Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Ineta Rudzīte: Dzīve tikai sākas pēc 40!

© Kaspars Filips DOBROVOĻSKIS

20. februārī dziedātāja un Islandes goda konsule Latvijā – Ineta Rudzīte – svinēs 42. dzimšanas dienu. Jubilāre atklāj, ka īstā dzīve sākas tikai pēc 40 gadu vecuma, kad jau uzkrāta pieredze un ir zināms viedums.

Jubilāre atminas, ka 30 gadu jubileju rīkojusi franču stilā ar dažādām izdarībām ārpus mājas, bet lielākoties viņa dod priekšroku savu dzimšanas dienu organizēt mājās: «Tad sabrauc draugi un jautri sēžam un svinamies. Man jau vienmēr patīk izdomāt kaut ko interesantu. Un šogad esmu ieplānojusi, ka nebūs tikai vienkārša pasēdēšana, bet gan spēļu vakars. Mēs spēlēsim spēles, kuras ikviens var nopirkt veikalā. Viena no interesantākajām spēlēm ir «Saderēsim», noteikti daudzi zina šo spēli, un, to spēlējot, jautrība ir garantēta. Tāpat spēlēsim izmeklēšanas spēli «Cluedo». Protams, ka būs arī svētku galds un šampanietis, kas ir neatņemama svētku sastāvdaļa.»

Dziedātāja ir pārliecināta, ka ikvienam ir jāsvin sava dzimšanas diena, jo šī ir dāvana, ko pasnieguši vecāki - mamma un tētis. «Tā jau ir liela dāvana, ka tu esi uz šīs pasaules! Tāpēc arī saviem bērniem vienmēr svinu dzimšanas dienas, tādējādi atzīmējot sava jaunā gada sākšanos. Nevis gadu mijā sākas jauns gads, bet dzimšanas dienā.

Aizvadītais gads manā dzīvē bija ļoti skaists, interesants un aizraujošs - iznāca ierakstu albums sadarbībā ar komponistu Jāni Lūsēnu un mums bija daudz koncertu un ceļojumu. Es ļoti vēlos, lai arī šis gads ir tieši tāds pats - radošs, notikumiem, koncertiem un pasākumiem bagāts. Šogad sadarbībā ar dziedātāju Ainaru Bumbieri iznāks pirmais mūsu dueta ierakstu albums. Tas būs kaut kas jauns un nebijis, jau tagad mēs kopā uzstājamies, un cilvēkiem ļoti patīk,» viņa stāsta.

Jubilāre izskatās lieliski un no sava gadu skaita nekaunas: «Es tiešām varu teikt kā kinofilmā «Maskava asarām netic», ka 40 gados dzīve tikai sākas, jo ir viedums un gudrība, kas man nebija 25 vai 30 gados. Galvenais ir sevi uzturēt formā, bet to es daru visu mūžu. Sevi ir jākopj un jāvingro. Galvenais - mīlēt sevi! 42. dzimšanas dienā jūtos kā 35 gados.»

»Vakara Ziņas« vēl jubilārei radošus panākumus!