Rīgas mērs Ušakovs izrādās liels kaķu fans

Rīgas mērs Nils Ušakovs nesen apmeklēja dzīvnieku aizsardzības centru "Dzīvnieku draugs" un pilsētas dzīvnieku patversmi "Līči", lai izvērtētu to darbību un dzīvnieku uzturēšanas apstākļus. Rūpes par pamestajiem dzīvniekiem mēram nav svešas – viņš atradis mājas jau četriem kaķiem.

Apčubina kaķus

Savas viesošanās laikā dzīvnieku patversmēs Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs uzsvēra, ka cilvēkiem, kas izvēlas rūpes par dzīvnieku, nepieciešama liela atbildības izjūta. Lai vārdi saskanētu ar darbiem, mērs paspēlējās ar dažiem kaķēniem – vienu melnu kaķēnu viņš pat paņēma rokās. Mazulis Ušakova rokās jutās ļoti labi un bija noskumis, ka tika nolikts atpakaļ migā. Apkārt esošie mudināja Rīgas galvu ņemt kaķi līdzi, turklāt tie taču viņam patīkot. Ušakovs atbildēja, ka viņam jau mājās esot divas kaķenes un trīs būtu par daudz, tomēr pieļāva iespēju, ka kādreiz varbūt arī tas būšot iespējams.

Bez liekas reklāmas

Izrādās, ka Ušakovs dzīvnieku patversmēs ir itin biežs viesis – šis bija vairāk uz personīgā tēla celšanu orientēts pasākums, bet jau iepriekš mērs pa kluso pabijis "Līčos", lai "adoptētu" kaķēnus. Pēc "VZ" rīcībā esošās informācijas, pēdējoreiz Ušakovs patversmē pabijis pirms kāda pusotra mēneša, kad paņēmis divus strīpainus pusaugu kaķēnus: vienu it kā priekš sevis, otru – sievas Jeļenas birojam. Viens no šiem kaķēniem atrasts kādā īrētā dzīvoklī, kuru atstājot aizgājējs bija "aizmirsis" arī savu kaķi, bet otrs, ar pusnocirstu asti, atrasts uz ielas.

Četru kaķu pavēlnieks

Pats Ušakovs "VZ" skaidroja, ka viņa dzīvoklī mitinās divas kaķenes – Belka un Busjka. Pirmo viņš paņēmis pērn jūlijā (šai kaķenei ir gads), bet otro, pirmās vienaudzi, pirms dažiem mēnešiem. Trešais no "Līčiem" paņemtais kaķis tagad mitinās "Saskaņas centra" Jaunatnes organizācijas birojā, bet ceturtajam pajumti devis kāds no šīs organizācijas biedriem. Ideja izmitināt pie sevis pamestos kaķus radusies spontāni jeb, Ušakova vārdiem runājot, "uz sitiena". Mēram gan neesot nekas arī pret suņiem – viņa vecāku lauku mājās mitinoties īru terjers.

Svarīgākais