Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Vai ēģiptiešu draugs turēja gūstā TV šovu zvaigzni Māru Katarsku?

Pēc TV šova «Okartes skatuve» Māra Katarska (no labās) un dziedātāja Madara Grēgere kļuva par labām draudzenēm un sākotnēji pat plānoja savu duetu. Tiesa gan, Madara palika Latvijā un joprojām darbojas pašmāju šovbiznesā, savukārt Māra devās darba iespējas meklēt uz ārzemēm. © F64 photo agency arhīvs

TV šova «Okartes skatuve» dalībniece Māra Katarska savā sociālās vietnes «Facebook» profilā ir ievietojusi video, kurā izstāsta, ka ir drošībā un piebilst, ka «viss būs labi». Viņa izsaka pateicību visiem, kuri interesējās un atbalstīja situācijā, kad Ēģiptē Māra bija nonākusi bijušā drauga gūstā. Video redzams, ka sievietei ir zilumi zem acīm, nobrāzums uz zoda.

Iepriekš izskanēja informācija, ka Māras Katarskas draugs viņu turējis briesmīgos apstākļos, fiziski un emocionāli ietekmējis, iespējams, viņa tikusi sazāļota. Vēlāk bija informācija, ka viņa ir pazudusi, pēc tam - ka atradusies. Un atkal pazudusi. Visā šajā juceklī Māra savā «Facebook» profilā atstāja ziņu, ka ar viņu viss ir kārtībā. Spriežot pēc pieejamās informācijas, Māra Katarska ar savu draugu jeb bijušo draugu ir nonākuši policijā un pat tiesā, pēc tam atbrīvoti. Tad arī tapis ieraksts, ka viss ir kārtībā. Jaunās sievietes tuviniekiem tomēr bija aizdomas, ka viss nav tik labi, kā varētu domāt. Pēc viņu aktīvas iesaistīšanās nedēļas sākumā Latvijas vēstniecības Ēģiptē darbinieki devušies uz vietējo policiju un kopā ar policistiem - uz vīrieša dzīvesvietu, kur Māru Katarsku atraduši un nogādājuši atpakaļ policijā.

Kā uzvesties sievietēm, kas iemīlas ēģiptiešu vīrietī?

Portāls «Delfi» ziņo, ka Māras Katarskas māsa teikusi: vēstniecības darbinieki pārbaudījuši tā dēvēto laulības līgumu un secinājuši, ka tas neapliecina laulības noslēgšanu. Kas tas par līgumu? Sievietēm no Eiropas, kuras vēlas uzsākt attiecības Ēģiptē, ir jānoskaidro, kādas sekas varētu būt, ja kopdzīvi regulējošie dokumenti netiek nokārtoti. Lai varētu atrasties ar ēģiptieti vienā mājoklī, neprecētai sievietei nepieciešams līgums, kas apliecina, ka abi atrodas, kā Latvijā teiktu, civillaulībā, proti, oficiāli nereģistrētā laulībā, kur kopdzīve, tostarp intīmas attiecības, abu starpā ir atļauta. Ja tiek konstatēts, ka šāda līguma nav, sievietei tas var beigties policijas iecirknī un ar apvainojumu prostitūcijā, bet vīrietim - ar sodu. Izmantojot vārdu spēli, var teikt, ka šāds līgums neparedz mantiskas saistības un tiesības, bet pieļauj romantiskas attiecības.

Ja pāris vēlas stāties oficiālā laulībā, tad šis pirmās pakāpes līgums ir jālegalizē vietējā valsts iestādē. Tas nodrošina vairāk privilēģiju sievietei. Ceļš līdz oficiāli atzītai laulībai var ilgt vairākus mēnešus.

Ne velti tīmeklī var uziet šim līdzīgus sludinājumus: «Palīdzu ar dokumentu sakārtošanu laulību noslēgšanai Ēģiptē, konsultēju, kādi dokumenti nepieciešami, kāda vīza vajadzīga, kur vērsties vajadzīgo dokumentu saņemšanai, sagatavoju nepieciešamos laulību līgumus iesniegšanai «Mogama Tahrir» un iesniegšanai Ēģiptes Tieslietu ministrijā.»

Visvienkāršākais, lai ēģiptietis varētu dzīvot kopā ar, teiksim, eiropieti, ir doties pie jurista un sākuma līgumu nopirkt. Savulaik tas maksājis 100 vai 150 dolārus, »Vakara Ziņām« sacīja kāda sieviete, kura dzīvojusi Ēģiptē. Līgumu var iegūt ātri, un tas kalpo kā pierādījums, ja policisti vai namīpašnieks vēlas noskaidrot vienā mājoklī dzīvojošo sievietes un vīrieša statusu.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv