Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Regnārs Vaivars: Esmu pietiekami nopelnījis, lai paņemtu pauzi

© Ingrīda Punka

Dailes teātra jauno sezonu režisors Regnārs Vaivars (44) sāk ar Tenesija Viljamsa lugas «Kaisles vilciens» jauniestudējumu, kas pirmizrādi piedzīvos jau 19. septembrī. Sarunā ar »Vakara Ziņām« Vaivars vaļsirdīgi atklāj, ka citi jauniestudējumi pagaidām nav plānā, jo viņš nolēmis ieturēt pauzi, lai pārvērtētu savu radošo darbību.

Kad iet ļoti labi, vajag apstāties

«Šajā teātra sezonā veidoju tikai izrādi «Kaisles vilciens» Dailes teātrī, jo esmu izlēmis paņemt pauzīti. Arī citos teātros nebūs izrāžu. Gribu nelielu pauzīti, lai padomātu, ko un kā darīt tālāk. Man gribētos atrast veidu, lai savu dzīvi padarītu vēl interesantāku. Neapšaubāmi, ka jebkurā brīdī, turpinot strādāt vienā virzienā, tas vairs nav tik interesanti kā sākumā. Tas gluži nav jauns izaicinājums jaunā profesijā.

Man vajag mierīgi palasīt lugas, kam nekad neatliek laika, regulāri strādājot. Ja paralēli būs piedāvājumi pastrādāt, tos pieņemšu vien tad, ja tas neprasīs daudz laika un varēšu ātrā laikā nopelnīt daudz naudas.

Vēlos saprast, kādu teātri gribu nākotnē veidot. Ar to nav domāts konkrēts teātris, bet saturs, pēc kādiem principiem taisu izrādes un strādāju ar aktieriem. Tā nav dilemma. Tas ir tāpēc, ka man šobrīd ļoti labi klājas. 2016. gadā iestudētā izrāde «Laulības dzīves ainas» bija pirmā, kurā mainīju veidu, kā strādāju un sadarbojos ar aktieriem.

Man ir ļoti daudz piedāvājumu. Esmu pietiekami daudz nopelnījis, lai varētu atļauties tādu lietu, kā paņemt pauzīti. Es vienkārši nojaušu, ka brīdī, kad iet ļoti labi, vajag padomāt, ka tas var vienā brīdī izbeigties, tikai tāpēc, ka sevi ir visvieglāk apmānīt un nepamanīt, ka man vairs nav tik interesanti. Tādēļ gribu mierīgi padomāt par to, kādā teātra virzienā iet. Brīvajā laikā atpūtīšos, skatīšos filmas, braukšu, kur gribu, un darīšu, ko gribu. Man nav tāda baigā plāna! Tā ir vienkārši privilēģija, ko šobrīd varu atļauties. Teātrī parādīšos pietiekami bieži, jo man taču izrādes te tiek repertuārā spēlētas, tādēļ būs jāatnāk un jāpaskatās, lai aktieriem iedotu jaunus impulsus un viņiem būtu interesanti spēlēt tās pašas izrādes vēl un vēl,» par savu radošo atvaļinājumu stāsta populārais režisors.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv