Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Aktuālākie kultūras, mākslas, izklaides notikumi - TOP5

© Publicitātes foto

Piedāvājam ieskatu gaidāmajos izklaides, kino, mūzikas, operas, kultūras un cita satura sarīkojumos, kas norisināsies gan Rīgā, gan citviet Latvijā.

Par četrdesmitgadnieku krīzi filmā «Klases salidojums»

No 14. februāra kinoteātros visā Latvijā sāka izrādīt režisora Andreja Ēķa un filmu «Svingeri» un «Blēži» radošās komandas drosmīgāko komēdiju «Klases salidojums».

«Klases salidojums» stāsta par trīs vīru draudzību, kas dibināta skolas solā un izturējusi teju pusgadsimta laika pārbaudi. 25 gadus pēc skolas absolvēšanas viņi saņem ielūgumu doties uz klases salidojumu, un piedzīvojumi var sākties! Viens no filmas galvenajiem tēliem, kuru atveido Ainārs Ančevskis, ir no dzīves noguris ģimenes galva, kurš nespēj pārdzīvot ikdienas rutīnu. «Klases salidojums» ir grupas «Dzelzs vilks» mūziķa Jura Kaukuļa debija kino - viņš filmā atveido mūžīgi jaunu rokeri ar pielūdzējām visās aizkulisēs un problēmu pašam izveidot pilnvērtīgas attiecības. Trešo draugu, kura lomā iejuties Imants Strads, nesen pametusi sieva, smagi iedragājot viņa vīrieša pašpārliecinātību.

«Klases salidojuma» lomās arī tādi iemīļoti aktieri kā Elīna Vāne, Ieva Puķe, Mārtiņš Egliens, Inga Alsiņa-Lasmane, Mārtiņš Meiers, Klinta Leja un daudzi citi.

Biļetes uz «Klases salidojuma» seansiem jau ir pieejamas iepriekšpārdošanā kinoteātros Latvijā.

Latvijas slavenais striptīzdejotājs karjeru beigs «Erotā»

«Savu striptīzdejotāja karjeru sāku un arī beigšu uz «Erota» skatuves!» norāda puišu striptīzgrupas «Male Empire Night_out Show» dejotājs Arvīds Ķiršakmens, kurš «spridzinās» abas festivāla «Erots» dienas - 15. un 16. februārī - Ķīpsalā.

Lai arī «Male Empire Night_out Show» Arvīds vairs nedejos, grupu viņš nepamet - dejotājs joprojām būs grupas vadītājs un horeogrāfs. Pēc veiksmīgas koncerttūres ASV Latvijas karstākā striptīzdejotāju grupa ir atgriezusies nebijuši lielā sastāvā un jau festivālā «Erots» ļaus izbaudīt astoņu profesionālu un kaislīgu dejotāju seksuālo enerģiju.

Ķīpsalas hallē 15. un 16. februārī varēs vērot gan kaislīgus un pavedinošus TOP mākslinieku priekšnesumus un striptīzšovus, gan izvēlēties un iegādāties erotisko veļu, dažnedažādas rotaļlietas mīlas izpriecām, masāžas eļļas, intīmās higiēnas un labsajūtas līdzekļus, pieaugušo filmas un citas pavedinošas lietas. Ieeja no 18 gadu vecuma! Biļetes iegādājies «Biļešu servisa» kasēs visā Latvijā.

«Erots 2019» norises laiki: 15. februāris 20.00-03.00 16. februāris 18.00-03.00

Operā melodramatiska pasaka un sadzīviska melodrāma

21. februārī Latvijas Nacionālajā operā pirmizrādi piedzīvos divu itāļu komponistu meistardarbi - Italo Montemeci līdz šim maz zināmā opera «Burvestība» un Rudžero Leonkavallo plaši pazīstamais šedevrs «Pajaci». Jauniestudējumu veido muzikālais vadītājs un diriģents Jānis Liepiņš, režisors Aiks Karapetjans, scenogrāfs un gaismu mākslinieks AJ Vaisbārds, kostīmu māksliniece Kristīne Pasternaka, videomākslinieks Artis Dzērve, kustību režisore Liene Grava. Lomās - Dana Bramane, Sonora Vaice, Vladislavs Suļimskis, Iraklijs Kahidze, Sergejs Poļakovs, Georgs Onjani, Valdis Jansons, Jānis Apeinis, Andris Ludvigs, Armands Siliņš un citi.

Nākamās «Burvestība. Pajaci» izrādes 22. un 23. februārī, 22. martā, 25. aprīlī un Rīgas Operas festivāla ietvaros 5. un 14. jūnijā.

Biļetes var iegādāties Latvijas Nacionālajā operā un «Biļešu paradīzes» kasēs.

Martā jādodas uz 27. Liepājas Starptautisko zvaigžņu festivālu

Liepājas simfoniskais orķestris aicina uz 27. Liepājas Starptautisko zvaigžņu festivālu, kas no 9. līdz 16. martam notiks Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars». Divu nedēļas nogaļu garumā izskanēs pieci izcili koncerti, kas līdzās orķestra skanējumam mūzikas baudītājus iepriecinās ar pasaulslavenā čellista Miša Maiska, talantīgā pianista Vestarda Šimkus, spožā igauņu diriģenta Risto Josta, kamerorķestra «Sinfonietta Rīga», Valsts akadēmiskā kora «Latvija», kā arī citu zvaigžņu uzstāšanos.

15. martā 27. Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls piedāvās talantīgā pianista Vestarda Šimkus solokoncertu. Programmā pianists iekļāvis gan deviņas Johana Sebastiāna Baha korāļprelūdijas Feručo Busoni transkripcijā klavierēm, gan arī savu kompozīciju «Sapņu ainas. Deviņas etīdes klavierēm». Koncerts notiks Liepājas koncertzāles «Lielais dzintars» Dzintara Jurgelaiša zālē.

Biļetes uz festivāla koncertiem pieejamas visās «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

Aicina dziedātājus no visas Latvijas!

9. un 10. martā Kultūras pilī «Ziemeļblāzma» tiks svinēta populārā jauno izpildītāju konkursa «Nāc sadziedāt!» desmit gadu jubileja. Kā informē konkursa rīkotāji, 9. martā vārds tiks dots vokālistiem, 10. martā - popgrupām, un šī diena noslēgsies ar krāšņu koncertu, kurā piedalīsies gan konkursa laureāti, gan žūrijas pārstāvji.

Arī šogad, tāpat kā pērn, konkursantiem tiks atļauts izpildīt dziesmas ne tikai latviešu valodā, bet jebkurā citā valodā. Konkursa organizatori uzsver, ka dziesmu fonogrammas nav jāiesūta pirms pasākuma. «Aicinām dziedātgribētājus, viņu pedagogus, vecākus un mūzikas draugus no visiem Latvijas novadiem arī šogad dziedāt no sirds; dziedāt par prieku sev un skatītājiem,» stāsta konkursa organizatoru pārstāvji.

Konkursa anketa meklējama mājaslapā www.nacsadziedat.lv! Pieteikties konkursam var līdz 25. februārim.

Biļetes uz «Nāc sadziedāt» noslēguma koncertu var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs.