Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Pat astroloģi izsauc uz KNAB

© Rūta Kalmuka/F64

Astroloģe un žurnāliste Guna Kārkliņa, kas veido iknedēļas horoskopus »Vakara Ziņām« un citiem medijiem, ir žurnāla «Praktiskā Astroloģija» galvenā redaktore, bieži komentē politiskos un sabiedriskos notikumus no astroloģiskā skatupunkta, veido arī Latvijas politiķu astroloģiskos portretus, bija saņēmusi pavēsti no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB), lai ierastos uz nopratināšanu.

Sarunā ar »Vakara Ziņām« astroloģe iespēju robežās atklāj savu stāstu, saņemot uzaicinājumu ierasties KNAB: «Izmeklēšanas interesēs nevaru izpaust, kas par lietu. Tomēr mazliet pakomentēšu. Saņemot oktobra sākumā pavēsti, biju šokā. Jebkurā gadījumā no varas iestādēm paziņojumus saņemt nav patīkami... Nu, bet no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vēl jo vairāk!... Zvanīju, prasīju, kas par lietu? Man pa telefonu neko neteica.

Tā gandrīz mēnesi dzīvoju nepatīkamā, satrauktā neziņā.

Domās pārcilāju savu darba ikdienu. Kas tas varētu būt? Nekad neesmu bijusi saistīta ar politiskām vai biznesa aprindām, kur varētu būt iespējamie korupcijas riski. No aktīvās ziņu žurnālistikas esmu projām jau pasen - vismaz astoņus gadus, tagad mana pamatnodarbošanās ir astroloģija. Labi, satraukums - tas ir viens, bet otrs - ja nezini, kāpēc tevi izsauc, nevari arī sagatavoties, lai normāli, lietišķi atbildētu. Ja uzdod konkrētus jautājumus par senām lietām, tad sanāk, ka atbildes ir: neatceros, neatceros, neatceros... Kādus secinājumus izmeklēšanas struktūras tad no tā var izdarīt? Jebkādus. Par kopējo situāciju esmu sašutusi, bet vairāk neko nevaru teikt.»

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv