Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Kā klājas mūžībā aizgājušā Jāņa Reiņa dēlam Jēkabam Reinim?

© Ingrīda Punka, F64 photo agency

Latvijas Nacionālā teātra 100. sezonā štata aktieru pulkam pievienojas jaunpienācējs, divu leģendāru aktieru – Lāsmas Kugrēnas un nu jau mūžībā aizgājušā Jāņa Reiņa – dēls, Kultūras akadēmijas 4. kursa students Jēkabs Reinis. Sarunā ar »Vakara Ziņām« jaunais talants atzīst, ka nekad dzīvē nav izmantojis savu slaveno vecāku vārdus, jo savu ceļu līdz skatuvei izcīnījis pats saviem spēkiem. Dienā, kad teātris pulcējās uz jaunās sezonas atklāšanas sarīkojumiem, Jēkabs svinēja arī savu 30. dzimšanas dienu.

Par jauno statusu teātrī runā piesardzīgi

Jēkabs Reinis sarunā ar »Vakara Ziņām« atklāj, ka par štata aktieri sevi vēl nevar pilntiesīgi dēvēt, jo arī teātra vadītājs Jānis Vimba svinīgajā sapulcē viņu pieteicis kā stažieri, kam sevi jāpierāda. Tāpat arī piesardzīgi par dēla veiksmi un talantu runā viņa mamma Lāsma Kugrēna.

Viņa uzsver, ka nekādas slavas dziesmas par dēlu no viņas nesagaidīsim:

«Jābūt piesardzīgai, jo dzīve ir dzīve un nekad nevar zināt, kādus līkumus liktenis met. Vai jūs man ticat vai neticat, es nekad par sevi neesmu ļoti sajūsminājusies un arī tāpēc par dēlu nejūsmoju. Jau no bērna kājas zinu, ka aktiera darbs ir ļoti grūts un smags darbs, tāpēc ka arī mani vecāki bija pašdarbnieki un es redzēju, kā viss notiek. Es zinu, ko nozīmē, ja ir gandarījums un ja tā nav, es zinu, ko nozīmē, ja ir darbs, un zinu, ko nozīmē, ja darba nav. Līdz ar to man nav sajūta, kādu jūs vēlētos no manis sagaidīt. Jēkabs strādās! Es no visas sirds vēlu viņam visu to labāko. Galvenais, lai pietiek spēka un izturības, jo teātrī galvenais ir spēks un izturība. Mēģinu no dēla teātrī norobežoties, jo tā ir viņa dzīve, viņa liktenis, kā viņam augstākais būs lēmis un cik viņš pats strādās, tik arī būs.»

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv