Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Valteram kontakts ar vecākiem nekļuva ciešāks arī slimības laikā

© F64 Photo Agency

Pēc ilgstošas cīņas ar slimību šo trešdien 30 gadu vecumā mūžībā aizgājis mūziķis un televīzijas raidījumu vadītājs Valters Frīdenbergs.

Valters Frīdenbergs bija talantīgs un tautā iemīļots mūziķis. Viņš daudziem atmiņā paliks kā grupu «Putnu balle» un «Tumsa» vokālists. Savas karjeras laikā viņš ir vadījis Latvijas Televīzijas erudīcijas spēli skolēniem «Gudrs, vēl gudrāks», kā arī pirms tam LTV7 kanālā muzikāli izklaidējošo raidījumu «SeMS». Tāpat arī 2005. gadā kopā ar Kārli Būmeisteru piedalījies starptautiskajā dziesmu konkursā «Eirovīzija», izpildot dziesmu «The War Is Not Over» (Karš nav beidzies) un iegūstot godpilno 5. vietu.

Netipiski savai radošajai darbībai Valters Latvijas Universitātē studējis politoloģiju.

Viņa dzīve bija ļoti dinamiska un piesātināta, un daudzi pat krietni garākā mūža gājumā nepagūst piedzīvot to, ko Valters paspēja savos 30 gados.

Frīdenbergs jau kopš mazām dienām bija starmešu gaismā, uzstājoties bērnu vokālajā grupā «Dzeguzīte». Varētu šķist, ka līdz smagajai diagnozei - vēzis - viņa dzīve bija veiksmīga un bezrūpīga. Tomēr tā gluži nav, jo paralēli dzīvei starmešu gaismās viņš uzauga bez vecākiem, ar kuriem kontakts nekļuva ciešāks arī slimības laikā. Valteru uzaudzināja vecvecāki. Omītes Elizabetes un opīša Viļņa portretu tetovējumi rotāja arī Frīdenberga rokas. Diemžēl arī Valtera vecmāmiņa nomira jau pirms vairākiem gadiem. Valters dzīvoja savā privātmājā Jelgavas ielā, ko bija mantojis no vectēva.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv