Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: 1. septembra jubilāre – Saeimas deputāte Jūlija Stepaņenko

© Foto: Jūlijas Stepaņenko privātais arhīvs/Juris Zaļeskis

Saeimas deputāte un četru bērnu māmiņa Jūlija Stepaņenko Zinību dienā – 1. septembrī – svinēja 41. dzimšanas dienu.

«Nu jau astoto gadu dzimšanas diena aizrit rūpēs par saviem skolniekiem - nu viņi ir trīs, bet ceturtais vēl divus gadus ies bērnudārzā. Šī mana dzīves jaunā gada diena iekrīt tieši 1. septembrī, kad vecāki kopā ar bērniem dodas svinēt Zinību dienu. Tāpēc pēdējā laikā manā dzimšanas dienā iztiekam bez ballītēm - saprotams, ka bērnu skolas gaitu atsākšana teju visiem vecākiem ir satraukuma pilns laiks, un mūsu draugi arī nav izņēmums.

Patiesībā es nekad neesmu rīkojusi lielas svinības, pat savās jubilejās, jo man patīk aicināt ciemos draugus nelielās kompānijās, lai varu pagatavot īpašu maltīti un lai paspējam sirsnīgi aprunāties. Tāpēc arī nereti sanāk, ka svinam dzimšanas dienas vairākas sestdienas pēc kārtas, līdz paspējam satikties ar visiem draugiem un radiem. Arī bērniem tiek īpašs prieks, jo teju visiem mūsu draugiem ir kuplas ģimenes, un tad nu iet vaļā spēles un jautrība.

Par dāvanām runājot, pagājušajā gadā laikam pats liktenis man dzimšanas dienā piespēlēja uzticamu biedru - nu jau gadu visā daudzbērnu ģimenes juceklī lepni dzīvo arī liels, melnbalts kaķis. Viņš vienkārši uzradās pie mūsu mājas un projām negāja.

Kā jau katram, dzimšanas diena kā jauna gada ritējuma sākums ir pārdomu un nostalģijas laiks, kad neviļus nāk prātā bērnība - ak, kā gan mēs toreiz satraukti gaidījām katru dzimšanas dienu! No tā laika man visspilgtāk palikusi atmiņā kāda ļoti īpaša dzimšanas dienas dāvana - manas mīļās omītes sarīkotais pārsteiguma izbrauciens ar ēzelīša pajūgu. Atceros, kā braucu pa ceļu, plati smaidīdama, jo man pat bija uzticēti groži. Es biju tik laimīga, jo ceļā satiku visus savus draugus! Viņi nāca pretī, braucot pajūgam, jo omīte pa kluso bija viņus uzaicinājusi uz manu dzimšanas dienas ballīti. To bērna prieku, ko izjutu, joprojām atceros nu jau 35 gadus,» ar savām dzimšanas dienu atmiņām dalās Jūlija Stepaņenko.

Lai jebkurā dzīves situācijā sabiedrotais ir smaids. Daudz laimes jubilejā!