Vai Ralfam Eilandam uzlikts Eirovīzijas lāsts?

© F64 Photo Agency

Spīķeru koncertzālē šonedēļ Eirovīzijas nacionālās atlases jeb «Dziesmas 2014» finālisti izlozēja secību, kādā viņi 22. februārī startēs Ventspilī. Pirmais numurs trāpījās Ralfa Eilanda un Valtera Pūces dziesmai «Revelation», ko nu nekādi nevarētu saukt par veiksmīgu izlozi.

Ja, piemēram, bobslejā pirmais kārtas numurs garantē priekšrocības attiecībā pret konkurentiem, tad Eirovīzijā ir pretēji: tie, kas uz skatuves kāpj pirmie, parasti paslīd garām lielai daļai skatītāju, kuri tajā brīdī vēl tikai ieņem savas vietas pie TV ekrāniem. Līdz ar to nav brīnums, ka konkursanti trīcošām sirdīm gāja pēc atslēgām ar izlozes numuriem – lai tikai nepatrāpītos Nr. 1. Šī liga gadījās Valteram Pūcem, kurš konkursā piedalās kopā ar Ralfu Eilandu. «Mani nositīs...» pēc izlozes sūkstījās Valters. «Tieši to, ko nevajadzēja izvilkt, es ņēmu un izvilku – nu, kur tā var gadīties?!» Jāpiebilst, ka pērn Ralfs un grupa «PeR» izvilka pirmo numuru savai dziesmai «Here We Go» starptautiskajā Eirovīzijā – ar ko tas beidzās, visiem zināms... Laikam tāpēc šoreiz Ralfs uz izlozi nebija atnācis un deleģējis tai kolēģi, taču no sava likteņa pirmā numura izskatā neizbēga.

Uz izlozi nebija ieradušies tikai ķēmu grupas «Eirošmits» pārstāvji, līdz ar to viņiem tika tas numurs, kas palika pāri – 11. Starp citu, interese par Eirovīziju esot ievērojami augusi: LTV reitingi pusfinālu translācijas laikā šogad bijuši par 12% augstāki nekā pērn, internetā tos noskatījušies divkārt vairāk skatītāju, bet uz «Dziesmas 2014» ģenerālmēģinājumu un koncertu Ventspilī pārdotas jau aptuveni divas trešdaļas visu biļešu. Jāatgādina, ka Eirovīzijas nacionālās atlases fināls 22. februārī Ventspilī notiks mājīgajā teātra namā «Jūras vārti». Starptautiskais konkurss notiks Kopenhāgenā – pusfināli 6. un 8. maijā, bet fināls 10. maijā.

Lai gan Valters Pūce centās rādīt priecīgu vaigu, diez ko apmierināts ar šādu izlozes iznākumu viņš nebija. Jādomā, ka par izlozēto pirmo numuru viņam galvu neglaudīja arī klāt neesošais Ralfs Eilands.

Lai gan par galvenajiem «Dziesmas 2014» favorītiem šobrīd tiek dēvēti Dons un Olga Rajecka, konkurences gars nebija jūtams ne uz brīdi: abi uz skatuves stāvēja blakus, dzīvi tērzēja par to, kad kurš un cikos izbrauks uz Ventspili, bet noslēgumā sabučojās kā labākie draugi. Jāpiebilst, ka Dons izvilka 4. kārtas numuru, bet Olga – 8.

Apbrīnojami, cik ātri šeit iejuties mūždien labā noskaņojumā esošais vācietis Jorens Šteinhauers no grupas «Aarzemnieki» – komunikablais latiņa apjūsmotājs jau sadraudzējies gandrīz ar visiem pārējiem konkursa dalībniekiem, tāpēc tagad varēja ar viņiem kavēties saturīgās sarunās.

Diez vai priecīgs par izlozes iznākumu var būt arī Markus Riva – kāpt uz skatuves otrajam nav nekāda labā lieta...

Lielākās bažas par iespējām tikt pie pirmā numura bija Samantai Tīnai. Kad viņa kā trešā gāja pēc sava numura, tad gluži kā nolemta skaitīja «es cerēju, ka kāds jau būs izvilcis pirmo, bet man «nespīd»...» «Nospīdēja» gan, pirmais numurs viņai netika!

Kārtas numuri bija piekārti pie atslēgām, kuras izrādījās ēdamas – tās bija darinātas no «Lāču» maizes.