Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

Slavens krievu komiķis dzīvo Latvijā un nāk uz Rīgas "Dinamo" spēlēm

© F64 Photo Agency

Aizvadītajā nedēļā Rīgas «Dinamo» pašmāju arēnā tikās ar Jaroslavļas «Lokomotiv», kur atraktīvā cīņā guva uzvaru. Ložās vietējo regulāro, par hokeju fanojošo slavenību un viņu viesu vidū varēja manīt arī ne tik ierastus apmeklētājus, piemēram, krievu aktieri Sergeju Svetlakovu.

Krievu komiķi Sergeju Svetlakovu jau var saukt par pastāvīgu Latvijas iedzīvotāju ­– pēc šķiršanās no dzīvesbiedres viņš šovasar slepenībā reģistrēja jaunu laulību Krievijas vēstniecībā Rīgā, turklāt vienīgais liecinieks, kurš bijis klāt ceremonijā, bijis pats Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs. Pēc laulības noslēgšanas jaunlaulātie devušies īsā medusmēnesī uz kādu nomaļu viesu namu pie upes, bet pēc tam jaunā ģimene atgriezusies Jūrmalā, kur Svetlakovs nesen iegādājās nekustamo īpašumu.

Sabiedrībā izejam Svetlakovs nav manīts bieži un presei atzinis, ka vispār nemīl uzturēties ārpus mājas, tāpēc diezgan liels pārsteigums bija, pamanot viņu «Arēnas Rīga» ložā. Izskaidrojums tam gan ir diezgan vienkāršs: aktieris ar sportu nav uz jūs, jo savulaik trenējies gan futbolā, gan basketbolā, bet vēlāk kļuvis par sporta meistara kandidātu handbolā. Arī ar «Lokomotiv» viņu saista īpašas attiecības – Svetlakovs ir, ja tā var izteikties, no dzelzceļnieku dzimtas. Proti, viņa tēvs bijis mašīnista palīgs, māte strādājusi dzelzceļa pārvaldē un arī pats aktieris beidzis Jekaterinburgas universitāti kā dzelzceļa transporta ekonomists. Arī līdz šim viņš manīts vērojam «Lomomotiv» spēles, tiesa – futbolā.