Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Horens: Bērnus ir bezjēdzīgi audzināt

Horens Stalbe un viņa bērni uz skatuves bija kā viena komanda gan vizuāli, gan muzikāli. Mazajai Beatrisei (8) bija pat tāds pats matu sakārtojums kā tētim. Beatrise mācās Oskara Kalpaka Rīgas tautas daiļamatu pamatskolā, bet Filips (9) – Rīgas Angļu ģimnāzijā. © Ģirts Ozoliņš/F64

11. novembrī Mūzikas un mākslas festivāla «Bildes» atklāšanas koncertā, kas norisinājās Vecrīgas mūzikas klubā «Kaļķu vārti», uzstājās pašmāju zināmākie mūziķi un viņu bērni, kas nodemonstrēja savus radošos talantus, ko mantojuši no saviem slavenajiem vecākiem.

Horens: «Bērnus ir bezjēdzīgi audzināt»

«Šī mums bija pirmā publiskā uzstāšanās uz vienas skatuves. Mēs dziedam katrs atsevišķi pasākumos un koncertos. Es dziedu regeju, tāpēc arī ar bērniem kopā dziedam un spēlējam regeju. Protams, ir padomāts arī par kopīgu vizuālo tēlu, krekliem ar uzrakstu «Stop the war» (pārtraukt karu), ko izplatām visā pasaulē un lielākoties Anglijā,» atklāj muzikālā projekta «Riga Reggae» solists Horens Stalbe.

Horenam ir arī divi lielie bērni - vecākais dēls (27, drīz būs 28) Horens juniors Stalbe un Ričards (26). Horens atklāj, ka viņš ir arī vectēvs mazdēlam, kuram ir jau pieci gadi.

Mūziķis savus pieaugušos dēlus dēvē par lielajiem brāļiem, Horens juniors spēlē ģitāru, bet Ričards dzīvo Norvēģijā un darbojas ar analogajiem sintezatoriem.

Līdzīgi kā pats Horens, arī viņa vecākais dēls darbojas izklaides biznesā, strādā kafejnīcā «Piens», kas atrodas fon Stricka villā, un atbild par pasākumiem, kas tur notiek.

«Bērnus ir bezjēdzīgi audzināt. Viņiem vienkārši vajag rādīt piemēru. Tas ir jāņem vērā gan tiem, kuri grib, lai bērni iet viņu pēdās, gan arī tiem vecākiem, kuri negrib,» savu nostāju bērnu audzināšanā pauž Horens Stalbe.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv