"Mad Show Boys" atkal asi kritizē Eirovīziju

© F64 Photo Agency

Pirms pāris gadiem žūrija «nozāģēja» potenciālos Eirovīzijas nacionālās atlases uzvarētājus «Mad Show Boys», bet šogad vīriem klājās vēl sliktāk – grupa nepārvarēja pusfināla barjeru.

Skarbus vārdus konkursa norisei veltīja viens no grupas dalībniekiem Andris Lapiņš. Jāuzsver, ka saruna notika vēl pirms rezultātu uzzināšanas, tāpēc to nekādā gadījumā nevar saistīt ar neprasmi samierināties ar zaudējumu.

Pie «Mad Show Boys» priekšnesuma šoreiz bija strādājis horeogrāfs Agris Daņiļēvičs, taču arī tas nepalīdzēja. «Šajā dziesmā svarīgi ir saprast tekstu un uztvert tā ideju, TV kameras visu neparāda. Kā teica mūsu horeogrāfs Agris Daņiļēvičs, šis priekšnesums ir kā mazs videoklips – ja to skatās kopumā, to redz, bet Latvijas Televīzijas kameras ne vienmēr to parāda, kā vajadzētu. Ventspilī viss būtu veiksmīgāk, jo «Palladium» koncertzāle izskatās kā... Lai man piedod Varakļāni un Varakļānu tautas nams, bet šeit izskatās līdzīgi,» »VZ« teica operdziedātājs Andris Lapiņš. «Esmu daudz kur pasaulē dziedājis – arī piecreiz Ķīnā un ar viesizrādēm Makao –, tā ka kaut ko tomēr saprotu. Parodija par Eirovīziju, kur to var rādīt?! Ar cik cilvēkiem runāju, tad viedoklis bija līdzīgs – kā var uztaisīt Varakļānu līmeņa Eirovīziju?! Nē, Varakļāni ir brīnišķīga pilsēta, es tur esmu dziedājis kā operas pārstāvis, šeit ir sliktāk,» nesaudzīgs bija Lapiņš. «Arī par vadītājiem runājot – pret Ēriku Loku man nav pretenziju, bet to puisieti ar biezajām brillēm no improvizācijas teātra gan vajadzētu steigšus mainīt,» piebilda dziedātājs.

Jāpiebilst, ka «Mad Show Boys» turpina darboties – jau sagatavotas 14 – 15 dziesmas, drīzumā nāks klajā albums. «Tā ka, par spīti Guntara Rača un pārējo nelabvēļu teiktajam, ka «Mad Show Boys» tikai sanāk kopā uz šādiem konkursiem, ka tas ir kaut kas līdzīgs «jūras pirātiem» utt., grupa vienmēr ir pastāvējusi un turpina pastāvēt, lai gan katrs no mums strādā savā nozarē. Jebkurā gadījumā – viss notiek!» rezumēja Lapiņš.