Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Dukuri iesaistās jaunā videoprojektā

© publicitātes foto

Šonedēļ jaunais dziedātājs Miks Dukurs kāpa uz Doma laukumā esošās kafejnīcas «Nekādu problēmu» skatuves, lai nofilmētu klipu savai dziesmai «Hēlija balons».

Jau Doma laukuma vasaras muzikālā restorāna «Nekādu problēmu» pirmajā dzimšanas dienā tika oficiāli izziņota visas vasaras garumā plānotā sadarbība ar Latvijas Mūzikas kanālu (LMK) un izdevniecību «Platforma.lv», kuras pamatā ir skatuves video veidošana populāru mūziķu aktuālākajām dziesmām. Gods pirmajam aizsākt šo projektu tika uzticēts Normundam Rutulim ar viņa šābrīža aktuālāko singlu «Rozā», bet nu skatuves video tapuši arī Ievai Kerēvicai, Flame, lietuviešu grupai «InCulto», Mirtai&«Hot Acoustics» un citiem.

Kā »VZ« norādīja «Nekādu problēmu» projektu vadītājs Agris Semēvics, šī ir sākuma bāze, «lai pievērstu uzmanību un sāktu kustību», bet vispār vasaras garumā plānots nofilmēt ap 40 šādu video. «Skatuves video – tas ir kaut kas starp klipu un dzīvās uzstāšanās nofilmēšanu. Bez pretenzijām uz augsto mākslu,» skaidroja Semēvics. Savukārt «Platforma.lv» direktors Rimants Liepiņš »VZ« norādīja, ka jaunais projekts ļauj «platformiešiem» iegūt jaunu auditoriju, mūziķiem tikt pie sevi reklamējošas promopaketes, bet vasaras kafejnīcai nodemonstrēt to, ka «mēs esam ēterā». ««Nekādu problēmu» šobrīd ir lielākā brīvdabas vieta Vecrīgā, kur skan mūzika,» saka Liepiņš. Jāatgādina, ka dažādu izpildītāju uzstāšanās muzikālajā restorānā notiek ik vakaru. «Ja mūziķi var un grib kaut ko nospēlēt, ja ir, ko parādīt citiem, sazvanāmies, nospēlējam, nofilmējam un jau pēc trīs dienām būs gatavs vizuālais materiāls!» solīja Semēvics. Parasti singls izskanējis jau kādus trīs mēnešus, un tikai tad mūziķi atvēzējas uz diezgan dārgā klipa filmēšanu, bet šeit viss notiek ātri. Galvenais, lai ir nepiespiesti, pozitīvi, vasarīgi,» piebilda Liepiņš. Skatuves videoversijas skatāmas gan LMK, gan «platformiešu» portālā.