Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Ksenija Sidorova jau gadu par mājām sauc Madridi

© Ingrīda Punka

Pasaulslavenā akordeoniste Ksenija Sidorova jau nedēļu viesojas Latvijā, kur Dzintaru koncertzālē priecē klausītājus ar akordeonspēles enerģiskajām skaņām. Aizvadītās nedēļas nogalē viņa uzstājās Laimas Vaikules festivālā, bet šajā nedēļā Jūrmalas festivāla atklāšanas koncertā «Dzimuši Latvijā».

Nu jau gadu Ksenija Sidorova ar vīru spāni Hosē Luisu Arizagu par savām mājām sauc Madridi Spānijā. Dzīvesbiedri te iegādājušies māju, kur iekārtojuši ģimenes ligzdiņu. Ksenija mazliet jau sarunājas arī spāņu mēlē un pieradusi, ka pat ēnā termometra stabiņš rāda plus 38 grādus. Iepriekš pāris bija apmeties Londonā, kur arī abi iepazinās.

Kā zināms, Ksenijai ir ļoti aktīvs koncertgrafiks, tādēļ vīrs sievu nepavada uz tām valstīm, kur viņa sniedz koncertus, bet gan paliek Madridē, kur ir arī viņa darbs.

«Tik sen nebiju bijusi Latvijā, ka esmu priecīga, jo varu ilgāk te paciemoties. Kad esmu Rīgā, vienmēr dzīvoju pie vecākiem. Ļoti priecājos, ka ar viņiem varu pavadīt šo nedēļu, kā arī uzstāties Jūrmalas un Laimas festivālos. Piemēram, pagājušajā nedēļā man bija astoņi lidojumi, no kuriem daži transatlantiskie,» par savu piesātināto grafiku stāsta populārā akordeoniste.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv