Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Gultā ar erotisko rakstnieci Karīnu Račko: Vīrs zina, ka naktīs esmu mājās!

© Ģirts Ozoliņš/F64

Jau pavisam drīz lasītāju vērtējumam tiks nodots latviešu erotisko romānu autores, zobārstes un Rīgas Stradiņa universitātes pasniedzējas Karīnas Račko (30) trešais romāns «Samaitātā». Tā kā Karīna tik atklāti raksta par kaislībām, erotiku un seksuālajām attiecībām, aicinājām viņu uz sarunu un fotosesiju, kas noritēja īpaši romantiskos apstākļos viesnīcas «Roma» prezidenta apartamentos. Karīna mūsu lasītājiem iepozēja arī milzīgajā apartamentu gultā, kurā reiz atpūties pats dalailama.

- Mēs tiekamies neziņas un satraukuma pilnā brīdī - jaunā romāna «Samaitātā» atklāšanas priekšvakarā. Lasītāji noteikti jau ar nepacietību gaida jauno romānu, lai iegrimtu kaislīgu un pilnasinīgu notikumu virpulī. Kāds būs jaunā romāna sižets?

- Izdevniecība «Zvaigzne» jau šonedēļ, pirms būs iznācis žurnāla »Vakara Ziņas« jaunais numurs, grāmatu būs nodevusi tipogrāfijā drukāšanai. Grāmatnīcās »Samaitātā« parādīsies novembra beigās vai decembra pirmajās dienās. Ar nepacietību gaidu mirkli, kad pati turēšu rokās jauno grāmatu.

Romānu caurvij stāsts par diviem jauniem cilvēkiem, kuri jūtas apmaldījušies dzīvē un viens caur otru mācās iepazīt paši sevi. Galvenie varoņi - jauns un daudzsološs aktieris ​Rainers Millers un Rīgas elitārākā džentlmeņu kluba «pole dance» zvaigzne Adriāna Jansone. Šoreiz vēlējos, lai galvenās varones tēls lauž priekšstatu par tipisku romantiskās literatūras Pelnrušķīti, un arī man pašai tas bija izaicinājums. Adriāna ir materiāliste un pašlabuma meklētāja, taču man bija ļoti interesanti parakņāties dziļāk varones psihē, lai atrastu patiesos iemeslus viņas uzskatiem un rīcībai. Tāpat kā iepriekš, arī šajā darbā varoņu raksturus, personību portretus un iekšējos konfliktus pakāpeniski atklāju caur seksualitāti.

- Jauns, talantīgs aktieris būs jaunā romāna galvenais varonis. Tā kā »Vakara Ziņas« apraksta slavenības, varbūt arī Raineram Milleram ir kāds prototips - latviešu teātru aktieris?

- Prototipa nav, tā ir vienkārši fantāzija. Neviens no manu darbu varoņiem nekad neatbilst reālām personībām. Bet varu atklāt - pirmā romāna «Saplēstās mežģīnes» ideja man radās laikā, kad mācījos autoskolā, doma par otro romānu «Debesis pelnos» piedzima sporta zālē, kad trenējos, bet iedvesma rakstīt «Samaitāto» attiecīgi radās teātrī. Teātra apmeklēšana ir viens no maniem iecienītākajiem kultūras baudījumiem. Tāpēc, domājot par to, kādu profesiju pārstāvjus man būtu interesanti aprakstīt jaunajā romānā - jo mediķu ikdienu biju iztirzājusi pirmajā grāmatā -, nolēmu pievērsties teātrim. Nepretendēju uz autentisku teātra vides atspoguļošanu - pamatā ir mani priekšstati kā skatītājai un, protams, iztēle.

- Vai arī jaunajā grāmatā sižeta notikumi risinās Latvijā?

- Jā, darbība notiek tepat Latvijā. Man patīk stāstā iekļaut reālas vietas - Rīgas rajonus, restorānus un kafejnīcas. Manuprāt, tas palīdz uzburt klātbūtnes efektu. Džentlmeņu klubs, kurā dejo Adriāna, gan ir izdomāts un reāli neeksistē, un arī teātris, kurā darbojas Rainers, nav konkretizēts, lai lasītāji nevilktu paralēles ar kādu no esošajiem teātriem.

- Vai šis laikaposms, kad izdosi trešo grāmatu, saistās ar kādu īpašu datumu vai dzīves posmu pašas dzīvē?

Pilnu interviju lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv