Aizsaulē aizgājusi kamieļmāte – prognozētāja

© Scanpix

Ņūdžersijas štata Leisijas zoodārzs paziņojis, ka aizsaulē aizgājusi šīs iestādes lielākā slavenība – kamieļmāte Princese, kas pratusi izcili prognozēt amerikāņu futbola maču iznākumus. Interesanti, ka tieši šogad, jau pēc pāris nedēļām Ņūdžersijā pirmo reizi notiks čempionāta finālspēle jeb «Super Bowl».

26 gadus vecā Princese Leisijas zooloģiskajā dārzā dzīvojusi vairāk nekā 15 gadus, bet pirms desmit gadiem ar zoodārza pārvaldnieka Džona Bergmana palīdzību sākusi prognozēt spēļu iznākumus. Prognozēšanas process bijis gaužām vienkāršs. Pirms katra mača Bergmans ņēmis divus cepumus, uz tiem ar flomāsteru rakstījis komandu nosaukumus, bet pēc tam piedāvājis cepumus Princesei, – ticis uzskatīts, ka uzvarēs tā komanda, kuras nosaukums būs uz cepuma, ko izvēlējusies kamieļmāte. Prognozēšanas ziņā veiksmīgākais Princesei bijis 2008. gads, kad viņa pareizi noteikusi uzvarētāju 17 no 22 spēlēm. Taču pats galvenais, ka viņai gandrīz nekļūdīgi izdevies allaž paredzēt finālspēles uzvarētāju, piebildis Bergmans.

Viņš stāstījis, ka kamieļmāte sasirgusi ar artrītu, ar katru nedēļu viņai kļuvis aizvien sliktāk un sliktāk, bet šā gada sākumā viņa vairs nav varējusi piecelties. «Neko darīt, tas ir vecums. Nācās viņu iemidzināt,» sacījis zooloģiskā dārza pārvaldnieks. Pagaidām viņš nav atklājis, vai gatavojas pārbaudīt citu zoodārza iemītnieku spējas prognozēt futbola spēļu iznākumus.

Svarīgākais