Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: "Preses kluba" vadītājs Aivis atklāj raidījuma aizkulises

© Rīga TV24 publicitātes foto

Televīzijas kanāla Rīga TV24 diskusiju raidījums «Preses klubs», ko no paša pirmā raidījuma vada Aivis Ceriņš, 20. janvārī svin piekto jubileju. Gadi paskrējuši nemanot, pa šo laiku gan Rīga TV24 attīstījusies, gan arī profesionāli savu meistarību spodrinājis Aivis. Tieši tāpēc jubilejas priekšvakarā aicinājām uz sarunu diskusiju raidījuma «Preses klubs» vadītāju, lai kaut mazliet ielūkotos raidījuma un tā vadītāja ikdienā.

Jau pieci gadi aiz muguras, kopš vadi raidījumu «Preses klubs».

Jā, tieši 20. janvārī aprit pieci gadi, kā Latvijas televīziju vēsturē sākām raidīt «Preses klubu». Taču 21. janvārī mēs noteikti atzīmēsim arī šo faktu raidījuma ēterā. Vēl domājam, kādus viesus aicināsim uz jubilejas radījumu, lai sasauktos ar laiku, kad sākās pirmie raidījumi.

Beidzamo nedēļu es dzīvoju atmiņās, jo caurskatu raidījumu arhīvus piecu gadu garumā. Esam atraduši tādas pērles un šobrīd strādājam pie videomateriāla, kurā būsim samontējuši dažādu cilvēku citātus un videosižetus no raidījumiem piecu gadu garumā. Pēdējās naktis skatos šos sižetus un smaids nepazūd. Galarezultātā samontēto sižetu laidīsim gaisā gan sociālajos tīklos, gan arī Rīga TV24 ēterā. Kas tik viss pa šiem gadiem nav bijis tiešajā ēterā - gan asaras, gan strīdi, gan vērtīgas atziņas. Ļoti raiba viesu amplitūda, kā krāsaina varavīksne.

Kas tev pašam visspilgtāk palicis atmiņā pa šiem gadiem?

Viss, ko cilvēks izdzīvo savā dzīvē, ir izdzīvots arī «Preses klubā» - gan caur mani kā vadītāju, gan TV skatītājiem, kas šim raidījumam seko līdzi jau ļoti ilgu laiku, gandrīz no pirmsākuma.

Tu noteikti esi priecīgs, jo tavam vadītajam diskusiju raidījumam ir arī labi reitingi.

Mums tiešām iet forši! Un skatītāji ļoti novērtē. Pirmkārt, es to redzu reitingu tabulās, jo televīzijā ir svarīgi reitingi, bet, otrkārt, lai uz kuru vietu aizbrauktu, ar mani cilvēki grib runāt par «Preses klubu». Nupat kā biju Biķernieku trasē uz riepu testiem, un trases darbinieki un citi džeki nāk klāt un saka, ka skatās «Preses klubu» un viņiem tas liekas «wow». Un man ir prieks, ka motorizēti džeki skatās šo raidījumu. Un vēl cilvēki man vaicā, kā es varu paciest raidījuma viesu viedokļus. Vienkārši - ar vēsu prātu, jo šis ir viedokļu raidījums, katrs pauž savu viedokli, kādam tas var patikt, bet kādam ne. Piedodiet! Esmu sapratis, ka politiķi jau patiesībā nav slikti cilvēki. Viņi ir forši, bet problēma sākas tajā brīdī, kad viņi pārstāv kāda intereses. Piemēram, runājot par to pašu Tatjanu Ždanoku. Nav jau viņa mana mīļākā politiķe, taču viņai ir stāja, zināšanas, viņa zina, ko dara, un, ko viņa pārstāv, tas jau ir pavisam cits jautājums.

Labi, tātad cilvēki saka labus vārdus par tavu raidījumu, ko vēl viņi vēlas uzzināt no TV aizkulisēm?

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv