebūtu, man tikko piedāvāja filmēties Maskavas krievu seriālā «Māja krastmalā» (Дом на на́бережной ) trijās sērijās. Protams, tā ir neliela loma, kurā atveidošu amerikāņu žurnālistu. Darbība norisināsies Amerikā 1942. gadā. Seriāls ir balstīts uz slavenu romānu par māju pretī Kremlim, kurā dzīvo augstākās amatpersonas. Uz Maskavu nokļuvu pavisam vienkārši. Kad Žaņa Lipkes muzejā producēju lugu «Persiešu valodas stundas», tās režisors Genādijs Ostrovskis saņēma piedāvājumu piedalīties šī seriāla projektā un izlēma uzaicināt arī mani. Nav nekas liels un dižs. Bet varētu teikt, ka filmēšanās ir viena no manām izklaidēšanās formām. Bagāts jau tāpēc nekļūšu, bet ir interesanti. Ja nebūtu interesanti, neparakstītos,» par savu izklaidējošo hobiju stāsta Māris Gailis.