Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Valtera tēta pirmā intervija: Man neļāva tikties ar dēlu

© Lauris Aizupietis/F64

26. oktobrī – dziedātāja un raidījumu vadītāja Valtera Frīdenberga 31. dzimšanas dienā – viņa talanta cienītāji, kolēģi, radi, draugi un paziņas pulcējas Rīgas krematorijā, kur notiks lielais atvadu koncerts un piemiņas ceremonija

Atvadīties no mīļā un pirmdzimtā dēla bija atnācis arī Valtera tētis - Māris Frīdenbergs (53), kurš par savu dēlu runā ar īpašu mīlestību un sirsnību. Tētis allaž esot ļoti lepojies ar savu dēlu, kas, lai arī tik īsu brīdi, bet ļoti spoži bija piepildījis tēta jaunības sapni un cerības, izveidojot dziedātāja karjeru.

Tētis līdz pēdējam cerēja, ka Valteram izdosies izķepuroties un uzveikt ļauno slimību

Dēla un tēva satuvināšanās un draudzība

Sarunā ar »Vakara Ziņām« Māris Frīdenbergs atklāj, ka vēl ir ļoti smagi un sāpīgi runāt par dēlu, jo, tāpat kā visi Valtera draugi, domubiedri un radinieki, arī tētis līdz pēdējam cerēja, ka Valteram izdosies izķepuroties un uzveikt ļauno slimību.

Māris Frīdenbergs neslēpj, ka viņa un Valtera mammas savienība jeb ģimenes dzīve bija nelaimīga, tādēļ visvairāk cietuši abi dēli - Valters un Marsels. «Mums dzīve tā iegrozījās, ka, šķiroties ar zēnu mammu, mani vairs nelaida ne tikai pie Valtera, bet arī pie Marsela. Mums diemžēl nav bijusi tā vieglākā dzīve un neizdevās izveidot priekšzīmīgu ģimeni. Valters par to publiski nerunāja, un es arī ļoti baidos, ka tagad netiek sagrozīti fakti,» uz mirkli aizlūst Māra balss. Tētis ļoti, ļoti baidās, lai ar saviem vārdiem nenodara pāri dēla piemiņai.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv