Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Kā Māris Žigats sadzīvo ar veģetatīvo distoniju?

© F64

Grupas «Pienvedēja piedzīvojumi» solists un Valkas kultūras nama direktors Māris Žigats, sadzīvojot ar veģetatīvo distoniju, ieturot ilgāku pauzi radio karjerā, šonedēļ nodeva sabiedrības vērtējumam savu jaunizveidoto mediju – interneta portālu, kurā varēsim sekot līdzi gan jaunākajām ziņām, gan arī klausīties jauna radio saturu.

Ar Māri Žigatu tiekamies viņam nozīmīgā dzīves posmā. Februārī ir sācies Cūkas gads, un šis ir Māra gads. «Esmu dzimis 1971. gadā - īsts sušķis. Jā, šis ir mans gads, jo viss ir sakritis - gan biznesa lietas, gan «Pienvedējiem» ir 25 gadu jubileja, kad izdosim jaunu ierakstu albumu, gan dienasgaismu ieraudzīs Jāņa Žildes sarakstīta grāmata, gan tiks prezentēta dokumentālā filma par mums. Šis gads solās būt tāds kā neviens! Plus vēl savs bizness - «Radio Arena 104.5» ir palaists Valkā un Valkas apkārtnē, bet visi interesenti tam varēs sekot līdzi interneta portālā radioarena.lv no februāra beigām. «Arena» TV studija ir gandrīz gatava, bet raidījumi aizies ēterā vasaras sākumā,» pozitīvi noskaņots par gaidāmajām aktivitātēm ir Žigats.

Sadzīvo ar veģetatīvo distoniju

Privātajā dzīvē Māris Žigats jau vairāk nekā desmit gadus ir kopā ar Anitu Alksni, kas strādā Latvijas Mūzikas akadēmijā. Lai arī pāris ir kopā daudzus gadus, iestūrēt laulības ostā viņiem neesot aktuāli, jo svarīgāka par zīmogu pasē ir mīlestība. «Mēs joprojām viens otram esam interesanti. Es saprotu tos cilvēkus, kas vienā brīdī attiecībās jūtas iztukšoti, vai nu viņi pārāk strauji patērē attiecības, vai nu arī tikai ņem no attiecībām, neko nedodot pretim. Nevar visu laiku ņemt!» viņš aizdomājas par attiecībām.

Māra ikdiena paiet starp trim pilsētām - darbs Valkas kultūras namā, dzīve ar mīļoto sievieti Rīgā un vecāki Sabilē. «Es esmu sabilnieks, kas dzīvo Rīgā un strādā Valkā. Arī mana deklarētā dzīvesvieta ir Sabilē. Vecākiem ir privātmāja šeit, un mēs divi brāļi, kas ir Latvijā, palīdzam vecākiem, un mūsu trešais brālis dzīvo un strādā Amerikā.

Māris Žigats uzveicis arī veselības problēmas. Jau pirms krietna laika mēnesi ārstējies slimnīcā un nu spēj sadzīvot ar mūziķu un aktieru vidē tik populāro kaiti - veģetatīvo distoniju. «Ir divas lietas, ar ko jāpastrādā. Vispirms jāsaprot, kas tu esi un ko tu gribi. Tas nav viegli. Man apkārt ir tikai cilvēki, kas mani dara laimīgu. Ja atrodi līdzsvaru starp sevi un pasauli, kas apkārt, tad slimība nenāk virsū. Tas ir ļoti svarīgi! Kafiju nedzeru, uzbudinošas vielas nelietoju. Tas ir viens no nosacījumiem, ka nevajag neko tādu, kas spēj tracināt. Maksimāli darīt tikai to, kur jūties komfortabli, un sportot. Es braucu ar riteni, visu vasaru peldēju un skrēju, tagad ziemā braucu ar slēpēm.»

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv