Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

NLO joprojām apciemo Zemi

© Scanpix

Pēdējā laikā debesīs virs Peru ir novērotas mistiskas parādības, un šajā saistībā Peru bruņotie spēki atjaunojuši NLO biroju. Kaimiņu valstīs tādi jau pastāv, arī ASV. Pirms kāda laika ASV slependienests CIA oficiāli atzina militāras bāzes «Area 51» eksistenci.

Mistiskas parādības

Pēdējā laikā Peru mediji aizvien biežāk ziņo par mistiskām un neizskaidrojamām parādībām debesīs virs dažādām pilsētām. Tā nesen Marabambas pilsētiņas iedzīvotāji redzējuši pie debesīm spožu objektu, kura izcelsme joprojām nav skaidra. Bruņotie gaisa spēki nevar atstāt šādu informāciju bez ievērības, tādēļ atvēruši tā saukto NLO biroju, kura uzdevums ir noskaidrot mistisko parādību būtību un izcelsmi. Savus spēkus un zināšanas kopā apvienos sociologi, arheologi, astronomi un militārpersonas. Jau 2001. gadā tika izveidots NLO birojs Peru, taču dažādu administratīvu problēmu dēļ tas drīz tika slēgts. «Daudzi cilvēki nemaz nestāsta, ka esot redzējuši NLO, jo baidās, ka viņus uzskatīs vai nu vienkārši par jukušiem, vai arī tikai izsmies. Jaunākās tehnoloģijas kā viedtālruņi, «Facebook» un «Twitter» ļauj vienkāršāk dokumentēt šādus piedzīvojumus,» stāsta Peru bruņoto gaisa spēku virsnieks Džūlio Vuketičs. Līdzīgi biroji darbojas arī Argentīnā, Brazīlijā un Čīlē. Bāzes «Area 51» eksistenci pirmo reizi oficiāli atzina arī ASV slepenais dienests CIA. Slepenās militārās bāzes darbība jau daudzus gadus tika saistīta ar NLO un citplanētiešiem. Saskaņā ar esošo informāciju šajā bāzē esot testētas pat jaunās lidmašīnas. Tiesa, amerikāņi paši apgalvo, ka nevar būt ne runas par nenoskaidrotiem objektiem vai pat citplanētiešiem, bet «lidojošie šķīvīši» esot vien ufologu fantāzijas auglis. Ufologi tiešām ir pārliecināti, ka militārā bāze «Area 51» glabā citplanētiešu atliekas, kas tika savāktas pēc lidojošā šķīvīša nogāšanās ASV mazpilsētiņā Rozvelā 1947. gadā. Vairāki autori savu darbu pamatā izmantojuši šo mistisko notikumu, arīdzan slavenais režisors Rolands Emerihs filmā «Neatkarības diena».

Bez pēdām pazudušais

1947. gada 24. jūnijs. Pilots Kenets Arnolds sava izlūklidojuma laikā novēroja deviņus nepazīstamus neidentificētus lidojošos objektus debesīs. Viņš tos aprakstīja kā lidojošus šķīvīšus un līdz ar to lika pamatus pasaulē populārākajam mītam par NLO. Pirms 15 gadiem veiktā aptaujā 80% amerikāņu apstiprināja pārliecību, ka ASV valdība slēpjot no sabiedrības informāciju par citplanētu dzīvības formām.

Rozvela ir neliela pilsētiņa Ņūmeksikas štatā, kura jau vairākus gadus desmitus tīta neparasta noslēpuma plīvurā. Ir dažādi nostāsti un minējumi par dīvainajām parādībām, taču šos visus stāstus vieno kopīga atziņa: pilsētas tuvumā savulaik ir nogāzies vismaz viens citplanētiešu kosmiskais kuģis. Daudzi esot paši savām acīm redzējuši «svešos» un pašu NLO. Nekādu pierādījumu šiem apgalvojumiem gan nav. Saskaņā ar ufologu Donalda Šmita un Kevina Randlesa viedokli ASV valdība esot pielikusi daudz pūļu, lai savāktu visas atlūzas un likvidētu jebkādas pēdas notikuma vietā. Pētnieki zina stāstīt, ka amerikāņu militārajā bāzē atrodoties arī vairāku citplanētiešu mirstīgās atliekas.

NLO virs Baltā nama

1952. gada 12. jūlijs. Spožas ugunis virs Baltā nama izraisīja vētrainas emocijas un, protams, arī minējumus. Liktenīgajā naktī daudzi amerikāņi bija novērojuši neidentificējamus lidojošus objektus virs Baltā nama gaisa koridorā, kas ir lidmašīnām slēgts. Radara ekrānā varēja novērot šķietamu NLO parādi, kas ar 160 km/h traucās uz Kapitoliju. Tobrīd tur notikusi ārkārtas sēde un preses konference, un ASV prezidents Henrijs Trūmens esot devis rīkojumu «NLO notriekt, ja tie atsakās nolaisties». Kā zināms, nepazīstamie objekti brīdī, ka amerikāņu reaktīvās lidmašīnas pacēlās gaisā, pēkšņi pazuda no radara ekrāniem. Kad lidotāji atgriezās bāzē, mistiskie objekti vēl vairākas reizes parādījās ekrānā. Starpgadījums līdz šim vēl nav atklāts un tiek uzskatīts par teatrālāko NLO novērošanas vēsturē. Oficiāli tika paskaidrots, ka tās bijušas zemes prožektoru gaismas, kas atspīdēja pret mākoņiem.

Eizenhauers un citplanētiešie

Dvaits Deivids Eizenhauers, ASV prezidents no 1953. līdz 1961. gadam, bija pazīstams ar ticību dzīvībai uz citām planētām. Izplatījās pat baumas, ka viņš tiekoties ar citu planētu būtnēm. Šādu pārliecību vēl vairāk stiprināja kāds starpgadījums 1954. gada 20. februāra vakarā, kad Eizenhauera administrācijas tuvākais personu loks atklāja, ka prezidents ir mistiskā kārtā pazudis un neviens nezina, kur viņš atrodas. Saskaņā ar oficiālo versiju Eizenhauers bija devies uz Kaliforniju, lai spēlētu golfu, bet tad pēkšņi vairākas stundas nebija sasniedzams. Minējumi uzņēma apgriezienus. Vai Eizenhauers izmantojis šo laiku, lai slepeni tiktos ar citplanētiešiem? Vēlāk gan viņa sekretārs paziņoja, ka prezidentam, ēdot vistas stilbiņu, esot nolūzis zoba kronītis. Taču baumas nerimās, un vēl lielāku uguni baumu katlam pakurināja docents un rakstnieks Timotijs Guds, kurš apgalvoja, ka Eizenhauers vairākas reizes ticies ar citplanētiešiem. Tikšanās esot notikušas trīs reizes kādā Ņūmeksikas aviācijas bāzē. Eizenhauers un FIB amatpersonas tikšanās sarīkojušas, izsūtot «telepātiskus ziņojumus». Raidījumā «BBC2 Opinionated» Guds atklāja, ka valdības visā pasaulē jau gadiem regulāri kontaktējoties ar citplanētiešiem. «Citplanētieši ir stājušies gan formālos, gan neformālos kontaktos ar cilvēkiem visā pasaulē un no visiem sabiedrības slāņiem,» viņš sacīja.

Noķer lamatās citplanētiešu mazuli

Joprojām laiku pa laika parādās kāda informācija par neparastiem lidojošiem objektiem vai citu planētu būtnēm, kas atgādinot cūkas ar pērtiķu galvām. Arī 2007. gada maijā Metepekā (Meksika) kāda fermera izliktās zvēru lamatās spirinājusies un kliegusi kāda dīvaina būtne. It kā jau nekas neparasts, taču šoreiz runa esot bijusi par citplanētiešu mazuli. Pēc fermera apraksta, svešā radība bijusi neliela auguma (apmēram 70 cm gara) ar iegarenu galvaskausu. Kā rakstīja mediji, fermeris bija tik ļoti pārbijies, ka svešo radību noslīcinājis. Visu šo situāciju vēl mistiskāku padarīja fakts, ka pats fermeris drīz vien gāja bojā mīklainā autoavārijā, kas lika domāt, ka tā esot bijusi svešā radījuma vecāku atriebība. Tiesa, pēc kāda laika kāds meksikāņu puisis atzinās, ka radījums nav nekas cits kā viņa roku darbs – vāveres un mērkaķa krustojuma izbāznis. Jauneklis vienkārši vēlējies kļūt slavens. Var jau būt, ka tā arī bija.