Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Elīna Šimkus pastāsta, kā atzīmējusi savu dzimšanas dienu

© F64

2. novembrī dzimšanas dienu savā ģimenes lokā atzīmēja operdziedātāja Elīna Šimkus. »Vakara Ziņas« sūta sirsnīgus sveicienus jubilārei!

«Dzimšanas dienu svinēju Neretā ar saviem vecākiem, omīti un dēliņu. Vestardam bija koncerttūre ar Liepājas Simfonisko orķestri. Diena pagāja mierīgi, saņemot neskaitāmus jaukus un sirsnīgus apsveikumus, un vakarā ģimenes lokā pamielojāmies ar torti!

Tagad, kad pati esmu mamma, saprotu, cik nozīmīga mana dzimšanas diena ir maniem vecākiem.

Gadiem ejot, mainās gan prioritātes, gan arī noskaņojums lielām ballēm. Pēdējos gados ar Vestardu esam izvēlējušies manu dzimšanas dienas laiku kādam eksotiskam ceļojumam uz siltākām zemēm - esam svinējuši manu dzimšanas dienu gan Marokā, gan Kanāriju salā Lanzarotē, gan Izraēlā. Pēdējie divi gadi gan ir bijuši pakārtoti dēliņam Bernardam, bet līdz ar viņa ienākšanu mūsu dzīvē īpaša bija arī mana dzimšanas diena - bija neaprakstāma laime saņemt mīļu buču no dēliņa dzimšanas dienā!

Tagad, kad pati esmu mamma, saprotu, cik nozīmīga mana dzimšanas diena ir maniem vecākiem. Sajūtas un notikuma nozīmīgums nav salīdzināms ne ar ko citu. Savu mammu, kā katru gadu, apsveicu ar viņas mīļākajiem ziediem - dzeltenām rozēm!» savā jubilejā mums ļāva ielūkoties operdziedātāja.

Līdztekus māmiņas pienākumiem Elīna Šimkus jau atgriezusies arī uz skatuves. Viņu dzirdēsim «Trio Angelicus» programmā «Latvijas Dvēseles dziesmas», kas veltīta Latvijas simtgadei, izskanēs 8. novembrī Ķekavā un 17. novembrī Alojā, Mocarta laika āmuriņklavieru ieskandināšanas koncertā Mazajā ģildē Rīgā, kas notiks 2. decembrī, bet 16. decembrī - Jāņa Lūsēna dziesmu programmā Dzintaru koncertzālē, 28. decembrī Baha «Ziemassvētku oratorijā» Torņakalna baznīcā, 29. decembrī Ziemassvētku koncertā ar Rīgas Doma zēnu kori Dzintaru koncertzālē, bet 30. decembrī Vecgada koncertā ar Liepājas Simfonisko orķestri koncertzālē «Gors» Rēzeknē.

Novembra beigās Elīna atsāks arī studijas Senās mūzikas katedrā un jāuzraksta arī maģistra diplomreferāts.