Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Dzintrai Klētniecei pirmais mazdēls

© Vakara Ziņas

Aktrise un režisore Kristīne Klētniece-Sika un viņas vīrs, Latvijas Universitātes remontstrādnieks Andris Siks 15. aprīļa naktī pulksten 1.15 sagaidījuši pasaulē nākam savu jau trešo atvasi – dēlu, kuram vecāki devuši īsteni latvisku vārdu Mārtiņš Jānis.

Par mazo brāli bezgala priecīgas ir abas Kristīnes un Andra meitiņas – Anna Sigita, kurai vakar, 24. aprīlī, palika pieci gadi, un Lilija Austra, kurai 2. janvārī palika divi gadi. Savu prieku un laimi neslēpj arī laimīgā vecmāmiņa – aktrise un režisore Dzintra Klētniece, kurai Mārtiņš Jānis ir pirmais mazdēls!

«Laiks skrien ārkārtīgi ātri: šis «vīrietis» bija ieplānots uz 29.–30. aprīli. Mums ar Kristīni bija visādi plāni, kas vēl lēnītiņām jāizdara, vēl četrpadsmitajā pa dienu telefoniski kalām plānus, bet jau naktī Kristīne man zvana un saka, ka viņi ir divatā,» sarunā ar »VZ« priecīgi satraukta ir laimīgā vecmāmiņa. «Uzreiz nesapratu, no kurienes viņa zvana, tikai dzirdēju, ka fonā kāds šausmīgi brēc. Prasīju, kāpēc Lilīte raud, uz ko Kristīne atteica, ka tā jau vairs nav Lilīte – tas jau ir Mārtiņš Jānis. Forši, ka tas notika tādā tempā, bet nu mums mājās «teātris» tagad ir divdesmit piecas stundas diennaktī – jo abas mazās ir ļoti satrauktas, un Lilīte priecājas, ka viņai ir par vienu spēļmantiņu vairāk...»

Kristīne sarunā ar »VZ« stāsta, ka uz abu māsu fona Mārtiņš ir ļoti mierīgs, absolūti nejūtams un visas viņa «prasības» var apmierināt pavisam mierīgi. «Kamēr māsas pa dienu ir bērnudārzā, mēs ar Mārtiņu inteliģenti un klusi izbaudām laiku divatā. Kad māsas pārrodas mājās, mazais brālītis ir drusciņ jāsargā – jo tad Lilijai ik pa brīdim uznāk lielā mīlestība, un tā ir diezgan vētraina. Bet kopumā mums viss ir labi,» stāsta trīs bērnu mamma. Viņa smej: pa Lieldienu brīvdienām meitenes jau visus ielu draugus caur māju izvadāja – bija taču jāpalielās: re, kāds mums brālis! «Visi, pilnīgi visi tika ievesti Mārtiņu parādīt...»

Taujāta, «kāds stāsts» ir vārdiem Mārtiņš Jānis, Kristīne atteic, ka viņu kaut kā velk uz latviešu vārdiem. «Loretas, Sofijas un Džeinas nav manējās,» viņa sapratusi. Viņa atklāj, ka vīrs dēlu Mārtiņu gaidījis jau tad, kad abi vēl nezinājuši sava pirmā bērniņa dzimumu. Piedzima Anna Sigita. Vārdu Sigita «dikti gribējis» Kristīnes tēva Naura Klētnieka brālis Juris Klētnieks. Mārtiņš nesanāca arī «otrajā piegājienā» – piedzima Lilija Austra. Viņai vārdi ielikti par godu abu vecāku vecmāmiņām – Dzintras mamma bija Lilija, savukārt Austra bija Andra vecmāmiņa. Kāpēc Jānis? Tā bijusi ierosme no radu pulka – lai dzimtā ir arī kāds Jānis! «Starp citu, pagājušajā gadā man tika iedāvināta krūzīte ar uzrakstu «Jāņa māte». Nu, viss sakrīt!» Kristīne sirsnīgi smej, sakot, ka tā tam laikam bija jābūt.