Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Mēģina aligatoru iemainīt pret kasti alus

© Scanpix

Sešu mēnešu ilgs cietumsods un 500 dolāru naudas sods draud 62 gadus vecajam Floridas štata iedzīvotājam Fernando Agileram, kurš kādā Maiami veikalā mēģināja iemainīt notvertu aligatoru pret kasti alus.

Toties vīrietis var lepoties, ka kļuvis par interneta slavenību, jo veikala videonovērošanas kameru ieraksts, kurā viņš redzams strīdamies ar pārdevēju, kļuvis ļoti populārs vispasaules tīmeklī.

«Taisnību sakot, es apstulbu, izdzirdot šo piedāvājumu,» televīzijas kompānijai «CBS 4» stāstījis Maiami veikala «Santa Ana Market» pārdevējs Havjērs Erera. Brīdī, kad neparastais pircējs parādījis kartona kastē dusošo aptuveni 1,2 metrus garo aligatoru, pārdevējs esot domājis tikai par vienu – kaut nu rāpulis neizkļūtu no kastes un kādu nesakostu. «Tādēļ es kategoriski noraidīju priekšlikumu apmainīt aligatoru pret 12 pudelēm alus un centos pēc iespējas ātrāk šo pircēju izvadīt no veikala. Taču viņš bija noskaņots uzsākt kaulēšanos, uzlika kasti ar aligatoru uz letes un, šķiet, grasījās vilkt rāpuli ārā, lai to nodemonstrētu, tādēļ man neatlika nekas cits, kā izsaukt policiju,» stāstījis pārdevējs.

Kārtības sargiem Agilera stāstījis, ka aligatoru notvēris netālajā parkā. «Man nebija ne mazākās jausmas, ka Floridas štata likumi aizliedz aligatoru ķeršanu un tirgošanu,» taisnojies vīrietis. Viņš stāstījis, ka jau labu laiku esot bez darba un naudas, tādēļ nolēmis nopelnīt vismaz alum. «Nezinu, ar kuru galu domā cilvēki, kuri dara šādas lietas,» šķendējies štata dabas pārvaldes darbinieks Horhē Pinjo. Viņš stāstījis, ka Agileras notvertais aligators, par laimi, neesot savainots un jau atlaists brīvībā. «Cerams, ka viņš nodzīvos ilgu mūžu un visādi dzērāji viņu vairs netraucēs,» pavēstījusi amatpersona. Savukārt Agilera jau var sākt gatavoties tam, ka kādu laiku nāksies pavadīt aiz restēm, jo līdzekļu, lai nomaksātu naudas sodu, viņam nav.