Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Neticami jauns miljonāru pāris Rīgā atver viesnīcu

© F64 Photo Agency

Ar bagātīgi klātiem galdiem un dažādām izklaidēm aizvadītās nedēļas nogalē Vecrīgā tika atklāta jauna četrzvaigžņu viesnīca – «Wellton Centrum Hotel & Spa». Interesanti, ka tās īpašnieki, Vadims un Olga Muhini, vēl nav pat sasnieguši 25 gadu vecumu.

Jau tas vien, ka uz viesnīcas atklāšanu ieradās patlaban par Latvijas bagātāko cilvēku atzītais AB.LV bankas līdzīpašnieks Oļegs Fiļs, ir indikators tam, ka Vadims un Olga Muhini nav vidusmēra uzņēmēji. Viesnīcu biznesā Olga darbojas kā starptautiskā viesnīcu tīkla «Wellton» pārstāve, savukārt viņas vīrs Vadims ir SIA «Hotel Operator VVM» īpašnieks, kas ieguldījis līdzekļus (ap 10 miljoniem eiro) viesnīcas celtniecībā un turpmāk to pārvaldīs. Uzņēmuma apgrozījums 2012. gadā bija 2 865 888 eiro, bet peļņa – 156 703 eiro. Līdztekus jaunatklātajai 120 numuriņu četrzvaigžņu viesnīcai Vecrīgā patlaban top vēl viena – ar 170 numuriņiem, taču tas, spriežot pēc Uzņēmumu reģistra datiem, nav vienīgais ģimenes rūpals.

Muhins pērn nodibinājis ātro kredītu izsniegšanas uzņēmumu «Vita Credit» un ir īpašnieks vai līdzīpašnieks vēl astoņos uzņēmumos, kas saistīti ar investīcijām un attīstīšanu. Neraugoties uz jaunību, Muhins paguvis iekļūt gan lielāko parādnieku, gan vēlāk – pelnītāju sarakstos, kas liecina – operējot ar kredītlīdzekļiem, viņam izdevies nopelnīt pašam savu kapitālu, ko investēt tālāk. Acīmredzot veiksmīgi nostādot biznesu, viņam izdevies «atdzīvināt» pirms tam nīkuļojušo «Elephant Hotel», un nu top atkal jaunas viesnīcas. Pagaidām Muhinu pāris miljonāru sarakstos vēl nav iekļauts, taču, domājams, tas ir laika jautājums un, iespējams, Muhini kļūs par jaunākajiem miljonāriem, kas naudu sapelnījuši pašu spēkiem.

Lai arī viesnīcas oficiālā atklāšana notika aizvadītajā nedēļā, būtībā viesnīca darbojas jau kopš novembra, bet toreiz atklāšana izpalika lielveikala «Maxima» traģēdijas dēļ. Numuriņa cena ir vidēji 60 eiro, bet uz svētkiem, kad tie jau laikus rezervēti, tā var dubultoties un pat trīskāršoties.