Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

87 stundas blenž televizora ekrānā

© Scanpix

Lasvegasas elektronikas šova laikā trim amerikāņiem izdevies uzstādīt jaunu pasaules rekordu, 87 stundas no vietas skatoties televīziju. Tagad viņu vārdi tiks ierakstīti Ginesa rekordu grāmatā, turklāt rekordisti saņēmuši arī jaukas balvas.

Kamēr citi šova apmeklētāji jūsmoja par jaunajām tehnoloģijām, Dens Džordans, Spensers Larsons un Kriss Lolins atsevišķā telpā Ginesa rekordu grāmatas pārstāvju uzraudzībā gandrīz četras diennaktis pēc kārtas vērās televizora ekrānā. Noteikumi paredz, ka ik pēc stundas dalībniekiem tiek piešķirta piecu minūšu pauze, tās iespējams summēt, un Dens stāstījis, ka rekorda uzstādīšanas laikā viņam izdevies sakrāt 80 minūtes un mazliet nosnausties. Televīzijas skatīšanās procesā dalībniekiem atļauts gan ēst, gan dzert, taču viņi nedrīkstēja lasīt vai sarunāties pa telefonu. Pašu interesantāko gan Ginesa rekordu grāmatas pārstāvji neatklāj, proti, kādus televīzijas kanālus skatījušies vīri un kas atbildējis par to pārslēgšanu. 2012. gadā, kad tika sasniegts iepriekšējais rekords, kāds pāris 86 stundas no vietas skatījies multiplikācijas filmas par Simpsonu ģimenītes piedzīvojumiem.

«Ilgā televīzijas skatīšanās bija diezgan smaga, taču, no otras puses, tas bija gana jautrs piedzīvojums,» rezumējis Dens. Balvā vīri saņēmuši 5000 dolāru visi kopā, kā arī jaunākā modeļa televizorus, modernas skaņu sistēmas, planšetdatorus un interneta televīzijas pieslēgumu gadam.