Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Aktuālākie kultūras, mākslas, izklaides notikumi līdz 17.jūnijam

© Publicitātes foto

Piedāvājam ieskatu dažādos kultūras, mūzikas un izklaides pasākumos gan Rīgā, gan citviet Latvijā un pat ārpus tās robežām.

24. maijā Latvijas Nacionālā opera (LNO) aicina uz 2017./2018. gada sezonas pēdējo pirmizrādi - Gaetāno Doniceti operu «Dons Paskvāle». Jauniestudējumu veido muzikālais vadītājs Mārtiņš Ozoliņš, radošā komanda no Itālijas, gaismu mākslinieks - Mārtiņš Feldmanis. Lomās iejutīsies Rihards Mačanovskis vai Krišjānis Norvelis (Dons Paskvāle), Inga Šļubovska-Kancēviča, Marlēna Keine vai Jūlija Vasiļjeva (Norīna), Tansels Akzeibeks, Mihails Čuļpajevs vai Viesturs Jansons (Ernesto), Jānis Apeinis vai Kalvis Kalniņš (Malatesta).

Šosezon opera «Dons Paskvāle» tiks izrādīta arī 25. un 26. maijā un 15. jūnijā. Biļetes var iegādāties LNO un «Biļešu paradīzes» kasēs.

Dziedātāja Aija Andrejeva sarūpējusi pārsteigumu saviem talanta cienītājiem. Ir izdota Aijas pirmā kartīšu kolekcija, kas ir viņas, kā kartīšu un pastkaršu kolekcionāres, sapņa realizācija. Ideja par kartītēm ar Aijas jaunā albuma dziesmu vārdiem radās dizaina papīrlietu «Manilla» izveidotājai Lindai Lukstiņai, klausoties Aijas koncertu koncertzālē «Palladium». Kartīšu māksliniecisko noformējumu veidojusi kaligrāfe Kaiva Narbute.

Festivāli, kuros šovasar būs iespēja dzirdēt Aijas Andrejevas koncertprogrammu «Mēs pārejam uz Tu» un iegādāties viņas kartīšu kolekciju: 25. maijs - Preiļi, parka estrāde, brīvdabas festivāls «Maija zvaigžņu laiks»; 26. maijs - Salaspils novada svētki; 9. jūnijs - Jelgava, «Smilšu skulptūru festivāls».

2. jūnijā plkst. 18 Valmieras pilsētas estrādē tiks atklāta vasaras ballīšu sezona. Pasākumā uz vienas skatuves muzicēs gan dziedātājs Ingus Pētersons, gan grupas «Zeļļi», «Dakota», «Apvedceļš», «Kantoris 04], «Klaidonis» un «Tequila Band]. Pēc pusnakts jestru ballīti iegriezīs Dj Roberts Lejasmeijers, bet pasākuma konferansjē lomā iejutīsies dziedātājs Mārtiņš Ruskis.

Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties «Biļešu servisa» kasēs.

Pasākuma producents Jānis Gailītis pirms vakara koncerta ikvienam dabas mīļotājam iesaka doties pastaigā pa netālā Valmieras Sajūtu parka atjaunoto baskāju taku.

Lielbritānijas latviešu apvienība «Bērzes Strazdi» tradicionāli organizē trīs dienu ilgu brīvdabas kultūras, mūzikas un vasaras saulgriežu ielīgošanas festivālu «Jāņu festivāls - 2018», kas šogad noritēs no 15. līdz 17. jūnijam Anglijas latviešu vienīgā lauku īpašuma, fonda «Daugavas vanagi» muižas «Straumēni» teritorijā. Uzstāsies mūziķi no Latvijas - Andris Kivičs, reperis Ozols, dziedātājs un dīdžejs Roberts Gobziņš, grupas «Transleiteris», «Astro’n’out», «Pērkons» ar rokmūziķi un dziesminieci Ievu Akurateri un komponistu Juri Kulakovu, kuri šogad atzīmē savu 60 gadu jubileju.

Biļetes uz «Jāņu festivāls 2018» Lielbritānijā var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs visā Latvijā.

Festivāla «Rīgas ritmi 2018» ieskaņas koncertā 7. jūnijā plkst. 19.00 Kongresu namā uzstāsies leģendārais Ričards Bona un Latvijas Radio bigbends - ansamblis, kurš spēj izveidot visaizraujošākās koncertprogrammas. Tas nupat atgriezies no tūres ASV, kur uzstājās prestižākajās valsts koncertzālēs. Biļetes pieejamas «Biļešu servisa» kasēs.